Twitter Henk Veen
Facebook Henk Veen
You Tube kanaal Henk Veen
LinkedIn Henk Veen
Google+ Henk Veen
Instagram Henk Veen
 

Wie is Henk Veen?  
World Wide Shipping
Vraag me niet de weg...
Home
 
Klik hier voor het laatste nieuws!

Henk Veen,

Henk Veen, rasechte Amsterdammer, haalt zijn inspiratie uit het leven dat hij leeft in Amsterdam. Hierdoor zijn de schilderijen van zijn hand heel herkenbaar en hij probeert de gevoelige en dagelijkse, soms komische werkelijkheid, vol liefde en passie in kleur op het doek te zetten.

Henk Veen woont inmiddels in het ‘rustige’ Amsterdam Noord, maar zal nooit zijn fascinatie voor het ‘straatleven’ kunnen en willen vergeten… Gelukkig maar, want datgene is juist de emotie en liefde dat hem drijft om zijn fantasie op hol te laten slaan, zodat wij van zijn schilderijen mogen genieten.

In zijn studiejaren kwam hij in contact met het Amsterdamse ‘straatleven’. Voelde zich er thuis… en leerde er mensen kennen; zwervers, junkies etc als mens kennen, … als vriend. Hij besloot de situaties die hij meemaakte te tekenen, zijn passie. Op advies werd het tekenen omgezet in schilderen…

 


Louvre Parijs

Een goed advies bleek, want in korte tijd werd het werk van Henk Veen in verschillende galerijen en grote warenhuizen als De Bijenkorf tentoon gesteld. Zijn werken werden en worden zo zeer gewaardeerd, dat Henk werd gevraagd om de deuren van het decor bij het Tv-programma Life and Cooking te beschilderen.

Wanneer je kijkt naar de schilderijen van vroeger en nu, kan je voelen en zien dat zijn styl zich ontwikkeld heeft en hij door de jaren heen geleefd heeft in een wervelwind van ervaringen, welke hij prachtig weet te verwoorden in zijn kunst. Henk Veen tekende altijd al, maar maakte zijn allereerste schilderij in 1998 op doek. Dit doek wat hij maakte, kreeg de titel "Going To The City".

Als materiaal gebruikt hij spuitverf, acrylverf en schildert met kwast, stokje en sjablonen, waarmee hij zonder omwegen zijn emoties vast kan leggen. Hij schildert levendige kleurrijke doeken welke zich kenmerken door de "laag over laag" techniek, welke door deze techniek en door de nevel van de spuitverf meer diepte geeft en de kleuren een warme uitstraling krijgen. Door de unieke finishing touch, SignArt (getekende kunst met verf met stokje), zal het schilderij gaan leven. Henk Veen kiest altijd voor een tastbaar beeld, waarbij de slogans de figuren op het doek kracht doen bijzetten. Het gros van zijn schilderijen laten zien waar het bij Henk Veen om draait: muziek, sport, realiteit, relaties, ontspanning en liefde!

Bekendheid

Henk Veen kent naamsbekendheid in Nederland door de exposities in meerdere galerieën o.a Louvre Parijs 2011 en 2012, Amsterdam Museum, Global Art Agency – Amsterdam Showcase, Keukenhof, Marriott Hotel Amsterdam, Holland Casino, Bijenkorf Amsterdam, V&D, Expo-winkels, Electrolux, Van Der Valk, the Clash of the Cover Bands,Kookfabriek, Hotel Arena,Hotel the Grand, Paradiso, Melkweg, Only Friends, Cruyff Foundation, Ajax stadion Arena, IJazz, wielertour Luik-Bastenaken-Luik, Galerie Donkersloot, TMF Awards, American Hotel Amsterdam etc

 

Johan Cruijff


Carlo Boszhard


Opvallende projecten zoals in 2008, 2009, 2010 en 2014 heeft Henk het aandenken mogen maken voor de businesslopers van de Dam tot Dam, waarbij in 2009 hij het Nike Zondagsshirt heeft ontworpen. en natuurlijk het project voor de Cruyff Foundation, waarbij hij 2 weken lang heeft geschilderd met diverse BN-ers in de hoeketalage van de Bijenkorf Amsterdam, waaronder met Johan Cruijff zelf en de Henk Veen Johan Cruijff tram die vier maanden lang door Amsterdam heeft gereden.

