Twitter Henk Veen
Twitter Henk Veen
Facebook Henk Veen
You Tube kanaal Henk Veen
LinkedIn Henk Veen
Instagram Henk Veen
 

Wie is Henk Veen?  
World Wide Shipping
Vraag me niet de weg...
Home
 
Klik hier voor het laatste nieuws!

Henk Veen

Henk Veen, rasechte Amsterdammer en zeer gewaardeerd getalenteerd kunstenaar, haalt zijn inspiratie uit het leven dat hij leeft in Amsterdam. Hierdoor zijn de schilderijen van zijn hand heel herkenbaar en hij probeert de gevoelige en dagelijkse, soms komische werkelijkheid, vol liefde en passie in kleur op het doek te zetten.

De bekende kunstenaar Henk Veen woont inmiddels in het ‘rustige' Amsterdam Noord, maar zal nooit zijn fascinatie voor het ‘straatleven' kunnen en willen vergeten… Gelukkig maar, want datgene is juist de emotie en liefde dat hem drijft om zijn fantasie op hol te laten slaan, zodat wij van zijn schilderijen mogen genieten.

Inspiratie

In zijn studiejaren kwam hij in contact met het Amsterdamse ‘straatleven'. Voelde zich er thuis… en leerde er mensen kennen; zwervers, junkies etc als mens kennen, … als vriend. Hij besloot de situaties die hij meemaakte te tekenen, zijn passie. Op advies werd het tekenen omgezet in schilderen… Een goed advies bleek, want in korte tijd werd het werk van Henk Veen in verschillende galerijen en grote warenhuizen als De Bijenkorf tentoon gesteld. Zijn werken werden en worden zo zeer gewaardeerd, dat Henk werd gevraagd om de deuren van het decor bij het Tv-programma Life and Cooking te beschilderen.

 


Louvre Parijs

Wanneer je kijkt naar de schilderijen van vroeger en nu, kan je voelen en zien dat zijn stijl zich ontwikkeld heeft en hij door de jaren heen geleefd heeft in een wervelwind van ervaringen, welke hij prachtig weet te verwoorden in zijn kunst. Henk Veen tekende altijd al, maar maakte zijn allereerste schilderij in 1998 op doek. Dit doek wat hij maakte, kreeg de titel "Going To The City".

Techniek

Als materiaal gebruikt hij spuitverf, acrylverf en schildert met kwast, stokje en sjablonen, waarmee hij zonder omwegen zijn emoties vast kan leggen. Hij schildert levendige kleurrijke doeken welke zich kenmerken door de "laag over laag" techniek, welke door deze techniek en door de nevel van de spuitverf meer diepte geeft en de kleuren een warme uitstraling krijgen. Door de unieke finishing touch, SignArt (getekende kunst met verf met stokje), zal het schilderij gaan leven. Henk Veen kiest altijd voor een tastbaar beeld, waarbij de slogans de figuren op het doek kracht doen bijzetten. Het gros van zijn schilderijen laten zien waar het bij Henk Veen om draait: muziek, sport, realiteit, relaties, ontspanning en liefde!

Bekendheid en exposities

Henk Veen kent naamsbekendheid in Nederland door de exposities in meerdere galerieën o.a Louvre Parijs 2011 en 2012, Amsterdam Museum, Renaissance Amsterdam Hotel, Global Art Agency, Keukenhof, Marriott Hotel Amsterdam, Holland Casino, Bijenkorf Amsterdam, V&D, Van Der Valk, Hotel Arena, Hotel the Grand, Paradiso, Melkweg, Only Friends, Cruyff Foundation, Ajax stadion Johan Cruijff Arena, TMF Awards, Amsterdam American Hotel, ZKH Boven Y, ZKH Amstelland, restaurant de Jonge Dikkert en de Veranda, De Woude, Urban Cotton, Borchland, Amsterdam International Art Fair, Rotterdam International Art Fair, NH Collection Amsterdam Barbizon Palace, Café Johan en Champions Lounge in de Johan Cruijff Arena Amsterdam, Westcord Center Hotel, Hotel Caranse, Hotel NH Amsterdam Zuid Musica, Hotel NH Center, via BooArt en open atelier aan huis tijdens de evenementen OAN Open Ateliers Noord, Landelijke Atelier Route en Stichting Kunstweek, etc.

 

Johan Cruijff


Carlo Boszhard


Projecten

Opvallende projecten zoals in 2008, 2009, 2010 en 2014 heeft Henk het aandenken mogen maken voor de businesslopers van de Dam tot Dam, waarbij in 2009 hij het Nike Zondagsshirt heeft ontworpen. En natuurlijk het project voor de Cruyff Foundation, waarbij hij 2 weken lang heeft geschilderd met diverse BN-ers in de hoeketalage van de Bijenkorf Amsterdam, waaronder met Johan Cruijff zelf en de Henk Veen Johan Cruijff tram die vier maanden lang door Amsterdam heeft gereden. Tevens heeft Henk Veen de cover van de cd-single ontworpen voor de single van rapper Rocks THC voor de Cruyff Foundation "Alleen kun je niets, je moet het samen doen", voor Ziggi "All Obstacles", rapband THC "Geef mij maar Amsterdam" en Dave Dekker “Echte vriendschap”. De kunstenaar is bekend om zijn evenementen Kunstplein op Keukenhof, Dam tot Dam en Rembrandtplein als organisator, welke genoemd wordt als “Het leukste kunstevenement van het jaar”.

Internationale bekendheid van de exposities in het Louvre – Parijs, waarbij de kunstschilder de aanmoedigingsprijs “Prix Special” heeft mogen ontvangen. Het “DNA” van de kunstenaar zal voor altijd terug te vinden zijn in het Amsterdam Museum met kunstverkeersborden uit het project wat hij opgezet heeft, waarbij hij in 2012 de winnaar is geworden van de Hein Roethofprijs 2012 en de Theo Fransman Eremedaille en Zilveren Pluim Politie heeft mogen ontvangen vanwege het succesvolle project. Tegenwoordig lopen vele toeristen - all over the World – in de tshirts uit de souvenirwinkels in Amsterdam, Volendam en de Zaanse Schans.

