Twitter Henk Veen
Facebook Henk Veen
You Tube kanaal Henk Veen
LinkedIn Henk Veen
Instagram Henk Veen
 

Wie is Henk Veen?  
World Wide Shipping
Vraag me niet de weg...
Home
 
Klik hier voor het laatste nieuws!

Henk Veen,

Henk Veen, rasechte Amsterdammer, haalt zijn inspiratie uit het leven dat hij leeft in Amsterdam. Hierdoor zijn de schilderijen van zijn hand heel herkenbaar en hij probeert de gevoelige en dagelijkse, soms komische werkelijkheid, vol liefde en passie in kleur op het doek te zetten.

Henk Veen woont inmiddels in het ‘rustige’ Amsterdam Noord, maar zal nooit zijn fascinatie voor het ‘straatleven’ kunnen en willen vergeten… Gelukkig maar, want datgene is juist de emotie en liefde dat hem drijft om zijn fantasie op hol te laten slaan, zodat wij van zijn schilderijen mogen genieten.

In zijn studiejaren kwam hij in contact met het Amsterdamse ‘straatleven’. Voelde zich er thuis… en leerde er mensen kennen; zwervers, junkies etc als mens kennen, … als vriend. Hij besloot de situaties die hij meemaakte te tekenen, zijn passie. Op advies werd het tekenen omgezet in schilderen…

 


Louvre Parijs

Een goed advies bleek, want in korte tijd werd het werk van Henk Veen in verschillende galerijen en grote warenhuizen als De Bijenkorf tentoon gesteld. Zijn werken werden en worden zo zeer gewaardeerd, dat Henk werd gevraagd om de deuren van het decor bij het Tv-programma Life and Cooking te beschilderen.

Wanneer je kijkt naar de schilderijen van vroeger en nu, kan je voelen en zien dat zijn styl zich ontwikkeld heeft en hij door de jaren heen geleefd heeft in een wervelwind van ervaringen, welke hij prachtig weet te verwoorden in zijn kunst. Henk Veen tekende altijd al, maar maakte zijn allereerste schilderij in 1998 op doek. Dit doek wat hij maakte, kreeg de titel "Going To The City".

Als materiaal gebruikt hij spuitverf, acrylverf en schildert met kwast, stokje en sjablonen, waarmee hij zonder omwegen zijn emoties vast kan leggen. Hij schildert levendige kleurrijke doeken welke zich kenmerken door de "laag over laag" techniek, welke door deze techniek en door de nevel van de spuitverf meer diepte geeft en de kleuren een warme uitstraling krijgen. Door de unieke finishing touch, SignArt (getekende kunst met verf met stokje), zal het schilderij gaan leven. Henk Veen kiest altijd voor een tastbaar beeld, waarbij de slogans de figuren op het doek kracht doen bijzetten. Het gros van zijn schilderijen laten zien waar het bij Henk Veen om draait: muziek, sport, realiteit, relaties, ontspanning en liefde!

Bekendheid

Henk Veen kent naamsbekendheid in Nederland door de exposities in meerdere galerieën o.a Louvre Parijs 2011 en 2012, Amsterdam Museum, Global Art Agency – Amsterdam Showcase, Keukenhof, Marriott Hotel Amsterdam, Holland Casino, Bijenkorf Amsterdam, V&D, Expo-winkels, Electrolux, Van Der Valk, the Clash of the Cover Bands,Kookfabriek, Hotel Arena,Hotel the Grand, Paradiso, Melkweg, Only Friends, Cruyff Foundation, Ajax stadion Arena, IJazz, wielertour Luik-Bastenaken-Luik, Galerie Donkersloot, TMF Awards, American Hotel Amsterdam etc

 

Johan Cruijff


Carlo Boszhard


Opvallende projecten zoals in 2008, 2009, 2010 en 2014 heeft Henk het aandenken mogen maken voor de businesslopers van de Dam tot Dam, waarbij in 2009 hij het Nike Zondagsshirt heeft ontworpen. en natuurlijk het project voor de Cruyff Foundation, waarbij hij 2 weken lang heeft geschilderd met diverse BN-ers in de hoeketalage van de Bijenkorf Amsterdam, waaronder met Johan Cruijff zelf en de Henk Veen Johan Cruijff tram die vier maanden lang door Amsterdam heeft gereden.