Tevens heeft Henk Veen de cover van de cd-single ontworpen voor de single van rapper Rocks THC voor de Cruyff Foundation "Alleen kun je niets, je moet het samen doen", voor Ziggi "All Obstacles" en rapband THC "Geef mij maar Amsterdam". Zie de clips op TMF en You Tube. Ook heeft hij de cover ontworpen en tekeningen gemaakt voor het boek van Ernst Low, En wie ben jij?, Kroniek van een Rock 'n Roll Monkey. De kunstenaar is bekend om zijn evenementen Kunstplein op Keukenhof en Rembrandtplein als organisator, welke genoemd wordt als “Het leukste kunstevenement van het jaar”. Internationale bekendheid van de exposities in het Carrousel du Louvre – Parijs, waarbij de kunstschilder de aanmoedigingsprijs Prix Special heeft mogen ontvangen. De “DNA” van de kunstenaar zal voor altijd terug te vinden zijn in het Amsterdam Museum met kunstverkeersborden uit het project wat hij opgezet heeft, waarbij hij in 2012 de winnaar is geworden van de Hein Roethofprijs 2012 en de Theo Fransman Eremedaille en Zilveren Pluim Politie heeft mogen ontvangen vanwege het succesvolle project.De kunst van Henk Veen was ook te bewonderen in televisieprogramma's zoals NOS Journaal, RTL Nieuws, WNL, SBS Hart van Nederland, Gouden Kooi Talpa TV, Idols, MTV/TMF awards, Big Brother Hotel, Absolutely, Cash & Carlo, 7Plagen van Talpa, RTL Boulevard, SBS Shownieuws, Ajax TV, Eredivisie Live, AT5 FC Godenzonen, AT5 Kort Amsterdams, AT5 Nieuws, Trendies, Wannahaves, Dolce Vita en Life & Cooking waar hij de deuren van het decor geschilderd heeft.

Bekende personen die een doek hebben van Henk Veen zijn o.a Johan Cruijff, Piet Keizer, Maxi Priest, Burgemeester Amsterdam Eberhard van der Laan, Herman Bolhaar, Bernard Welten, Joan Laporta FC Barcelona, Peter Faber, Danny de Munk, Dave Dekker Ciske jr, Peter R. de Vries, Victoria Koblenko, Marko Pantelic, Najib Amhali, Nelly Frijda, Humberto Tan, DJ-ENO-C (Nathalie Fransen), Nicolette van Dam, Jules Deelder, Bart Chabot, Eric van Stade SBS, Sylvie van der Vaart, Rob Bolland, Huntelaar, Perla Thissen, Wibo van der Linde, Dany Lademacher, Carlo Boszhard, Micky Hoogendijk, Marco Borsato, Dan Ligtvoet, Dj Tiesto, Marc Owen, Frank Rijkaard, Appie Alberts, Rocks RBDjan THC, Ernst Low, Ali B, Irene Moors, Kelly, Xandra Brood, Rudolpf Van Veen, Jamai, Eddy Keur, Jim, Hind, Dewi, Kurt Nilson, Martijn Kolkman QMusic, Edwin Evers, Radio 538, Ziggi, Huub uit de Gouden Kooi, etc.

De bekende kunstschilder komt ook regelmatig in de bladen en kranten zoals o.a. in Parool, Telegraaf, NRC, Metronieuws, Gelderlander, Viva, Linda’s Magazine, Lifestyle, Nieuwe Revu, El Mundo, gazet van Antwerpen en vele Amsterdamse kranten en landelijke bladen, waaronder wekelijks met zijn eigen getekende column in het Noord Amsterdams Nieuwsblad etc en is bekend van de duo paintings met Leopold en Rob Opentij.

Op deze site dus een kijkje in de wereld van de kunstschilder en up-to-date informatie over de projecten waar hij mee bezig is of exposities nog gaan aankomen.

Henk Veen in een vogelvlucht.... klik hier!

Voor meer informatie of het aanmelden/afmelden van de nieuwsbrief en persberichten
.