Media

De kunst van Henk Veen was ook te bewonderen in televisieprogramma's zoals NOS Journaal, RTL Nieuws, WNL, SBS Hart van Nederland, Gouden Kooi Talpa TV, Idols, MTV/TMF awards, Big Brother Hotel, Cash & Carlo, RTL Boulevard, SBS Shownieuws, Ajax TV, AliB op volle toeren, Eigen Huis en Tuin RTL4, AT5 o.a. Straten van Amsterdam, en Life & Cooking waar hij de deuren van het decor geschilderd heeft.


De bekende kunstschilder komt ook regelmatig in de bladen en kranten zoals o.a. in Parool, Telegraaf, NRC, Metronieuws, Gelderlander, Viva, Linda's Magazine, Lifestyle, Nieuwe Revu, El Mundo en vele Amsterdamse kranten en landelijke bladen, waaronder wekelijks met zijn eigen getekende column in het Noord Amsterdams Nieuwsblad en Kompas editie 1 & 2 van Rodi Media, waar het werk van de kunstenaar het gezicht is van de krant.

Bekende personen die een doek hebben van Henk Veen zijn o.a. Johan Cruijff, Maxi Priest, Burgemeester Amsterdam Eberhard van der Laan, Herman Bolhaar, Bernard Welten, Joan Laporta FC Barcelona, Peter Faber, Danny de Munk, Dave Dekker Ciske jr, Peter R. de Vries, Victoria Koblenko, Michael van Praag, Marko Pantelic, Najib Amhali, Nelly Frijda, Humberto Tan, Nicolette van Dam, Jules Deelder, Bart Chabot, Rob Bolland, Huntelaar, Dany Lademacher, Carlo Boszhard, Micky Hoogendijk, Marco Borsato, Dj Tiesto, Marc Owen, Frank Rijkaard, Ernst Low, Ali B, Irene Moors, Kelly, Jamai, Jim Bakkum, Kurt Nilson, Martijn Kolkman QMusic, Edwin Evers Radio 538, Ziggi, Erik van der Hoff, Arek Milik, Sjaak Swart, Piet Keizer, John Heitinga, Justin Kluivert, Joël Veltman, Dennis Gentenaar, Ronald de Boer, Frank de Boer, etc.

Duo-werken

Duo-doeken met kunstenaar Rob Opentij

Na een ontmoeting tussen beiden kunstenaars besloten Henk Veen en Rob Opentij om op een doek gezamenlijk hun totaal verschillende schildertechnieken te combineren. Tevens uniek is de combinatie van het verfmateriaal; olieverf en acryl, welke ongebruikelijk zijn om te mixen. Dit experiment tussen deze kunstenaars is zeer gewaagd en zijn van start gegaan met het thema "City 2 City". De combinatie van de technieken heeft een waanzinnige uitwerking op het doek en laat het schilderij leven.

Duo-doeken met kunstenaar Leopold

Na een toevallige ontmoeting tussen beiden kunstenaars besluiten Leopold Katerberg (www.planetleopold.nl) en Henk Veen om op een gezamenlijk doek hun totaal verschillende schildertechnieken te combineren. Dit experiment blijkt een geweldige succes en heeft geleid tot veel positieve reacties van kunstcritici en aandacht van de media.

Op deze site dus een kijkje in de wereld van de kunstschilder en up-to-date informatie over de projecten waar hij mee bezig is of exposities nog gaan aankomen.

Atelier aan huis: Bergmolen 31, 1035BB Amsterdam.
Graag op afspraak! Mail naar kunstschilderhenkveen@chello.nl of bel naar +31 6 28135247

Henk Veen in een vogelvlucht.... klik hier!

Voor meer informatie of het aanmelden/afmelden van de nieuwsbrief en persberichten
.

For English or France version of the activities from artpainter Henk Veen.

KVK nr 34340435 - BTW NL001611073B73Lid Cultuurtafel


Wij nemen geen 100-200-500 eurobiljetten aan!
Pinnen is mogelijk!

Mike Roos Radio Hoorn interviewt kunstenaar Henk Veen

Op donderdag 8 oktober 2024, interviewt host Mike Roos, van het programma “Mike vraagt door” van Radio Hoorn tussen 15.00 uur en 16.00 uur, kunstenaar Henk Veen. Mike heeft Henk vaker in zijn uitzending gehad en vraagt ook dit keer de kunstschilder het hemd van het lijf. Van zijn ziekte waar hij door getroffen is 8 jaar geleden, hoe hij daar mee omgaat, of hij nog kan schilderen, tot zijn geliefde Cruijff, Ajax, Verstappen en andere zaken waar de kunstenaar over tekent voor inmiddels 8 kranten in Noord Holland van Rodi Media, en daar een bundel van uitgekomen is.

Beluister hier de volledige uitzending live via internet

Website Hoorn Radio

Luister terug naar het interview hier via You TubeExpositie schilderijen in Dijklander ziekenhuis Hoorn

Kunstenaar Henk Veen exposeert in het Dijklander ziekenhuis locatie Hoorn voor de van drie maanden tot eind maart 2024 met zijn kleurrijke en sprekende schilderijen.

In gedachten vliegt kunstenaar Henk Veen mee met zijn geschilderde vogeltjes en andere beestjes die overal zijn gulle lach laat zien in de hoop een smile terug te krijgen. De bekende kunstschilder strijkt overal met zijn vrolijke en kleurrijke collectie schilderijen, vol verhalen en passie, neer op plekken waar men wel een lach en steun kan gebruiken, zoals deze maanden in het Dijklander ziekenhuis locatie Hoorn.

Zo'n acht jaar geleden is hij zelf getroffen door verstoppingen in de bloedvaten in zijn hoofd waar hij hersenschade aan over heeft gehouden die lijkt op de gevolgen van een beroerte. Met een pot verf en kwast stond hij vertwijfeld boven zijn lege doek, waar hij de confrontatie kreeg dat hij niet meer wist hoe hij moest schilderen. Met een leeg hoofd zonder fantasie en ongecontroleerde bewegingen, ging hij terug naar de basis, waar de “Brillies” zijn ontstaan. Met zo min mogelijk prikkels en vertrouwde herhalingen leerde hij zijn hersenen de uit elkaar gevallen verbindingen weer terug te laten connecten en hebben hem in die periode doen overleven. Na een periode van revalidatie, heeft hij door moeten knokken om weer te kunnen schilderen en weer de dagelijkse dingen zelf te kunnen doen en mobieler te worden. Hij weet maar al te goed hoe moeilijk het is als je lichamelijk tien stappen terug moet doen, hoe je humor en een lach nodig hebt om door te kunnen vechten. De kunstenaar heeft ontdekt dat revalidatie topsport is zonder voorbereiding. “Door het vertellen van het verhaal van de bekende “Brillies”, hoop ik een ieder te doen helpen met als men het even niet meer weet, terug te gaan naar de basis, waar je jezelf weer terug vindt en verder weer vooruit kan”, aldus de kunstschilder.