Tevens heeft Henk Veen de cover van de cd-single ontworpen voor de single van rapper Rocks THC voor de Cruyff Foundation "Alleen kun je niets, je moet het samen doen", voor Ziggi "All Obstacles" en rapband THC "Geef mij maar Amsterdam". Zie de clips op TMF en You Tube. Ook heeft hij de cover ontworpen en tekeningen gemaakt voor het boek van Ernst Low, En wie ben jij?, Kroniek van een Rock 'n Roll Monkey. De kunstenaar is bekend om zijn evenementen Kunstplein op Keukenhof en Rembrandtplein als organisator, welke genoemd wordt als “Het leukste kunstevenement van het jaar”. Internationale bekendheid van de exposities in het Carrousel du Louvre – Parijs, waarbij de kunstschilder de aanmoedigingsprijs Prix Special heeft mogen ontvangen. De “DNA” van de kunstenaar zal voor altijd terug te vinden zijn in het Amsterdam Museum met kunstverkeersborden uit het project wat hij opgezet heeft, waarbij hij in 2012 de winnaar is geworden van de Hein Roethofprijs 2012 en de Theo Fransman Eremedaille en Zilveren Pluim Politie heeft mogen ontvangen vanwege het succesvolle project.De kunst van Henk Veen was ook te bewonderen in televisieprogramma's zoals NOS Journaal, RTL Nieuws, WNL, SBS Hart van Nederland, Gouden Kooi Talpa TV, Idols, MTV/TMF awards, Big Brother Hotel, Absolutely, Cash & Carlo, 7Plagen van Talpa, RTL Boulevard, SBS Shownieuws, Ajax TV, Eredivisie Live, AT5 FC Godenzonen, AT5 Kort Amsterdams, AT5 Nieuws, Trendies, Wannahaves, Dolce Vita en Life & Cooking waar hij de deuren van het decor geschilderd heeft.

Bekende personen die een doek hebben van Henk Veen zijn o.a Johan Cruijff, Piet Keizer, Maxi Priest, Burgemeester Amsterdam Eberhard van der Laan, Herman Bolhaar, Bernard Welten, Joan Laporta FC Barcelona, Peter Faber, Danny de Munk, Dave Dekker Ciske jr, Peter R. de Vries, Victoria Koblenko, Marko Pantelic, Najib Amhali, Nelly Frijda, Humberto Tan, DJ-ENO-C (Nathalie Fransen), Nicolette van Dam, Jules Deelder, Bart Chabot, Eric van Stade SBS, Sylvie van der Vaart, Rob Bolland, Huntelaar, Perla Thissen, Wibo van der Linde, Dany Lademacher, Carlo Boszhard, Micky Hoogendijk, Marco Borsato, Dan Ligtvoet, Dj Tiesto, Marc Owen, Frank Rijkaard, Appie Alberts, Rocks RBDjan THC, Ernst Low, Ali B, Irene Moors, Kelly, Xandra Brood, Rudolpf Van Veen, Jamai, Eddy Keur, Jim, Hind, Dewi, Kurt Nilson, Martijn Kolkman QMusic, Edwin Evers, Radio 538, Ziggi, Huub uit de Gouden Kooi, etc.

De bekende kunstschilder komt ook regelmatig in de bladen en kranten zoals o.a. in Parool, Telegraaf, NRC, Metronieuws, Gelderlander, Viva, Linda’s Magazine, Lifestyle, Nieuwe Revu, El Mundo, gazet van Antwerpen en vele Amsterdamse kranten en landelijke bladen, waaronder wekelijks met zijn eigen getekende column in het Noord Amsterdams Nieuwsblad etc en is bekend van de duo paintings met Leopold en Rob Opentij.

Op deze site dus een kijkje in de wereld van de kunstschilder en up-to-date informatie over de projecten waar hij mee bezig is of exposities nog gaan aankomen.

Atelier aan huis: Bergmolen 31, 1035BB Amsterdam.
Graag op afspraak! Mail naar kunstschilderhenkveen@chello.nl of bel naar +31 6 28135247

Henk Veen in een vogelvlucht.... klik hier!

Voor meer informatie of het aanmelden/afmelden van de nieuwsbrief en persberichten
.

For English or France version of the activities from artpainter Henk Veen.
Interview RTL NIEUWS PRIMETIME

Op 29 april 2019 uitzending van interview RTL NIEUWS op primetime 19.30 uur op RTL4 geweest.
Het onderwerp is natuurlijk Ajax en de rituelen die Ajacieden hebben voor de wedstrijd. Onze kunstenaar heeft deze ook en hangt altijd zijn vlaggen uit als zijn geliefde club speelt. De hele buurt waar hij woont, wordt er blij van en weten dat de wedstrijd gespeeld wordt als de vlag uithangt.

Bekijk hier de uitzending via RTLNieuws of hier op het Youtube kanaal van Henk Veen
 


Interview AJAX SUPPORTERSVERENIGING AJAX - AJAX LIFE

Binnenkort de uitzending van interview door SUPPORTERSVERENIGING AJAX - AJAX LIFE over zijn liefde voor Ajax en de schilderijen die hij maakt over zijn geliefde club. Een uitgebreid interview waarin de kunstenaar Ajax uitschilderd en verteld.

Binnenkort de uitzending!


 


Kunst Henk Veen in boek Noord in Beeld

Noord in Beeld is een schatkist vol met kunst in de openbare ruimte. Je slaat het open en vindt het ene pareltje na het andere. De openbare ruimte in Noord blijkt vol grote en kleine kunstwerken. Beelden, gevelstenen, monumenten, gedenkstenen, muurschilderingen, en andere openbare kunstobjecten. Van alle werken maakte Pieter Roemer een foto en zocht de maker, jaar van plaatsing en, waar mogelijk, de geschiedenis uit. Het boek is opgedeeld in wijken, wat opzoeken gemakkelijk maakt. Laat u verrassen door Noord! 366 pagina’s

Binnenkort de nieuwste druk waar ook de kunst van kunstenaar Henk Veen aan toegevoegd zal zijn. De kunstverkeersborden van zijn project SMS Alert Onze (Molen) Wijk en de Praatpalen met de gekleurde vogelhuisjes.