For English or France version of the activities from artpainter Henk Veen.
Henk Veen exposeert bij Cafe Johan Arena

Op zondag 11 februari 2018 exposeert kunstenaar en groot Ajacied Henk Veen voor de tweede maal in Cafe Johan in de Arena.
Hij zal exposteren
tijdens de wedstrijd van Ajax - Twente en heeft de kunstenaar een permanente plek in Cafe Johan.

Café Johan is een business café voor liefhebbers van Ajax, vriendschap én Amsterdamse gezelligheid. In Café Johan kunt u genieten van het adembenemende uitzicht op het heilige gras en de mooiste voetbalmomenten. Café Johan is ondergebracht in een stichting, die een verbinding creëert tussen het regionale bedrijfsleven en instituut Ajax. De opbrengsten van de stichting zullen met name ten goede komen aan de Johan Cruyff Foundation. Het bruine café, aan de oostzijde van het stadion, is gerealiseerd in 6 voormalige skyboxen en heeft daarmee tevens een langgerekt ‘skybox-balkon’ met 66 business seats beschikbaar. Arrangementen in Café Johan zijn inclusief dinner, lunch, entertainment en eventueel parkeerkaart. Café Johan combineert de luxe en uitstraling van een Skybox met het voordeel van netwerken en gastvrijheid.

Website: www.cafejohan.nl

Foto's van de expo en live action painting van de eerste keer expositie in Cafe Johan Arena.


Unieke cadeaus tot 50 euro

Boardart met thema Ajax, tulpen, Amsterdam en meer.
De favoriete gadgets zijn zeer gewild en Henk heeft weer een reeks betaalbare gadgets gemaakt, waaronder de graag gekochte Kunstwijnflessen. Ieder origineel beschilderde fles of boardart, heeft zijn eigen unieke uitstraling.
Wil je ook graag voor de feestdagen een origineel cadeau geven, wees er dan razendsnel bij!!
De origineel beschilderde kunstflessen zijn gevuld met rode en witte wijn, kosten per fles 25 euro.
De originele boardarts kosten per stuk 50 euro.
Natuurlijk ook de Brillies, het vogeltje met het brilletje, 25 euro per stuk.
Artprint Ajax NUA 25 euro.
Giclées diverse afbeeldingen, speciale aanbieding: 20 euro.

Bovenstaand is exclusief verzendkosten. Maar mag ook opgehaald worden.

Mail naar kunstschilderhenkveen@chello.nl of bel mobiel 06-28135247.

Kijk voor het overzicht, formaten en prijzen hier!

 


Unieke serie Brillies en hartjes kunstenaar Henk Veen

Kunstschilder Henk Veen heeft weer Brillies en Hearts geschilderd.
Brillies, het bijzonder leuke vogeltje met verschillende brilletjes. Alle kleuren vogeltjes, zelfs Ajax en Amsterdam vogeltje, met diverse brilletjes op hun snaveltje. De nestjes gaan hard, dus wees er razendsnel bij.
Kijk hier welke Brillies er nog beschikbaar zijn!

Formaat 20 x 20 cm.
Materiaal: Acryl op katoen.
Prijs per stuk: 25 euro.

Betaling kan via bankoverschrijving of cash bij ophalen. Prijs excl verzending van 4,95 euro.
Leuk per stuk, maar nog leuker als je een combi of meer bij elkaar hebt. Kom vrijblijvend een kijkje nemen! Verzamel Brillies!! Welke vindt jij de leukste?
Voor meer informatie mail naar kunstschilderhenkveen@chello.nl of bel mobiel 06-28135247.Henk Veen vogelhuisjes totempaal nummer 2

Enige tijd terug heeft de kunstenaar een totempaal met vogelhuisjes gemaakt voor in de wijk Molenwijk bij de flat Petmolen in Amsterdam Noord. De vrolijke huisjes zijn zo'n succes dat Henk ook graag zo'n totempaal wilde neerzetten voor de Bergmolen.
De gestapelde vogelbungalowtjes worden door veel bewoners met plezier bekeken en blijft men graag even staan en met de buurtbewoners praten over de vrolijkheid welke deze brengen. Daarbij is het natuurlijk te hopen dat vogels hun weg weten te vinden om in de winter een veilig, droog en warm onderkomen te hebben en natuurlijk in de lente een stelletje gaat broeden in één van de huisjes.