Sinds deze maand sieren zijn schilderijen, tot half maart, de wanden van het ziekenhuis. In een ziekenhuis kom je niet altijd voor je plezier en daarom wil hij graag iedereen die het nodig heeft, door zijn kunst, even te laten vergeten waar ze zijn. Het mooie is dat zijn kunst zelf het werk doet, want als je de mensen langs zijn werk ziet lopen, dan zie je veelal een glimlach en vaak blijven patiënten even staan. “Dat ik mijn boodschap voor steun en vrolijkheid kan overbrengen door mijn kunstwerken, dat is bijzonder. Daarom hou ik zo van mijn werk”, verteld de kunstenaar.

In totaal hangen er 24 kunstwerken van Veen op de begane grond van het ziekenhuis. Marike van Rijn verzorgt er de exposities: "Het hele jaar door wordt er geëxposeerd, steeds drie maanden lang. Mooi dat wij dit keer kunstenaar Henk Veen bij ons hebben exposeren, want zijn werk maakt zichtbaar wat los bij onze patiënten, maar ook ons personeel. Het is vrolijk en uitgesproken werk met bijzondere verhalen, ook ik word er helemaal blij van."

Locatie: Dijklander Ziekenhuis, Maelsonstraat 3, 1624 NP te HoornInterview Magazine Ajax Life 2024 - lees en win het schilderij!

 

Een speciale groet en nieuwjaarswens!

Een speciale groet en nieuwjaarswens!

Kleurrijke kerstgroetjes en een (verf) spetterend en fonkelend 2024 toegewenst!

Ondertussen geniet Henk nog steeds volop van het schilderen en zet hij zijn kracht en emoties, vooral zijn humor, graag op doek. Natuurlijk laat Henk zich weer graag uitdagen om een persoonlijk kunstwerk voor JOU te maken en horen graag wat jouw wensen zijn!!

Voor het jaar 2024 zijn wij weer druk met allerlei exposities, mooie openingen en leuke acties. Niet te vergeten het 25 jarig kunstenaarschap, daar gaan wij nog mee aan de slag. Maar natuurlijk horen wij graag jullie tips en ideeën om op unieke plekken te kunnen exposeren. Met creatief denken help je kunstenaar Henk Veen om nieuwe inspiratie te krijgen om te schilderen voor nieuwe mooie locaties. Een jaar om weer zalig te gaan bruisen!!!

Van het voortdurende succesverhaal van de Kunstklokken, Kunstklompen, Kunstsigarenblikjes, Ronde kunstblikjes, Boardarts, Kunstflessen, Brillies tot de Cruijffies, Ajax en de typische Amsterdamse grachtenhuisjes, sluiten wij het jaar 2023 af met een persoonlijke wens van de kunstenaar zelf: "Als ik een wens mocht doen voor het nieuwe jaar, dan wens ik meteen: Vrede, Vrijheid en Vriendschap voor iedereen!!!"

Meer info? Mail naar kunstschilderhenkveen@chello.nl of whatsapp 06-28135247. Website www.henkveen.com

Henk Veen & FreedaOpen Ateliers Amsterdam-Noord 2023: kunst in een stad in beweging

De 32e edi ti e van Open Ateliers Amsterdam-Noord (OAN) overtre ft alle voorgaande edi ti es, met 108 kunstenaars die hun ateliers openstellen voor het publiek, een imposante groepsexposi ti e in het Treehouse NDSM, en 12 culturele hotspots. Dit jaar staat de schijnwerper op de veerkracht van kunstenaars, die ondanks – en soms juist dankzij – alle uitdagingen een indrukwekkend oeuvre hebben opgebouwd. Datum en tijden: 18 en 19 november, van 12:00 tot 18:00 uur en centrale expositie: Treehouse NDSM-terrein, Neveritaweg 57, Amsterdam.

In het dynamische Amsterdam-Noord blijven kunstenaars met ongekende veerkracht kunst creëren, zich steeds aanpassend aan de veranderende omstandigheden. Deze kracht vormt de rode draad in de kunstwerken en ateliers, waarbij opvalt dat een opmerkelijk groot aantal vrouwelijke kunstenaars ac ti ef is. Bezoekers kunnen een breed scala aan kunstwerken ontdekken, variërend van prak ti sche stukken, zoals lampen en gebruiksvoorwerpen, tot puur ar ti s ti eke crea ti es, waaronder installa ti es, tekeningen, foto's, schilderijen en grafiek.

Open atelier kunstenaar Henk Veen
Kunstschilder Henk Veen kennen de meeste mensen wel van zijn tekeningen voor de column Spo(r)tprent in de Nieuwsbladen van Amsterdam Noord, Oostzaan en Landsmeer van Rodi Media. Vanzelfsprekend opent ook de vaste tekenaar van de krant zijn deuren van zijn atelier en kan je even duiken in zijn wereld waarbij je hem kan horen, zien en verse werk kan ruiken en hem aan het werk ziet met zijn bekende stijl van zijn schilderijen. “Vaak vinden mensen het eng om bij een kunstenaar over de vloer te komen, maar dat is de kracht van een open atelier waarbij ik juist het hart van mijn werk kan laten zien waar alles ontstaat, aldus kunstenaar Henk Veen. Wie bij de kunstenaar langs komt, krijgt zoals altijd een gratis tekening uit de bekende inspiratie doos. Welke herken jij van de krant? Meer informatie op www.henkveen.nl en www.henkveen.com

Veel activiteiten tijdens OAN
Speciaal voor de begeleidende catalogus van OAN-2023 hee ft schrijfster Claartje Chajes het gedicht Berm geschreven. Op de culturele hotspots is er nog meer kunst te zien, en worden bovendien workshops en ac ti viteiten aangeboden die geschikt zijn voor alle lee ft ijden. Gedetailleerde informa ti e hierover is beschikbaar op onze website: openateliersnoord.nl.