Binnenkort hier de link waar je dit mooie boek kan bestellen.
 


Live action painting Museummarket Museumplein

Binnenkort (door omstandigheden gecancelled en nieuwe datum wordt geplant) zal kunstenaar Henk Veen live schilderen bij de stand van Holland Giftshop/ Frogbite , waar zijn kunstwerken gedrukt op tshirts worden verkocht van het merk Bartex, op de mooiste Art & Designers market van Amsterdam op het Museumplein. Live schilderen zal plaats vinden van 12.00 tot 15.00 uur. Kom vooral een kijkje nemen en scoor een tshirt met Amsterdam van Henk Veen.
Henk Veen exposeert in ziekenhuis Amstelland

Vanaf 28 juni 2019 tot eind september 2019 exposeert kunstenaar Henk Veen in het ziekenhuis Amstelland in Amtelveen.

Adres:
Laan van de Helende Meesters 8, 1186 AM Amstelveen
Henk Veen exposeert bij Amsterdam International Art Fair

De derde editie van de Amsterdam Int'l Art Fair 30-31 augustus 2019. De kunstbeurs voor hedendaagse kunst wordt gehouden in de Beurs van Berlage, Damrak 243, 1012 ZJ in Amsterdam gelegen op een toplocatie.
Amsterdam Int'l Art Fair presenteert een gevarieerde line-up van circa 100 exposanten uit Nederland en van over de gehele wereld.
BEZOEK DE KUNSTBEURS:
Vrijdag 30 augustus 2019: VIP Private View en Vernissage € 10 euro: 18.00uur - 21.00uur 
Zaterdag 31 augustus 2019:  Gratis toegang 11:00uur - 17.00uur (Global Art Awards Ceremony om 16.00 uur) 

 

Kunstenaar Henk Veen zal behalve deelnemen aan de expositie ook zitting nemen in het jurypanel voor de AIAF PRIZE 2019 AWARDS. De winnaars worden bekend gemaakt op zaterdag 31 augustus om 16.00 uur in de Beurs van Berlage.

Meer info op website www.AmsterdamArtfair.comCollectie merchandise ontworpen door Henk Veen voor Souvenirs winkels

In samenwerking met Bartex, heeft kunstenaar Henk Veen vanaf maart 2019 een collectie gemaakt voor de souvenir winkels in Amsterdam, Volendam en de Zaanse Schans. Het thema, Holland, Amsterdamse huisjes, tulpen, fietsen, klompen en meer typisch Hollandse afbeeldingen zijn zeer gewild en verkocht item. Een bijzonder leuke samenwerking met mooie items die gemaakt zijn zoals tshirts, crews, tassen en meer.

In de voorverkoop zijn alle items beschikbaar gesteld voor de fans van de kunstenaar en zijn geteis afgenomen. Helaas kan je niet meer bij ons persoonlijk bestellen, maar blijven nu beschikbaar in de souvenirs winkels.

Binnenkort hopen wij de verlate fans een online link te kunnen geven waar de items op te bestellen zijn. Binnenkort meer hierover.Henk Veen maakt cover nieuwe single zanger Dave Dekker

De in Noord geboren en getogen Dave Dekker heeft een nieuwe single 'Echte vriendschap' uitgebracht. Niemand minder dan de Noordse Kunstschilder Henk Veen werd door Dekker gevraagd om de hoes van deze single te maken.

Veen vertelt: "Dave en ik komen allebei uit Tuindorp en we zijn beiden voor AJAX. Dat schept meteen een grote band. Dave is al een vriend van mij toen hij Ciske de Rat speelde in de musical. Bij mij thuis zag hij een schilderij hangen met een blauwe achtergrond en vroeg aan mij of zoiets kon maken voor de hoes. Tuurlijk kon ik dat. Zie hier het eindresultaat. Zijn single is net uit en nu al een grote hit!"

Nummer Dave Dekker - Echte vriendschap - YouTube

Landelijk atelierweekend in atelier kunstenaar Henk Veen

Aanstaand weekend 16 en 17/ november 2019 is het landelijk atelierweekend. Ook de bekende kunstschilder Henk Veen heeft zijn deuren geopend van zijn atelier aan huis en een mooie gelegenheid om grote en kleine en bijzondere kunstwerken bewonderen in zijn snoepwinkel van zijn voorraad. Mooie kunst cadeaus voor de speciale decembermaand. cVoor iedere portemonnee is wat te vinden, maar kom vooral vrijblijvend een kijkje nemen waar hij werkt, woont en zijn inspiratie vandaan haalt. Ben jij al eens wezen kijken bij het atelier van kunstenaar Henk Veen? Wij zien jou graag en schenken gratis koffie en the, aanstaande zaterdag en zondag van 12.00 uur tot 20.00 uur. Lift aanwezig en parkeren gratis!

Adres: Bergmolen 31, 4hoog, 1035BB Amsterdam Noord.AT5 Straten van Amsterdam interview Henk Veen over 50 jaar Molenwijk

In de uitzening van het programma van AT5 Straten van Amsterdam, interview over het leven in de Molenwijk, het 50 jarig bestaan van de wijk en natuurlijk het kunstenaarschap. Mooi verhaal en leuk te zien hoe de kunstenaar van zijn huis een atelier heeft gemaakt en hem live te zien schilderen.