 


Interview Exprofs

Kunstenaar Henk Veen is geinterviewd voor de website Exprofs.nl, vanwege de relatie met Johan Cruijff. Voor de rubriek "14 vragen aan" heeft hij weer mooie persoonlijke antwoorden gegeven op de vragen. Lees hier het interview of klik op de foto hiernaast.

Tevens heeft Henk een interview gehad voor het boek van Maarten Bax, waarbij het boek in de lente van 2018 gepubliceerd wordt

Website Exprofs.nl en Eye4sports.nl


Unieke kunstflessen als kado

Ze zijn er weer, de unieke kunstflessen origineel beschilderd door kunstenaar Henk Veen. De favoriete gadgets zijn zeer gewild en Henk heeft een hele reeks beschilderd en zo iedere wijnfles een unieke uitstraling te geven. Wil je ook graag voor een feestje deze kunstfles cadeau geven of één voor jezelf hebben, wees er dan razendsnel bij. De flessen zijn gevuld met rode en witte wijn. Kosten per fles 30 euro. Graag ophalen. Verzenden kan ook, maar dan komen er de verzendkosten van 8,60 euro bij.

Mail naar kunstschilderhenkveen@chello.nl of bel mobiel 06-28135247.
Boekje Spo(r)tprent - getekend sportcommentaar

Al jaar en dag maakt de Noord Amsterdamse kunstenaar Henk Veen tekeningen. Van spijkerbroeken welke hij onder kliederde tot fotolijstjes van de Hema, waar hij een tekening zette op de achterkant van het voorbeeldfotootje wat standaard in het lijstje zat. Waarom geen getekend verslag van sportzaken als het geschreven verslag zijn verhaal al verteld heeft. Inmiddels uitgegroeid tot de meest gelezen column van de krant.

Succesvol idee geboren
Vijf jaar geleden werd er door verslaggever van Rodi Media, Robbert van der Eijden en de kunstschilder het idee geboren om de tekeningen te gaan gebruiken voor de sportpagina van de Noord Amsterdams Nieuwsblad en later Kompas combinatie 1 en 2.

Als een ware sportverslaggever krabbelde hij met zijn tekenmaterialen zijn visie op de wedstrijden met Ajax, het EK en WK voetbal, Darten, Tour de France, de Olympische Spelen en met als toetje de Para Olympische Spelen. Als er dan met tussenpozen geen sport te verslaan is, dan tekent Henk Veen graag de nieuwsactualiteit en typisch Amsterdam Noord uit. Een noordeling kan je uittekenen, apart slag mensen, wonend in het “Dorp van Amsterdam”, aan de “Noord-side” van het zalig stinkende Y.

Zijn grote passie en idool Cruijff.
De liefde voor Johan Cruijff en zijn visie blijft leven. Iedereen op deze aardbol verwacht dat hij ieder moment om de hoek kan komen. Zo'n uniek persoon, iedereen kent hem, zelfs in uithoeken waar weinig tot geen communicatie is. De liefde die Johan had voor "zijn kinderen" die ook de kunstenaar deelt, zorgde er voor dat zij graag met elkaar samenwerkte voor het goede doel, zijn Cruyff Foundation. Het moet iedereen wel opgevallen zijn dat Cruijff als rode draad door zijn tekeningen loopt. Maar das logisch!!
Regelmatig creëerde de kunstenaar acties en vroeg Johan om samen te werken. Maar na één keer schilderen met henk voelde hij zich al heer en meester en wist al snel met zijn beruchte vingertje wijzend naar de kwast met verf op doek, zijn collega's in de sport, zoals Guus Hiddink, Marco van Basten e.a. te sturen en te leiden. Hij zou nog wat jaren nodig hebben gehad om zich te perfectioneren, maar heeft helaas niet zo mogen zijn. “Jij bent de enige kunstenaar met wie ik ooit samen zal schilderen”, zei Johan Cruijff en krabbelde op papier als aandenken aan zijn maatje: “Ik was in dit geval een goede assistent van een schilder die past zoals ik denk.”