Vakmanschap en innova ti e
OAN-2023 toont eveneens dat veel kunstenaars tradi ti onele ambachten in ere houden. Bezoekers van de ateliers kunnen een verscheidenheid aan handgemaakte kunstwerken ontdekken, waarbij de toewijding aan ‘oude' ambachten op een eigen ti jdse manier wordt getoond. Wij nodigen iedereen van harte uit om de ateliers te bezoeken en kennis te maken met kunstenaars en hun kunst, nieuwe ervaringen op te doen en te luisteren naar verhalen over leven en werk in Amsterdam-Noord.

Contact
Volg ons op sociale media voor de laatste updates en korte films van de deelnemers: openateliersnoord. Voor meer informa ti e, bezoek onze website www.openateliersnoord.nl

Over OAN-2023
OAN is een jaarlijks evenement waar kunstlie fh ebbers de ateliers van lokale kunstenaars kunnen verkennen en hun werk van dichtbij kunnen bewonderen. Het viert de diversiteit en crea ti viteit van de kunstgemeenschap in Amsterdam-Noord en biedt kunstenaars een pla tf orm om hun werk aan een breder publiek te presenteren.

Leuk! Iedere bezoeker mag een tekening uit de oude doos uitzoeken en meenemen. Op=Op!

Bron foto: Corrie Geurts van Kessel

 


Boek kunst in de Molenwijk van Sietske Roorda

Met  trots kondigt Sietske Roorda haar eerste nieuwe boek Kunst in de Molenwijk aan! Deze zal zaterdagmiddag 30 september gepresenteerd worden bij Werkplaats Molenwijk van Framer Framed in Amsterdam Noord (Molenaarsweg 3). De boekpresentatie zal rond 14:00 plaatsvinden. Radio interview is dus verwerkt in een bijzonder leuk boekje, die wil je hebben!

Over Kunst in de Molenwijk
Het boek Kunst in de Molenwijk gaat over de kunstwerken in de publieke ruimte van de Molenwijk, en de kunstprojecten die verschillende kunstenaars in de Molenwijk hebben gedaan de afgelopen jaren. Hieronder een kort fragment uit het boek:

De vijftien flats van de Molenwijk torenen hoog uit boven de kleine huisjes van Tuindorp Oostzaan. Dit is een buurt waar je niet snel komt als je er zelf niet woont of bij iemand op bezoek gaat. De architectuur is functioneel en uniform. In die zin is de Molenwijk een buurt die op veel andere nieuwbouwwijken lijkt die in de tweede helft van de twintigste eeuw in Nederland gebouwd zijn.

Toch is het de moeite waard om deze kleine buurt in een uithoek van Amsterdam Noord onder de loep te nemen, juist omdat het zo'n doodgewone Nederlandse woonwijk is. Door beter naar de Molenwijk te kijken — specifiek de kunstwerken in de publieke ruimte en de kunstenaars die er gewerkt hebben — beginnen er dingen op te vallen. Langzaam ontvouwen zich dan verschillende verhalen."

Kunstenaar Henk Veen is onderdeel van het boek, waarin de schrijfster en interviewer Sietske Roorda de kunstschilder zijn verhaal en zijn project verwoord heeft in haar boek. Bijzonder leuk te lezen en hier klein stukje terug te vinden.Magazine Kijk op Groot Amsterdam - win actie!

Voor deze editie van het blad, welke wordt uitgereikt bij Golfcentrum De Hoge Dijk, bevat mooie interviews en een bijzondere winactie. Kunstenaar Henk Veen is met zijn kunst te zien in het magazine Kijk op Groot Amsterdam. Het magazine bevat verhalen over groei, duurzaamheid en inspirerende verhalen. Blader verder en lees nog veel meer interessante artikelen en columns.

Website Kijk op Groot Amsterdam en lees het magazine hier! Op pagina 92 staat de winactie!
Kunstenaar Henk Veen exposeert binnenkort in bloedbank Sanquin Hoorn

Al 10 jaar lang maakt de Noord Amsterdamse kunstenaar Henk Veen tekeningen voor de kranten van Rodi Media en exposeert binnenkort zijn schilderijen in de bloedbank van Sanquin in Hoorn.

De bizarre tijd van Corona heeft de kunstenaar het gevoel te geven de mensen van Sanquin, maar ook bloeddonoren een hart onder de riem te willen steken. Vaak wordt niet gezien dat op de achtergrond mensen hard werken om zo'n tijd als Corona doorheen te slaan, door maar door te gaan met alle risico's van dien. Juist om die reden wil hij een smile geven en laten zien aan anderen dat deze mensen zo hard hun best doen voor ons allemaal. Met zijn schilderijen hoopt hij een mooie expositie tentoon te stellen om in de tijd van het doneren het wachten te veraangenamen. Exposities van Sanquin locatie Zaandam en Haarlem zijn voor gegaan en wordt binnenkort Hoorn opgesierd. Wie weet waar nog meer in het land.

De expositie is zal in de maanden september en november 2023 in de Sanquin locatie in Hoorn tentoongesteld worden. 


VEBAN Open Bedrijvendag Amsterdam Noord

Op 19 april 2023 zetten de ondernemers in Noord hun deuren wagenwijd open voor mensen uit Noord. Bewoners, geïnteresseerden, werkzoekenden, studenten, nieuwkomers, mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Iedereen is welkom. Jij komt toch ook ons atelier aan huis bezoeken? Niet om werk te zoeken of als stageplek, maar nieuwsgierigheid wat er allemaal gebeurd achter de deur van ons huis, waar je je kan laten verrassen en mee kan gaan in de wereld van de bekende kunstenaar Henk veen met zijn verhalen en zijn kunstwerken. Iedereen is van harte welkom tussen 11.00 uur en 16.00 uur En, voor iedere bezoeker een gratis tekening.

Atelier aan huis: Bergmolen 31, 1035BB Amsterdam.

Meer informatie over
Veban Open Bedrijvendag Amsterdam Noord, klik hier!

Pagina Henk Veen Veban Open BedrijvendagGet yourself a tattoo by Henk Veen B-Art Ink tattoo shop!!

Kunstenaar Henk Veen & partner Freeda hebben gisteren 13-09-2023 weer een tattoo's laten zetten van de schilderijen die de kunstschilder heeft gemaakt.
Wederom gezet door Yvonne van B-Art Ink tattoo shop in Amersfoort. De enige tatoeëerder die snapt hoe Henk schildert en deze perfect, maar dan ook echt zoals het schilderij is, neer kan zetten. Deze topper heeft het werk van de manier schilderen van Henk Veen heel goed begrepen. Wat een geweldige artiest! Trots en helemaal gelukkig!