Zie hier de opname van dit interview.


Expositie Henk Veen in Hotel NH Amsterdam Noord

Vanaf december 2018 t/m augustus 2019, heett kunstenaar Henk Veen een expositie bij Hotel NH Amsterdam Noord, grenzend aan de markt in Noord en in het oude ZAN Ziekenhuis, georganiseerd door BooArt. Adres: Distelkade 21, 1031 XP Amsterdam.
BooART is een van de grootste netwerk galerieën in Nederland met meer dan 25 Galerieën.


Reclame Rodi Media ontwerp Henk Veen

Henk Veen is wederom gevraagd voor 2019 het beeld te zijn van de reclame en promotie van Rodi Media BV. Een mooi herkenbaar beeld voor het bedrijf die vele kranten maakt voor Nord Holland. Henk Veen staat in de kranten bekend als de maker van de column van de Sportprent voor het Noord Amsterdam Nieuwsblad en de Kompas editie 1 en 2.
Henk Veen exposeert bij de IJsboetiek in Zaandam

Vanaf April 2018 tot onbepaalde tijd, exposeert kunstenaar Henk Veen met een collectie schilderijen bij De IJsboetiek te Zaandam.

Adres:
Ijsboetiek, Zuiddijk 91, 1501 CD ZaandamHenk Veen exposeert bij Urban Cotton online

Vanaf augustus 2018 exposeert kunstenaar Henk Veen bij Urban Cotton Online. Hier zijn 10 originele schilderijen te bezichtigen en te koop. Wie weet in de toekomst mooie evenementen en reproducties op hun uneke concept, de wandkleden. Kijk voor de pagina van Henk Veen hier.

Over Urban Cotton - het platform voor creatief talent

Urban Cotton is een platform voor creatief talent, ontstaan in de creatieve en rauwe hotspot Amsterdam Noord. Wij bieden een unieke collectie van werken: van wandkleden tot schilderijen, foto’s en multi-mediawerken. Met de designs van Urban Cotton verwelkom je een creatieve en innovatieve sfeer in ieder vertrek. Of je er nou leeft, slaapt, eet, ontspant, feest, of werkt.  

Al onze werken zijn ontworpen door creatief talent uit het netwerk van Urban Cotton. Doordat wij de creatieven de artistieke vrijheid geven, zijn wij in staat om het unieke verhaal achter ieder kunstwerk vast te leggen. Zo is elk design als het ware een handtekening van de ontwerper. Het bijdragen aan creatief talent is onze missie. Dit doen wij door de kunstenaars een podium te bieden en door een vast percentage van de verkochte werken direct uit te keren aan de maker.

Onze collectie is divers en varieert in vorm van samenwerking met de artiest, maar ook in materiaalgebruik en oplage. Hierdoor kunnen wij unieke kunstwerken bereikbaar en betaalbaar maken voor een uiteenlopend publiek.

100% biologisch katoenen wandkleden

Urban Cotton biedt een unieke collectie van 100% biologisch katoenen wandkleden. Breng je interieur tot leven en maak het écht persoonlijk met een van deze originele eyecatchers. Met een goede mix van uiteenlopende stijlen, is er een passend wandkleed voor ieder interieur. Van bohemian tot industrieel en van landelijk tot modern. Onze wandkleden zijn te koop in één van de honderden fysieke verkooppunten.

de Urban Cotton Atelier shop

Het Urban Cotton Atelier is onze online shop waar kunstwerken en foto’s in gelimiteerde oplage worden aangeboden. Alle werken uit de Urban Cotton Atelier collectie zijn zorgvuldig gecreëerd en geselecteerd door onze creatief talenten. Alle kunstwerken gaan dan ook gepaard met een Certificaat van Echtheid. Dit certificaat staat voor kwaliteit en garandeert dat er niet meer edities zijn ontwikkeld dan aangegeven.
Henk Veen exposeert bij Borchland/Amstelborgh

Vanaf 12 juni 2014 heeft kunstenaar Henk Veen een expositie hangen in het restaurant van Borchland. Regelmatig vervangt hij de expositie en heeft nu weer een mooie collectie hangen in Borchland, the place to B, hét restaurant, vergader-, evenementen- en sportlocatie van Amsterdam!
Dit maal wisselen de thema's sport, Ajax, Cruijff en tulpen zich af in deze collectie van maart 2018.
Kom vooral eens een kijkje nemen en hou je van golfen, ga dan vooral even na het kijken van de expositie een balletje slaan op het prachtige golfterrein.

Adres:
Borchland
Borchlandweg 6-12
1099 CT Amsterdam/Duivendrecht


Interview in boek over Cruijff door Maarten Bax

Op 24 maart 2016 overleed het fenomeen Johan Cruijff. Een groot verlies voor de sportwereld, maar ook voor de wereld daarbuiten. Hij was hét voorbeeld voor veel mensen. In dit boek vertellen sporters en BN'ers over hun bijzondere ontmoeting met deze 'god', want zo wordt Johan Cruijff door velen omschreven. ''Zijn openheid, zijn toegankelijkheid, maar ook zijn nukken maakten Johan zo speciaal.''