Sponsoring
Dankzij de sponsoren is het boekje mogelijk gemaakt en hebben wij het 5 jarig jubileum van tekeningen in de krant kunnen bundelen. Met grote dank aan Imago Print Sign & Display, Mediamarkt, De Waard Bouw, Technisch Buro Klomp en de kranten van Rodi Media, welke natuurlijk ook zijn uitgetekend in dit boekje, als een mooi sluitstuk voor deze unieke verzameling, welke met groot plezier door de lezers van de krant en fans zijn gelezen. Dank voor iedereen zijn steun en complimenten en de kans die de krant de kunstenaar heeft gegeven door een plek te geven in de meest gelezen krant van Rodi Media. Wij kijken uit naar de volgende vijf jaren.

Deze speciale uitgave is ter ere van het vijfjarig jubileum van de column met tekeningen van kunstenaar Henk Veen in de kranten Noord Amsterdams Nieuwsblad en Kompas.

Het unieke boekje "Spo(r)tprent, getekend sportcommentaar" van kunstenaar Henk Veen is inmiddels uit.
Het jubileumboekje van de kranten Nrd A’dams Nieuwsblad en Kompas waar de 100 beste tekeningen van de afgelopen 5 jaar gebundeld zijn.

Stort het bedrag van 15,62 euro (12,50 euro en verzendkosten van 3,12 euro) op rekening NL40INGB0001980428 ten name van H. Veen te Amsterdam. Mail naar het mailadres kunstschilderhenkveen@chello.nl je naam en adres waar het boekje naar toe opgestuurd mag worden.

Zodra het bedrag is binnengekomen wordt het boekje direct op de post gedaan en verwacht ik dat je deze de volgende dag al in de brievenbus hebt. Je mag ook altijd het boekje komen ophalen in Amsterdam.Heel veel leesplezier!
Expositie ziekenhuis BovenY Amsterdam Noord

Vanaf 1 maart t/m 30 april 2018, vrolijkt kunstenaar Henk Veen het Boven Y ziekenhuis op de begane grond in Amsterdam Noord.
Een voorproefje is te zien in de draaideur, de entree van het ziekenhuis waar standaard H
enk zijn schilderijen te zien zijn. Tevens hangen zijn schilderijen als vaste collectie op de revalidatie afdeling.

Na een CVA heeft hij in 2016 en 2017 al geexposeerd in het ziekenhuis. De band als patient en het begrijpen hoe het is als patient naar een ziekenhuis toe te moeten, heeft er voor gezorgd dat de kunstenaar graag wil bijdragen aan een smile als patienten naar een specialist moeten of het ziekenhuis verlaten. Het mooie is om een patient even te laten vergeten waar ze oorspronkelijk voor kwamen en de vrolijkheid mee te krijgen van de schilderijen van kunstenaar Henk Veen.

Neem vooral tegen die tijd een kijkje bij de vrolijke schilderijen.

Adres:
Ziekenhuis Boven Y
Statenjachtstraat 1
1034 CS  Amsterda
m

Henk Veen schildert wegwijzer Mediamarkt

De Mediamarkt op het Buikslotermeerplein in Amsterdam-Noord is verbouwd. Al het witgoed is nu boven te vinden. Om de klanten de weg te wijzen heeft de Noord-Amsterdamse kunstschilder Henk Veen een koel/vriescombinatie beschilderd. Het kunstwerk staat te stralen in de winkel. Op de foto links Rolf de Haan, vestigingsdirecteur Media Markt Amsterdam Noord BV en Kunstschilder Henk Veen.

Je kan de koelkast kopen voor 999,-- euro. Wil je ook graag een koelkast beschilderd hebben? Natuurijk kan dat met alle thema's. Interesse? Mail naar kunstschilderhenkveen@chello.nl of bel mobiel 06-28135247.

Unieke serie Amsterdamse torens

Een unieke reeks torens van Amsterdam. Herken je de torens? Wat is nou leuker om deze op je muur te hebben. Leuk om er meer te hebben en je eigen keuze te maken met welke toren jij wat hebt.
Iedere toren heeft zo zijn verhaal, geschiedenis en het verhaal van de kunstenaar zelf. Jij ook nieuwsgierig?

Formaat 30-60 cm, prijs 150 euro per stuk.