Wil je ook een tattoo van één van Henk zijn kunstwerken?
Mail hem via kunstschilderhenkveen@chello.nl en voor meer info kijk op www.henkveen.nl en www.henkveen.com

Wil je hem ook laten zetten door Yvonne van B-Art tattoo shop?
Voor al je tattoo's natuurlijk, want kijk op haar site wat zij allemaal al gedaan heeft.
Gezellige middag gegarandeerd met deze topper met haar bijzondere maatje Nox.
Website: https://www.bartink.nl/
Facebook: https://www.facebook.com/b.artink
Instagram: https://www.instagram.com/b.artink

Interview kunstenaar Henk Veen voor Radio9 Oostzaan

Al 25 jaar bestaat Radio 9 Oostzaan en deze zender blijft steeds bij de tijd en zit overal bovenop het nieuws.
En dat niet alleen op het laatste nieuws en lokale- en regionale nieuwtjes, maar zeker ook op de laatste muzikale hits.
Op donderdag 23 maart 2023 wordt kunstenaar Henk Veen geïnterviewd voor de radio en zal tussen 11.00 uur en 12.00 uur te horen zijn op Radio 9 Oostzaan tijdens het programma “Een uur cultuur, Brede lokale informatie over kunst en cultuur en cultuur.”
Te horen via internet bij “Stream” via website https://radio9oostzaan.nl/ of via de ether ether (106,4 FM).
Link direct naar de stream http://caster01.streampakket.com:9350/sz=radio9oostzaan=Radio-9Oostzaan

Luister en kijk hier op YouTube naar het interview!

 


Tien-jarig jubileum boekje Spo(r)tprent - getekend sportcommentaar kunstenaar Henk Veen

Al 10 jaar lang maakt de Noord Amsterdamse kunstenaar Henk Veen tekeningen. Van spijkerbroeken welke hij onder kliederde tot fotolijstjes van de Hema, waar hij een tekening zette op de achterkant van het voorbeeldfotootje wat standaard in het lijstje zat. Waarom geen getekend verslag van sportzaken als het geschreven verslag zijn verhaal al verteld heeft. Inmiddels uitgegroeid tot de meest gelezen column van de inmiddels zes kranten van Rodi Media en dus een succesvol idee was geboren.

Tien jaar geleden werd door de verslaggever van Rodi Media en de kunstschilder het idee bedacht om de tekeningen te gaan gebruiken voor de sportpagina van de Noord Amsterdams Nieuwsblad en later Kompas Regiokrant Editie 1 & 2. Inmiddels zijn ook Nieuwsblad Uitgeest, Haarlems Nieuwsblad en Casticums Nieuwsblad bij het rijtje aangesloten.

Als een ware sportverslaggever krabbelde hij met zijn tekenmaterialen zijn visie op de wedstrijden met Ajax, Oranje voetbalelftal, Tour de France met als toetje de Formule1 Max Verstappen gekte. Als er dan met tussenpozen geen sport te verslaan is, dan tekent Henk Veen graag de nieuwsactualiteit en typisch Amsterdam Noord uit. Een noordeling kan je uittekenen, apart slag mensen, wonend in het “Dorp van Amsterdam”, aan de “Noord-side” van het zalig stinkende Y. Als rode draad loopt Corona door zijn tekeningen en wilde de kunstenaar ook die bizarre tijd omzetten in beeld, want de wereld stond een beetje op zijn kop.

Zijn grote passie en idool Cruijff.

De liefde voor Johan Cruijff en zijn visie blijft leven. Iedereen op deze aardbol verwacht dat hij ieder moment om de hoek kan komen. Zo'n uniek persoon, iedereen kent hem, zelfs in uithoeken waar weinig tot geen communicatie is. De liefde die Johan had voor "zijn kinderen" die ook de kunstenaar deelt, zorgde er voor dat zij graag met elkaar samenwerkte voor het goede doel, zijn Cruyff Foundation. Het moet iedereen wel opgevallen zijn dat Cruijff ook als rode draad door zijn tekeningen loopt. Maar das logisch!!

Regelmatig creëerde de kunstenaar acties en vroeg Johan om samen te werken. Maar na één keer schilderen met Henk voelde hij zich al heer en meester en wist al snel met zijn beruchte vingertje wijzend naar de kwast met verf op doek, zijn collega's in de sport, zoals Guus Hiddink, Marco van Basten e.a. te sturen en te leiden. Hij zou nog wat jaren nodig hebben gehad om zich te perfectioneren, maar heeft helaas niet zo mogen zijn. “Jij bent de enige kunstenaar met wie ik ooit samen zal schilderen”, zei Johan Cruijff en krabbelde op papier als aandenken aan zijn maatje: “Ik was in dit geval een goede assistent van een schilder die past zoals ik denk.” Deze persoonlijke noot met zijn herkenbare eigengereide eigenwijze typisch Cruijffiaanse tekst, motiveert Henk iedere dag in al zijn doen en laten.

Ook zijn maatje en acteur Peter Faber, welke hij geïnspireerd heeft om ook te tekenen en schilderijen te maken, heeft in het boekje een speciaal woordje neergezet.
Evenals tekeningen van zijn bijzondere vrienden Piet Keijzer en de geliefde burgemeester Eberhard van der Laan. Voor altijd in de kunstenaar zijn hart.

Sponsoring

Dankzij de sponsoren is het boekje mogelijk gemaakt en hebben wij het 10-jarig jubileum van tekeningen in de krant kunnen bundelen. Met grote dank aan VkW Projects, Imago Print Sign & Display, Plus Vreeswijk, Technisch Buro Klomp, Endymion Amsterdam, Going to the Max BV, IJskoud BV en de kranten van Rodi Media, welke natuurlijk ook zijn uitgetekend in dit boekje, als een mooi sluitstuk voor deze unieke verzameling, welke met groot plezier door de lezers van de krant en fans zijn gelezen. Dank voor iedereen zijn steun en complimenten en de kans die de krant de kunstenaar heeft gegeven door een plek te geven in de meest gelezen krant van Rodi Media. Wij kijken uit naar de volgende vijf jaren wat de kunstenaar allemaal voor ons in petto heeft. Deze speciale uitgave is ter ere van het tien-jarig jubileum van de column met tekeningen van kunstenaar Henk Veen in de diverse kranten edities van Rodi Media.