Voor dit boek hebben de auteurs Maarten Bax en Vrougje Fikke stad en land afgezocht naar mensen die bijzondere ontmoetingen hadden met het fenomeen. 'Gewone' mensen en BN'ers, zoals Art Rooijakkers, Frits Barend, Henk Spaan, Jean-Marie Pfaff, Sonny Silooy, Bennie Wijnstekers, Henk Schiffmacher en Henk Veen vertellen over hun bijzondere ontmoeting met de oud-voetballer/oud-coach. Ze worden soms hilarisch, vaak ook emotioneel en openhartig op schrift gezet in 'Cruijff 14, bijzondere ontmoetingen met het fenomeen'. Een boek vol mooie verhalen en foto's, heerlijk om terug te kijken op deze bijzondere man.

Tijdens de release datum van 14 maart 2018 wordt het eerste boek uitgegeven tussen 15.00 uur en 17.00 uur, locatie Borgland, waar kunstenaar Henk Veen zijn unieke collectie Cruijff schilderijen tentoongesteld heeft. Ook kunstenaar Henk Veen geinterviewd voor het boek over zijn passie en maatje Johan Cruijff waarmee hij regelmatig heeft samengewerkt en als een rode draad door zijn leven blijft lopen. Het boek is hier te bestellen.

Kunstenaar Henk Veen is geinterviewd voor de website Exprofs.nl, vanwege de relatie met Johan Cruijff. Voor de rubriek "14 vragen aan" heeft hij weer mooie persoonlijke antwoorden gegeven op de vragen. Lees hier het interview of klik op de foto hiernaast.

Tevens heeft Henk een interview gehad voor het boek van Maarten Bax, waarbij het boek in de lente van 2018 gepubliceerd wordt

Website Exprofs.nl en Eye4sports.nl


Schilderij Henk Veen in uitzending Ali B op volle toeren NPO3

Tijdens de uitzending van het programma AliB op volle toeren NPO3op vrijdag 1 juni 2018, gingen ze op bezoek bij de opnamestudio van AliB. Het schilderij, destijds overhandig aan AliB tijdens programma van Carlo Boszhard hangt daar in de gang. Leuk om hem weer terug te zien.


Schilderij Chet Baker van Henk Veen in uitzending AT5

In de uitzening van het programma van AT5 interview eigenaar Hotel Prins Hedrik hangt in de kamer van Chet Baker het schilderij van kunstenaar Henk Veen welke de eigenaar heeft opgekocht speciaal voor deze kamer. In deze kamer heeft Chat Baker vaak gelogeerd als hij in Amsterdam kwam en op 13 mei 1988 is hij uit het raam gevallen en overleden. Aan de gevel van het hotel hangt een gedenkteken aan deze bijzonder wereldberoemde jazz muzikant. Dit interview is gedaan tijdens het Jazz Festival in 2018.

Zie hier de opname van dit interview.


Schilderij Henk Veen in uitzending Eigen Huis & Tuin RTL4

Tijdens de uitzending van het programma Eigen Huis & Tuin RTL4 op 17 februari 2018, gingen ze het dakterras opknappen van Eddie Keur, welke fan is van Henk en zijn schilderij "Keep him cool" in zijn huiskamer heeft hangen .

Bekijk hier een stukje van de uitzending!Unieke kunstflessen als kado

Ze zijn er weer, de unieke kunstflessen origineel beschilderd door kunstenaar Henk Veen. De favoriete gadgets zijn zeer gewild en Henk heeft een hele reeks beschilderd en zo iedere wijnfles een unieke uitstraling te geven. Wil je ook graag voor een feestje deze kunstfles cadeau geven of één voor jezelf hebben, wees er dan razendsnel bij. De flessen zijn gevuld met rode en witte wijn. Kosten per fles 30 euro. Graag ophalen. Verzenden kan ook, maar dan komen er de verzendkosten van 8,60 euro bij.

Mail naar kunstschilderhenkveen@chello.nl of bel mobiel 06-28135247.

Unieke serie Brillies en hartjes kunstenaar Henk Veen

Kunstschilder Henk Veen heeft weer Brillies en Hearts geschilderd.
Brillies, het bijzonder leuke vogeltje met verschillende brilletjes. Alle kleuren vogeltjes, zelfs Ajax en Amsterdam vogeltje, met diverse brilletjes op hun snaveltje. De nestjes gaan hard, dus wees er razendsnel bij.
Kijk hier welke Brillies er nog beschikbaar zijn!

Formaat 20 x 20 cm.
Materiaal: Acryl op katoen.
Prijs per stuk: 25 euro.