Interesse? Mail naar kunstschilderhenkveen@chello.nl of bel mobiel 06-28135247.Expositie van Henk Veen in Hotel NH Collection Amsterdam Barbizon Palace

Vanaf 2 juni 2016 heeft kunstenaar Henk Veen een expositie in het Hotel NH Collection Amsterdam Barbizon Palace. Eerst heeft de kunstenaar zijn unieke Jazz collectie getoond ivm het Red Light Jazz Festival en nu hangt er een unieke collectie met duo schilderijen. Ga vooral een kijkje nemen!

Adres:
Hotel NH Collection Amsterdam Barbizon Palace
Prins Hendrikkade 59-72
1012 AD Amsterdam

Expositie van Henk Veen in Hotel Caransa Amsterdam

Vanaf januari 2017 tot onbepaalde tijd, heeft kunstenaar Henk Veen een expositie bij Hotel Caransa Amsterdam, gelegen op het Rembrandplein, georganiseerd door BooArt.

Adres: Rembrandtplein 19, 1017 CT Amsterdam

BooART is een van de grootste netwerk galerieën in Nederland met meer dan 25 Galerieën.
Nieuwe collectie Ajax en Johan Cruijff paneeltjes

De grote liefde van de kunstenaar is nog altijd Ajax en Johan Cruijff. Deze liefde delen vele met hem en natuurlijk moet Henk Veen dit uitschilderen en op doek zetten. Ben jij ook groot fan van Ajax en Cruijff en natuurlijk Henk Veen, dan wil je toch ook zo'n mooi schilderijtje aan de muur hebben? De paneeltjes gaan hard, dus wees er razendsnel bij.

Kijk hier welke schilderijtjes met thema Ajax en/of Johan Cruijff nog beschikbaar zijn!

Formaat 24 x 30 cm.
Materiaal: Acryl op katoen.
Prijs per stuk: 50 euro.

Betaling kan via bankoverschrijving of cash bij ophalen. Prijs excl verzending van 5,58 euro.
Voor meer informatie mail naar kunstschilderhenkveen@chello.nl of bel mobiel 06-28135247.Uniek boek kunstenaar Henk Veen

Op 11 mei 2015 zijn de interviews gestart van het boek over de bekende kunstenaar Henk Veen, uniek exemplaar met heftige verhalen, anekdotes met knipoog, zijn kunst en belevenissen! Open en eerlijk, zonder grenzen, duiken in zijn wereld. Verhalen uit zijn leven die nog nooit op tafel zijn gelegd, nu in een boek beschreven, met zijn verhalen over zijn schilderijen en belevenissen met bekend en onbekende personen. Geschreven door auteur Marcel van Stigt.

Wij zijn nog op zoek naar sponsors om de basis van dit boek neer te zetten, uitgever, vormgever en drukker. Interesse? Mail naar onderstaand emailadres!

Mocht je een boek willen reserveren? Stuur dan een mail naar kunstschilderhenkveen@chello.nl met in het onderwerp "boek Henk Veen reserveren". Je krijgt dan als eerste de kans om een boek te bemachtigen.Henk Veen exposeert bij Borchland/Amstelborgh

Vanaf 12 juni 2014 tot onbepaalde tijd, heeft de kunstenaar een mooie expositie hangen op Borchland, the place to B, Dé restaurant, vergader-, evenementen- en sportlocatie van Amsterdam!
Tijdens zijn expositie zal hij meewerken aan diverse evenementen d.m.v. live action painting of veiling voor het goede doel.

Adres:
Borchland
Borchlandweg 6-12
1099 CT Amsterdam/Duivendrecht

Kijk voor de foto's van de expositie hier!


Henk Veen exposeert bij praktijk Molkenboer

Vanaf februari 2015 tot onbepaalde tijd, exposeert kunstenaar Henk Veen met een collectie schilderijen bij huisartsenpraktijk Molkenboer.