De tweede editie van unieke boekje "Spo(r)tprent, getekend sportcommentaar" van kunstenaar Henk Veen is inmiddels uit. Het jubileumboekje van de kranten Noord Amsterdams Nieuwsblad en Kompas combinatie 1 en 2. Inmiddels verspreid de tekening als een olievlek verder onder meer kranten o.a. van Nieuwsblad Uitgeest, Haarlems Nieuwsblad en Castricums Nieuwsblad, waar de 100 beste tekeningen van de afgelopen 5 jaar gebundeld zijn.

Stort het bedrag van 19,84 euro (15,00 euro en verzendkosten van 4,84 euro) op rekening NL40INGB0001980428 ten name van H. Veen te Amsterdam. Mail naar het mailadres kunstschilderhenkveen@chello.nl je naam en adres waar het boekje naar toe opgestuurd mag worden.

Zodra het bedrag is binnengekomen wordt het boekje direct op de post gedaan en verwacht ik dat je deze de volgende dag al in de brievenbus hebt. Je mag ook altijd het boekje komen ophalen in Amsterdam Noord is ons atelier aan huis. Heel veel leesplezier!

Meer info? Mail naar kunstschilderhenkveen@chello.nl of whatsapp 06-28135247. Website www.henkveen.com

 


Get yourself a tattoo by Henk Veen

Kunstenaar Henk Veen en zijn echtgenote Freeda hebben in oktober 2022 weer een tattoo laten zetten van de schilderijen die de kunstschilder heeft gemaakt.
Dit keer is hij gezet door B-Art Ink tattoo shop in Amersfoort door Yvonne.
Deze geweldige tattooeerster heeft het werk van de manier schilderen van Henk Veen heel goed begrepen. Wat een geweldige artiest! Trots en helemaal gelukkig!
En er komt meer.... hou de site en de socials in de gaten!

Wil je ook een tattoo van één van Henk zijn kunstwerken?
Mail hem dan naar kunstschilderhenkveen@chello.nl
BovenIJ Ziekenhuis interviewt kunstschilder voor promotie project ziekenhuis

Patienten vertellen: De kunst van het Revalideren

Henk Veen (1964) is kunstenaar. Zeven jaar geleden kreeg hij voor het eerst uitvalsverschijnselen door een aandoening van de bloedvaten in zijn hersenen. Vorig jaar, tijdens de coronacrisis, gebeurde het opnieuw.


De paniek was groot. Henk zijn kunst zorgt voor brood op de plank, maar hij wist niet meer hoe hij moest schilderen. Zijn belangrijkste les: ‘Als je het niet meer weet, dan moet je terug naar de basis.' Volgens Henk heeft het revalidatieteam hem er, samen met zijn partner Freeda, doorheen geholpen. ‘Door stimulerende oefeningen merkte ik dat ik me beter voelde. En,' merkt Henk op, ‘sommige patiënten zijn heel boos als zoiets ze overkomt, maar ik heb mijn positiviteit behouden, wat scheelt in het herstel. En het is voor het revalidatieteam ook fijner.'

Oog voor de partner

Freeda is als echtgenote van Henk nauw betrokken bij zijn revalidatie. Freeda: ‘Ze hebben Henk over een gigantische berg heen geholpen. En ze hebben ons allebei onder hun vleugels genomen. De partner van mensen met een ziekte wordt vaak vergeten, maar dit revalidatieteam is mij niet vergeten.'

 


Het gebaar: “Ik zorg voor jou.”

Op de foto heeft revalidatiearts Maaike ten Thije haar hand op de schouder van Henk. Volgens Henk en Freeda is dat gebaar tekenend voor het zorgzame contact dat het revalidatieteam met hen heeft. Henk is nu ontslagen door de neuroloog en de internist. Het gaat namelijk steeds beter met hem. ‘De revalidatiearts wil mij over drie maanden nog een keer terugzien,' vertelt Henk. ‘Ze zei: “Kijken hoe je het na het APK'tje zelf redt.” Echt bijzonder vind ik dat.'

Revalidatiearts Maaike ten Thije-de Boer  vertelt dat patiënten die bij de revalidatie komen vaak een diagnose hebben met ingrijpende gevolgen op hun leven. ‘Onze patiënten moeten het leven opnieuw uitvinden. Net als Henk. Ik vraag de patiënt altijd: “Wat wil je echt heel graag weer kunnen doen?” Het doel van revalidatie is maximaal herstel, weer onderdeel zijn van de samenleving en een optimale kwaliteit van leven. Daarvoor moet je weten wat belangrijk is voor een patiënt. Die verbinding met patiënten vind ik mooi aan het vak.'

Bron: BovenIJ Ziekenhuis Amsterdam Noord

Deze foto zal gebruikt worden voor promotie ziekenhuis via social media, abri's kranten, folders, posters, etc en dus overal in Amsterdam Noord te zien zijn.

Nieuwsgierig naar het ziekenhuis? Ga naar de vernieuwde website en ga ook vooral een kijkje nemen naar de vaste expositie op de revalidatie afdeling waar henk inmiddels een begrip is.NIEUW Lithografie kunstenaar Henk Veen

Kunstschilder Henk Veen heeft voor het eerst kennis gemaakt met lithografie en is aan de slag gegaan. Het is een prachtige lithografie geworden welke in een beperkte editie van negen stuks gedrukt is. Deze wordt aangeboden zonder glas, zonder omlijsting, dus je eigen keuze om hem een persoonlijke touch te geven door een mooie lijst.

De Lithografie is een grafische druktechniek die de creatie met vettig tekenmateriaal en reproductie met inkt mogelijk maakt van meerdere kopieën van een plot dat op een kalksteen is uitgevoerd. Het woord is afgeleid van de Oudgriekse woorden ????? lithos (steen) en ???fe?? graphein (tekenen/schrijven) en betekent steendruk.

Kunstenaar: Henk Veen
Getiteld: Ik ben zo hard als steen
Techniek: Lithografie
Gesigneerd door de artiest: locatie onderaan midden
Afmetingen picture: 32 x 48 cm
Oriëntatie: Staand
Kleuren: zwart rood
Jaar: 2022
Serie: 9/9
Conditie: Nieuw
Status: Beschikbaar
Prijs: 135 euro excl 9% btw

Interesse? Laat maar weten..... via hier, email kunstschilderhenkveen@chello.nl of whatsapp 06-28135247. Meer info op www.henkveen.com

Met dank aan kunstenaar Anan Striker

#Painting #acrylicpainting #painting #art #schilderij #kunst #paintingart #painted #colors #artiest #kunstwerk #kunstschilder #kunstenaar #artistsoninstagram #acryliconcanvas #acrylverf #talens #exhibitions #forsale #artist #lithografie #litho

Meer foto's klik hier!