Betaling kan via bankoverschrijving of cash bij ophalen. Prijs excl verzending van 4,95 euro.
Leuk per stuk, maar nog leuker als je een combi of meer bij elkaar hebt. Kom vrijblijvend een kijkje nemen! Verzamel Brillies!! Welke vindt jij de leukste?
Voor meer informatie mail naar kunstschilderhenkveen@chello.nl of bel mobiel 06-28135247.Unieke cadeaus tot 50 euro

Boardart met thema Ajax, tulpen, Amsterdam en meer.
De favoriete gadgets zijn zeer gewild en Henk heeft weer een reeks betaalbare gadgets gemaakt, waaronder de graag gekochte Kunstwijnflessen. Ieder origineel beschilderde fles of boardart, heeft zijn eigen unieke uitstraling.
Wil je ook graag voor de feestdagen een origineel cadeau geven, wees er dan razendsnel bij!!
De origineel beschilderde kunstflessen zijn gevuld met rode en witte wijn, kosten per fles 25 euro.
De originele boardarts kosten per stuk 50 euro.
Natuurlijk ook de Brillies, het vogeltje met het brilletje, 25 euro per stuk.
Artprint Ajax NUA 25 euro.
Giclées diverse afbeeldingen, speciale aanbieding: 20 euro.

Bovenstaand is exclusief verzendkosten. Maar mag ook opgehaald worden.

Mail naar kunstschilderhenkveen@chello.nl of bel mobiel 06-28135247.

Kijk voor het overzicht, formaten en prijzen hier!

 


Boekje Spo(r)tprent - getekend sportcommentaar

Al jaar en dag maakt de Noord Amsterdamse kunstenaar Henk Veen tekeningen. Van spijkerbroeken welke hij onder kliederde tot fotolijstjes van de Hema, waar hij een tekening zette op de achterkant van het voorbeeldfotootje wat standaard in het lijstje zat. Waarom geen getekend verslag van sportzaken als het geschreven verslag zijn verhaal al verteld heeft. Inmiddels uitgegroeid tot de meest gelezen column van de krant.

Succesvol idee geboren
Vijf jaar geleden werd er door verslaggever van Rodi Media, Robbert van der Eijden en de kunstschilder het idee geboren om de tekeningen te gaan gebruiken voor de sportpagina van de Noord Amsterdams Nieuwsblad en later Kompas combinatie 1 en 2. Als een ware sportverslaggever krabbelde hij met zijn tekenmaterialen zijn visie op de wedstrijden met Ajax, het EK en WK voetbal, Darten, Tour de France, de Olympische Spelen en met als toetje de Para Olympische Spelen. Als er dan met tussenpozen geen sport te verslaan is, dan tekent Henk Veen graag de nieuwsactualiteit en typisch Amsterdam Noord uit. Een noordeling kan je uittekenen, apart slag mensen, wonend in het “Dorp van Amsterdam”, aan de “Noord-side” van het zalig stinkende Y.Zijn grote passie en idool Cruijff.
De liefde voor Johan Cruijff en zijn visie blijft leven. Iedereen op deze aardbol verwacht dat hij ieder moment om de hoek kan komen. Zo'n uniek persoon, iedereen kent hem, zelfs in uithoeken waar weinig tot geen communicatie is. De liefde die Johan had voor "zijn kinderen" die ook de kunstenaar deelt, zorgde er voor dat zij graag met elkaar samenwerkte voor het goede doel, zijn Cruyff Foundation. Het moet iedereen wel opgevallen zijn dat Cruijff als rode draad door zijn tekeningen loopt. Maar das logisch!!
Regelmatig creëerde de kunstenaar acties en vroeg Johan om samen te werken. Maar na één keer schilderen met henk voelde hij zich al heer en meester en wist al snel met zijn beruchte vingertje wijzend naar de kwast met verf op doek, zijn collega's in de sport, zoals Guus Hiddink, Marco van Basten e.a. te sturen en te leiden. Hij zou nog wat jaren nodig hebben gehad om zich te perfectioneren, maar heeft helaas niet zo mogen zijn. “Jij bent de enige kunstenaar met wie ik ooit samen zal schilderen”, zei Johan Cruijff en krabbelde op papier als aandenken aan zijn maatje: “Ik was in dit geval een goede assistent van een schilder die past zoals ik denk.” Sponsoring
Dankzij de sponsoren is het boekje mogelijk gemaakt en hebben wij het 5 jarig jubileum van tekeningen in de krant kunnen bundelen. Met grote dank aan Imago Print Sign & Display, Mediamarkt, De Waard Bouw, Technisch Buro Klomp en de kranten van Rodi Media, welke natuurlijk ook zijn uitgetekend in dit boekje, als een mooi sluitstuk voor deze unieke verzameling, welke met groot plezier door de lezers van de krant en fans zijn gelezen. Dank voor iedereen zijn steun en complimenten en de kans die de krant de kunstenaar heeft gegeven door een plek te geven in de meest gelezen krant van Rodi Media. Wij kijken uit naar de volgende vijf jaren.

Deze speciale uitgave is ter ere van het vijfjarig jubileum van de column met tekeningen van kunstenaar Henk Veen in de kranten Noord Amsterdams Nieuwsblad en Kompas.

Het unieke boekje "Spo(r)tprent, getekend sportcommentaar" van kunstenaar Henk Veen is inmiddels uit.
Het jubileumboekje van de kranten Nrd A’dams Nieuwsblad en Kompas waar de 100 beste tekeningen van de afgelopen 5 jaar gebundeld zijn.

Stort het bedrag van 15,62 euro (12,50 euro en verzendkosten van 3,12 euro) op rekening NL40INGB0001980428 ten name van H. Veen te Amsterdam. Mail naar het mailadres kunstschilderhenkveen@chello.nl je naam en adres waar het boekje naar toe opgestuurd mag worden.