Adres:
Klinkerweg 71, 1033 PK Amsterdam

Kijk voor de foto's hier!UNIEKE BEELDEN: Henk Veen interviewt Herman Brood - Te Vrij, Dat Zeg Jij! - opnames jaar 1982

Kunstenaar Henk Veen interviewt in zijn jeugd zijn dool Herman Brood. De film heeft de titel: Te vrij dat zeg jij!
De opnames komen uit het jaar 1982, waar kunstenaar Henk Veen in zijn jeugdjaren waar hij 18 jaar is, zijn idool Herman Brood ontmoet en mag interviewen in ruil voor een fles Whiskey en de taxirit. Verlegen als Henk Veen was tegenover zijn leraar die hem heeft geleerd wat blues en Rock & Roll inhoudt, genoten ze van elkaar en het bijzondere interview.
Copyright Henk Veen © www.henkveen.nl
Alle rechten voorgehouden


Het is ten strengste verboden om zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van Henk Veen, dit beeld en geluidsmateriaal van deze opname te kopiëren, opnieuw te verspreiden, te publiceren of te wijzigen.
In die tijd schilderde Herman Brood nog niet. Henk Veen daarintegen tekende al vanaf jongs af aan overal op waar hij maar op kon tekenen. De muziek van Brood muziek is tot op de dag van vandaag nog steeds een inspiratiebron in zijn kunstuitingen. Behalve zijn inspiratie Herman Brood, laat de kunstenaar zich ook inspireren door zijn andere idolen, Rolling Stones, Low Reed, Iggy Pop, GG Gale, Muddy Whaters, Randy Newman en meer, wat je terug ziet komen in zijn schilderijen. De band die Herman en Henk in die jaren opbouwen, door beiden geinspireerd te zijn door dezelfde idolen, maakt juist deze opname bijzonder. Een mooie vriendschap, waarin Herman Brood tegen Henk zei: "Henk concurrent! Wacht even tot ik er niet meer ben!". Ieder hun eigen styl met raakvlakken in de gebruikte materialen en de inspiratie die zij delen en hun eigen verhalen die ze uitschilderde, creeerde ieder hun eigen styl en konden elkaar bijzonder waarderen en respecteren in wat zij neerzette op doek.

In het interview verteld Herman over dat hij een tattoo wil zetten, pakt een appel van tafelen, begint te eten en zegt dat hij deze gaat zetten en niet lang daarna daadwerkelijk vereeuwigd op zijn arm. Hij verteld ook over een leuk meisje dat hij net heeft leren kennen, Xandra, waar hij later mee trouwt. Verder verteld Herman Brood over inbreken, drugs en romantiek.

Unieke beelden en als bonus, live huiskameroptreden tijdens het interview, met Herman Brood aan de piano.

Kijk hier naar het interview via You Tube.


Burgemeester van der Laan opent expositie van de paradijsvogel van Amsterdam

Afgelopen donderdag, 9 oktober 2014, heeft de burgemeester van Amsterdam in het Amsterdam American Hotel de expositie Puur Amsterdam! van de bekende Amsterdamse kunstenaar Henk Veen geopend. “Henk vertelde mij zeer vereerd te zijn dat ik zijn expositie wilde openen, maar dat moet je omdraaien. Ik vind het een grote eer om voor deze paradijsvogel van Amsterdam de opening te mogen doen! Een uniek persoon in zijn schilderkunst, maar ook zeker in alles wat hij doet en betekent voor onze stad”, aldus de burgemeester.

De burgemeester kreeg uit handen van de kunstschilder een recent, in zijn nieuwe stijl gemaakt, schilderij overhandigd. “De burgemeester kom ik overal tegen voor mijn werk, vertelde de kunstschilder; op de Zeedijk, in de kroeg, in de Bijlmerbajes, het Daklozenontbijt.” De manier waarop onze burgemeester voor zijn stad en zijn bewoners zorgt, heeft de kunstenaar geïnspireerd en het schilderij de titel, Beste burgervader van Amsterdam, gegeven. Kunstliefhebbers en geïnteresseerden genoten van diverse optredens van acteur Peter Faber, zanger Dave Dekker en performer Vincent Heeren. Het enthousiaste publiek heeft een mooi bedrag bijeengebracht voor de Peter Faber Stichting, een liefdadigheidsinstelling waar Henk Veen zich vaak en graag voor inzet. Twee aanwezigen wonnen mooie prijzen: een schilderij van Henk Veen en een overnachting in het Amsterdam American Hotel. De expositie van de kunstschilder met een 40-tal schilderijen zal tot 1 januari 2015 te zien zijn in het American Amsterdam Hotel aan de Leidsekade 97 in Amsterdam.