 


OP=OP! Bestellen Thirts kunstenaar Henk Veen

Leuk, laatste kans op een uniek tshirt van kunstenaar Henk Veen!

De laatste restanten van de meest succesvolle T-shirt van kunstenaar Henk Veen kunnen ook bij ons besteld worden. Dit shirt is nog te bestellen in de maten S, M, XL en XXL.
Op de valreep kan je deze dus nog bestellen voor de aanbiedingsprijs van 15 euro, excl 4,60 euro verzendkosten.
Interesse? Laat het ons dan weten via mail kunstschilderhenkveen@chello.nl of bel/whatsapp 06-28135247
Patient en kunstenaar Henk Veen zet revalidatieeafdeling BovenIJ Ziekenhuis in het zonnetje

Onlangs overhandigde patiënt en kunstschilder Henk Veen een prachtige tekening en een heerlijke doos Merci aan de medewerkers van Revalidatie en Herstel.

Terug naar de basis

De tekening (links) is door Henk gemaakt na het revalideren onder begeleiding van het BovenIJ en representeert zijn motto "Terug naar de basis". "Ondanks coronatijd, hebben alle therapeuten en specialisten hun uiterste best gedaan om in een onmogelijke tijd de beste zorg te bieden" aldus Henk Veen. De manier waarop de afdeling samen met hem heeft gewerkt om hem weer op weg te helpen, maakt hem een “ontzettend blij en dankbaar mens”.

Glimlach

Tijdens de revalidatie heeft Henk Veen zijn ervaringen toegepast bij het maken van kunst. Zijn schilderijen uit deze periode hangen nu op de revalidatieafdeling in het BovenIJ. Henk wil anderen hiermee kracht geven en een glimlach bezorgen.

De speciale tekening van Henk Veen is een mooi compliment voor onze afdeling Revalidatie en Herstel!

Bron: BovenIJ Ziekenhuis Amsterdam Noord
Get yourself a tattoo by Henk Veen

Ook in 2022 heeft een klant, toevallig met de zelfde naam: Henk Veen, zijn schilderij, gemaakt door kunstenaar Henk Veen, laten tatoeeren op zijn arm. Hoe bijzonder is dit weer dat er zulke fans zijn die zijn werk zo vereren door het voor altijd met zich mee te dragen.

In 2021 heeft famililid van een goede vriend van de kunstenaar een ontwerp laten maken van zijn vader en met as er in laten tatooeren. Ook bijzonder dat je hier onderdeel van mag zijn om een memorie en bijzonder mens te mogen eren door een ontwerp voor een tagoeage te laten maken.
Heb je zelf ook een zelfontworpen tattoo?
Mail hem dan naar kunstschilderhenkveen@chello.nl
Deze zal hieronder bij worden geplaatst!!Kunstenaar Henk Veen geïnterviewd door zijn publiek wat hem lief heeft ivm revalidatie -oktober 2021

Kunstenaar Henk Veen heeft een tweede periode van revalidatie na beschadigingen in zijn hoofd door verstopte aderen in zijn hoofd. Vanaf 2015 is heeft hij deze ziekte al en helaas nu een tweede periode waarin hij weer moet revalideren. Maar Henk is een vechter en heeft zich ook aardig uit de eerste periode weten te vechten en is vastberaden dit weer te doen.

Zijn logopediste vroeg aan Henk om een filmpje te maken en te vertellen over hem zelf. Henk struikelde over zijn woorden en zijn verlamde tong en mond werkte niet meer. Maar.. met behulp van zijn familie, vrienden, kennissen, fans en klanten heeft hij een manier gevonden om hem op weg te helpen. Want iedereen helpt graag... en wat is nou leuker om je door iedereen te laten interviewen. In dit filmpje dus alle antwoorden op de ongeveer 80 vragen die ingestuurd zijn.

Henk zegt: "Ik hoop dat jullie het allemaal kunnen verstaan. Dank allemaal voor jullie hulp! Voor mij een mooie manier om te oefenen. Mocht ik je vraag gemist hebben, laat het dan vooral weten, want dan beantwoord ik hem evengoed nog! Allemaal bedankt toppers! Maar da's logisch!"

Klik hier voor het fimpje en zie het hele interview!

Vragen hier te downloaden om het gesprek te kunnen volgen.

 


Minikunst als Kunstsigarenblikjes

Origineel beschilderde sigarenblikjes van kunstenaar Henk Veen . Kleine kunstwerkjes van 12,5 x 13,5 cm, maar zo mooi en leuk om te geven of zelf te hebben. Welke vind jij de leukste? Wees er als de kippen bij OP=OP!

Klein prijsje van 10 euro per stuk! Excl 4,84 euro verzendkosten.
Meer info mail kunstschilderhenkveen@chello.nl of bel 06-28135247

Hier het overzicht welke klokken beschikbaar zijn.Nieuwe reeks klokken in de collectie

Kunstenaar Henk Veen heeft weer nieuwe klokken beschikbaar!!!

Wil je ook een klok bemachtigen zoals Henk al gemaakt heeft of een persoonlijk verzoek? Check het overzicht wat hij al gemaakt heeft en welke er nog beschikbaar zijn. Wees er dan als de kippen bij. OP=OP.
Hou de site en Social Media in de gaten, want Henk zal deze dagen verder de klokken gaan maken. Verzoeken welkom!

De kosten voor de klokken zijn 75 euro per stuk. Excl verzendkosten van 8,95 euro, maar ophalen mag ook altijd natuurlijk. Zien je graag. Meer info mail kunstschilderhenkveen@chello.nl of bel 06-28135247

Hier het overzicht welke klokken beschikbaar zijn.
Nieuwe collectie Ajax en Johan Cruijff paneeltjes

De grote liefde van de kunstenaar is nog altijd Ajax en Johan Cruijff. Deze liefde delen vele met hem en natuurlijk moet Henk Veen dit uitschilderen en op doek zetten. Ben jij ook groot fan van Ajax en Cruijff en natuurlijk Henk Veen, dan wil je toch ook zo'n mooi schilderijtje aan de muur hebben? De paneeltjes gaan hard, dus wees er razendsnel bij.