Zodra het bedrag is binnengekomen wordt het boekje direct op de post gedaan en verwacht ik dat je deze de volgende dag al in de brievenbus hebt. Je mag ook altijd het boekje komen ophalen in Amsterdam.Heel veel leesplezier!Henk Veen exposeert bij Cafe Johan Arena

Op zondag 11 februari 2018 exposeert kunstenaar en groot Ajacied Henk Veen voor de tweede maal in Cafe Johan in de Arena.
Hij zal exposteren
tijdens de wedstrijd van Ajax - Twente en heeft de kunstenaar een permanente plek in Cafe Johan.

Café Johan is een business café voor liefhebbers van Ajax, vriendschap én Amsterdamse gezelligheid. In Café Johan kunt u genieten van het adembenemende uitzicht op het heilige gras en de mooiste voetbalmomenten. Café Johan is ondergebracht in een stichting, die een verbinding creëert tussen het regionale bedrijfsleven en instituut Ajax. De opbrengsten van de stichting zullen met name ten goede komen aan de Johan Cruyff Foundation. Het bruine café, aan de oostzijde van het stadion, is gerealiseerd in 6 voormalige skyboxen en heeft daarmee tevens een langgerekt ‘skybox-balkon’ met 66 business seats beschikbaar. Arrangementen in Café Johan zijn inclusief dinner, lunch, entertainment en eventueel parkeerkaart. Café Johan combineert de luxe en uitstraling van een Skybox met het voordeel van netwerken en gastvrijheid.

Website: www.cafejohan.nl

Foto's van de expo en live action painting van de eerste keer expositie in Cafe Johan Arena.

Unieke serie Amsterdamse torens

Een unieke reeks torens van Amsterdam. Herken je de torens? Wat is nou leuker om deze op je muur te hebben. Leuk om er meer te hebben en je eigen keuze te maken met welke toren jij wat hebt.
Iedere toren heeft zo zijn verhaal, geschiedenis en het verhaal van de kunstenaar zelf. Jij ook nieuwsgierig?

Formaat 30-60 cm, prijs 150 euro per stuk.

Interesse? Mail naar kunstschilderhenkveen@chello.nl of bel mobiel 06-28135247.Nieuwe collectie Ajax en Johan Cruijff paneeltjes

De grote liefde van de kunstenaar is nog altijd Ajax en Johan Cruijff. Deze liefde delen vele met hem en natuurlijk moet Henk Veen dit uitschilderen en op doek zetten. Ben jij ook groot fan van Ajax en Cruijff en natuurlijk Henk Veen, dan wil je toch ook zo'n mooi schilderijtje aan de muur hebben? De paneeltjes gaan hard, dus wees er razendsnel bij.

Kijk hier welke schilderijtjes met thema Ajax en/of Johan Cruijff nog beschikbaar zijn!

Formaat 24 x 30 cm.
Materiaal: Acryl op katoen.
Prijs per stuk: 50 euro.

Betaling kan via bankoverschrijving of cash bij ophalen. Prijs excl verzending van 5,58 euro.
Voor meer informatie mail naar kunstschilderhenkveen@chello.nl of bel mobiel 06-28135247.Uniek boek kunstenaar Henk Veen

Op 11 mei 2015 zijn de interviews gestart van het boek over de bekende kunstenaar Henk Veen, uniek exemplaar met heftige verhalen, anekdotes met knipoog, zijn kunst en belevenissen! Open en eerlijk, zonder grenzen, duiken in zijn wereld. Verhalen uit zijn leven die nog nooit op tafel zijn gelegd, nu in een boek beschreven, met zijn verhalen over zijn schilderijen en belevenissen met bekend en onbekende personen. Geschreven door auteur Marcel van Stigt.

Wij zijn nog op zoek naar sponsors om de basis van dit boek neer te zetten, uitgever, vormgever en drukker. Interesse? Mail naar onderstaand emailadres!

Mocht je een boek willen reserveren? Stuur dan een mail naar kunstschilderhenkveen@chello.nl met in het onderwerp "boek Henk Veen reserveren". Je krijgt dan als eerste de kans om een boek te bemachtigen.
Expositie ziekenhuis BovenY Amsterdam Noord

Vanaf 1 maart t/m 30 april 2020, vrolijkt kunstenaar Henk Veen het Boven Y ziekenhuis op de begane grond in Amsterdam Noord.
Tevens hangen zijn schilderijen als vaste collectie op de revalidatie afdeling.

Na een CVA heeft hij in 2016, 2017 en 2018 al geexposeerd in het ziekenhuis. De band als patient en het begrijpen hoe het is als patient naar een ziekenhuis toe te moeten, heeft er voor gezorgd dat de kunstenaar graag wil bijdragen aan een smile als patienten naar een specialist moeten of het ziekenhuis verlaten. Het mooie is om een patient even te laten vergeten waar ze oorspronkelijk voor kwamen en de vrolijkheid mee te krijgen van de schilderijen van kunstenaar Henk Veen.

Neem vooral tegen die tijd een kijkje bij de vrolijke schilderijen.