Over Peter Faber Stichting
De Peter Faber Stichting heeft als doel: Iedereen, ongeacht achterstand of beperking, de switch laten maken van passief naar actief in het leven staan. Destructieve energie omzetten in creatieve energie. Dit gebeurt door middel van theaterprojecten, trainingen en workshops, onder het motto: Ik kan het, ik wil het en ik doe het. Nu!'
Website: www.peterfaberstichting.nl

Uitzending interview AT5 Nieuws op 10 oktober 2014 - 17.00 uur (ieder uur herhaald) - zie de opname hier! en - hier!

Zie de gehele opening expositie hier op You Tube!

Alle krantenartikelen hier!


Alle foto's en filmpjes hier!Unieke artprint Henk Veen i.s.m. NUA - open dag Ajax 2014

Tijdens de open dag van Ajax 2014, op 31 juli 2014, is de artprint gepresenteerd van Henk Veen en de sfeervak NUA (North Up Alliance).
Op de open dag kon men kennismaken met de sfeermakers, gratis kleurplaat en stickers krijgen en deze unieke arrprint, waarbij men het sfeervak ondersteund.

Er zijn nog enkele unieke gelimiteerde artprints beschikbaar en kosten 20 euro, excl 3,50 euro verzendkosten.
Wil je ook in bezit komen van deze artprint, wees er dan snel bij, OP = OP! Bestel hem NU!
Mail naar kunstschilderhenkveen@chello.nl of bel naar 06-28135247.
Vermeld je adres en je krijgt bericht terug voor verdere instructies.

Wanneer de oplage van 350 stuks uitverkocht zijn, wordt er onder de kopers van deze artprint het originele schilderij - Ajax Amsterdam nr 57 - formaat 60 x 80 cm - waarde 1250 euro - van kunstenaar Henk Veen, verloot.

De opbrengst van de artprint gaat naar sfeervak NUA. Steun hun missie op Noord!!!Voorspel uitslag wedstrijd van AJAX en win tekening Henk Veen

WIN een orginele AJAX tekening
, gemaakt door Henk Veen. Voorspel de uitslag van de wedstrijd met AJAX. Stuur een twitter bericht naar @henkveen met de uitslag van deze wedstijd. Vergeet niet je naam te vermelden! Via twitter wordt bekend gemaakt wie de tekening gewonnen heeft.
Let wel, stuur je bericht
v oor dat de wedstrijd begint. Elke voorspelling tijdens of na de wedstrijd wordt niet geaccepteerd.

Kijk voor schilderijen met AJAX-thema hier!

Twitter Henk Veen


Henk Veen exposeert voor tweede maal in het LOUVRE PARIJS

De Société Nationale des Beaux Arts te Parijs heeft de de Nederlandse kunstenaar Henk Veen uitgenodigd om te komen exposeren in de Salon die in CARROUSEL DU LOUVRE. Aan deze prestigieuse expositie mocht de kunstenaar deelnemen met 1 kunstwerk. De Carrousel du Louvre bevindt zich in het souterrain van het Louvre-paleis in het centrum van Parijs. De expositie heeft plaatsgevonden tussen donderdag 13 december 2012 en zondag 16 december 2012.

Het schilderij welke Henk Veen tentoongesteld heeft draagt de titel: Old Amsterdam, New Amsterdam - Memories That Everyone Had Forget . Formaat 90 x 130 cm.

In het jaar 2011, heeft Henk Veen ook deelgenomen aan deze tentoonstelling en hiervoor een Prix Special 2011 ontvangen.

Adres: Carrousel Du Louvre
Salle Le Notre
99 rue de Rivoli 75001
Paris - France

Zie hier de foto's en de belevenissen van Henk in Parijs en het Louvre.


Voor info, exposities, live optredens, opdrachten etc neem contact op met:
Freeda © MANAGEMENT Henk Veen
Tel +31 (0) 628135247

Mail: kunstschilderhenkveen@chello.nl
Voor het aanmelden/afmelden van de nieuwsbrief en persberichten, gaarne mail sturen naar: kunstschilderhenkveen@chello.nl


Copyright ©