Adres:
Ziekenhuis Boven Y
Statenjachtstraat 1
1034 CS  Amsterda
mHenk Veen exposeert bij praktijk Molkenboer

Vanaf februari 2015 tot onbepaalde tijd, exposeert kunstenaar Henk Veen met een collectie schilderijen bij huisartsenpraktijk Molkenboer.

Adres:
Klinkerweg 71, 1033 PK Amsterdam

Kijk voor de foto's hier!UNIEKE BEELDEN: Henk Veen interviewt Herman Brood - Te Vrij, Dat Zeg Jij! - opnames jaar 1982

Kunstenaar Henk Veen interviewt in zijn jeugd zijn dool Herman Brood. De film heeft de titel: Te vrij dat zeg jij!
De opnames komen uit het jaar 1982, waar kunstenaar Henk Veen in zijn jeugdjaren waar hij 18 jaar is, zijn idool Herman Brood ontmoet en mag interviewen in ruil voor een fles Whiskey en de taxirit. Verlegen als Henk Veen was tegenover zijn leraar die hem heeft geleerd wat blues en Rock & Roll inhoudt, genoten ze van elkaar en het bijzondere interview.
Copyright Henk Veen © www.henkveen.nl
Alle rechten voorgehouden


Het is ten strengste verboden om zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van Henk Veen, dit beeld en geluidsmateriaal van deze opname te kopiëren, opnieuw te verspreiden, te publiceren of te wijzigen.
In die tijd schilderde Herman Brood nog niet. Henk Veen daarintegen tekende al vanaf jongs af aan overal op waar hij maar op kon tekenen. De muziek van Brood muziek is tot op de dag van vandaag nog steeds een inspiratiebron in zijn kunstuitingen. Behalve zijn inspiratie Herman Brood, laat de kunstenaar zich ook inspireren door zijn andere idolen, Rolling Stones, Low Reed, Iggy Pop, GG Gale, Muddy Whaters, Randy Newman en meer, wat je terug ziet komen in zijn schilderijen. De band die Herman en Henk in die jaren opbouwen, door beiden geinspireerd te zijn door dezelfde idolen, maakt juist deze opname bijzonder. Een mooie vriendschap, waarin Herman Brood tegen Henk zei: "Henk concurrent! Wacht even tot ik er niet meer ben!". Ieder hun eigen styl met raakvlakken in de gebruikte materialen en de inspiratie die zij delen en hun eigen verhalen die ze uitschilderde, creeerde ieder hun eigen styl en konden elkaar bijzonder waarderen en respecteren in wat zij neerzette op doek.

In het interview verteld Herman over dat hij een tattoo wil zetten, pakt een appel van tafelen, begint te eten en zegt dat hij deze gaat zetten en niet lang daarna daadwerkelijk vereeuwigd op zijn arm. Hij verteld ook over een leuk meisje dat hij net heeft leren kennen, Xandra, waar hij later mee trouwt. Verder verteld Herman Brood over inbreken, drugs en romantiek.

Unieke beelden en als bonus, live huiskameroptreden tijdens het interview, met Herman Brood aan de piano.

Kijk hier naar het interview via You Tube.


Voorspel uitslag wedstrijd van AJAX en win tekening Henk Veen

WIN een orginele AJAX tekening
, gemaakt door Henk Veen. Voorspel de uitslag van de wedstrijd met AJAX. Stuur een twitter bericht naar @henkveen met de uitslag van deze wedstijd. Vergeet niet je naam te vermelden! Via twitter wordt bekend gemaakt wie de tekening gewonnen heeft.
Let wel, stuur je bericht
v oor dat de wedstrijd begint. Elke voorspelling tijdens of na de wedstrijd wordt niet geaccepteerd.

Kijk voor schilderijen met AJAX-thema hier!

Twitter Henk Veen


Henk Veen exposeert voor tweede maal in het LOUVRE PARIJS

De Société Nationale des Beaux Arts te Parijs heeft de de Nederlandse kunstenaar Henk Veen uitgenodigd om te komen exposeren in de Salon die in CARROUSEL DU LOUVRE. Aan deze prestigieuse expositie mocht de kunstenaar deelnemen met 1 kunstwerk. De Carrousel du Louvre bevindt zich in het souterrain van het Louvre-paleis in het centrum van Parijs. De expositie heeft plaatsgevonden tussen donderdag 13 december 2012 en zondag 16 december 2012.

Het schilderij welke Henk Veen tentoongesteld heeft draagt de titel: Old Amsterdam, New Amsterdam - Memories That Everyone Had Forget . Formaat 90 x 130 cm.

In het jaar 2011, heeft Henk Veen ook deelgenomen aan deze tentoonstelling en hiervoor een Prix Special 2011 ontvangen.

Adres: Carrousel Du Louvre
Salle Le Notre
99 rue de Rivoli 75001
Paris - France

Zie hier de foto's en de belevenissen van Henk in Parijs en het Louvre.


Voor info, exposities, live optredens, opdrachten etc neem contact op met:
Freeda © MANAGEMENT Henk Veen
Tel +31 (0) 628135247

Mail: kunstschilderhenkveen@chello.nl
Voor het aanmelden/afmelden van de nieuwsbrief en persberichten, gaarne mail sturen naar: kunstschilderhenkveen@chello.nl


Copyright ©