Kijk hier welke schilderijtjes met thema Ajax en/of Johan Cruijff nog beschikbaar zijn!

Formaat 24 x 30 cm.
Materiaal: Acryl op katoen.
Prijs per stuk: 50 euro.

Betaling kan via bankoverschrijving of cash bij ophalen. Prijs excl verzending van 5,58 euro.
Voor meer informatie mail naar kunstschilderhenkveen@chello.nl of bel mobiel 06-28135247.Unieke serie Brillies en hartjes kunstenaar Henk Veen

Kunstschilder Henk Veen heeft weer Brillies en Hearts geschilderd.
Brillies, het bijzonder leuke vogeltje met verschillende brilletjes. Alle kleuren vogeltjes, zelfs Ajax en Amsterdam vogeltje, met diverse brilletjes op hun snaveltje. De nestjes gaan hard, dus wees er razendsnel bij.
Kijk hier welke Brillies er nog beschikbaar zijn!

Formaat 20 x 20 cm.
Materiaal: Acryl op katoen.
Prijs per stuk: 25 euro.

Betaling kan via bankoverschrijving of cash bij ophalen. Prijs excl verzending van 4,95 euro.
Leuk per stuk, maar nog leuker als je een combi of meer bij elkaar hebt. Kom vrijblijvend een kijkje nemen! Verzamel Brillies!! Welke vindt jij de leukste?
Voor meer informatie mail naar kunstschilderhenkveen@chello.nl of bel mobiel 06-28135247.


Nieuwe klompen in de collectie

YES!! Er zijn weer nieuwe kunstklompen bij!! Bestel de kunstklompen (35 euro per stuk, 70 euro per paar) beschilderd door kunstenaar Henk Veen voor ze weg zijn.

Thema's zijn Max Verstappen, Amsterdam, Tulpen en Ajax, etc. Wees er snel bij want weg=weg!
Kijk hier welke Klompen er nog beschikbaar zijn!

Mail naar kunstschilderhenkveen@chello.nl of mobiel 06-28135247 of laat een bericht hier achter.Unieke kunstflessen als kado

Ze zijn er weer, de unieke kunstflessen origineel beschilderd door kunstenaar Henk Veen. De favoriete gadgets zijn zeer gewild en Henk heeft een hele reeks beschilderd en zo iedere wijnfles een unieke uitstraling te geven. Wil je ook graag voor een feestje deze kunstfles cadeau geven of één voor jezelf hebben, wees er dan razendsnel bij. De flessen zijn gevuld met rode en witte wijn. Kosten per fles 30 euro. Graag ophalen. Verzenden kan ook, maar dan komen er de verzendkosten van 8,95 euro bij.

Mail naar kunstschilderhenkveen@chello.nl of bel mobiel 06-28135247.

Public Art Amsterdam - Potcast Kunstroute Molenwijk - Kunstverkeersborden Henk Veen

Er zijn weer een stuk of tien verkeersborden verdwenen in de buurt Molenwijk. Het zijn de kunstverkeersborden van straatkunstenaar Henk Veen, waar er in totaal 68 van te vinden zijn in Molenwijk. Zijn stijl van schilderen heeft veel weg van die van kunstenaar en rockster Herman Brood. Alleen gaat Veens kunst ook gepaard met een flinke dosis droge humor. Zo heb je bijvoorbeeld bij plekken waar veel vuilnis op straat ligt een kunstverkeersbord met een varkentje erop, met daaronder het woord ‘Beestenboel'. Op een ander bord dat bij het winkelcentrum hangt, zie je iemand met lange haren en tatoeages met de tekst ‘Ik ben zat. Wie ben jy'. “Dat is leuker dan ‘verboden te drinken', toch?” zegt Veen.

Henk Veen en zijn echtgenote en manager Freeda Verburg zijn rasechte Amsterdammers, die al jaren in Molenwijk wonen. Verburg is er zelfs geboren en getogen. Ze leggen uit dat ze een kunstverkeersbord bij het winkelcentrum hadden geplaatst, omdat daar veel overlast was van dronkenlappen. Maar het is juist ook een aansporing om een keer met iemand een gesprek aan te knopen. “Want er zitten ook mensen achter. En als je met elkaar communiceert, dan krijg je een andere sfeer dan dat je er langsloopt en denkt: kijk eens, daar heb je die dronkaards weer”, vertelt Verburg.

Het ophangen van de kunstverkeersborden in Molenwijk is een eigen initiatief geweest van Veen en Verburg, waarvoor ze toestemming kregen van Stadsdeel Noord. De kunstverkeersborden zijn uiteindelijk het gezicht geworden van hun SMS Alert-project. Veen en Verburg leggen uit dat veel Molenwijkers een onveilig gevoel hadden. De kunstverkeersborden waren een manier voor mensen om met elkaar in gesprek te gaan. Al snel ontstond er een groep buurtbewoners rond Veen en Verburg die zich inzetten voor dit project. Via sms'jes hielden ze contact met elkaar als ze iets zagen of hoorden dat niet helemaal in de haak was en werkten ze ook nauw samen met de wijkagent.

Het SMS Alert-project is in die zin een voorloper van de nu wijdverbreide buurt app-groepjes. Verburg legt uit dat zo'n buurtgroep vooral preventief werkt: “Er zijn heel veel dingen gebeurd in de wijk. Wij hadden 8 A4'jes met ellende. Dat is gereduceerd tot een half A4'tje en dan is het een gestolen fiets.” Maar het neemt vooral het onveilige gevoel dat mensen hebben weg, doordat ze hun buren leren kennen, met elkaar communiceren en daardoor meer controle krijgen over de situatie.

Inmiddels is het al iets rustiger rond het SMS Alert-project. Toch blijft Henk Veen doorgaan met het schilderen van grappige kunstverkeersborden voor in de buurt. Zoals het bord waar ‘Scheid(s)lijn' op staat geschreven, met daaronder een hond in een shirtje van de Amsterdamse voetbalclub Ajax met een gele en rode kaart en het duimpje omhoog van Facebook. Die hangt naast het veldje waar honden mogen poepen. Juist dit kunstverkeersbord blijkt populair, Veen moet het vaak bijmaken en herplaatsen, want Ajax.

Interview en tekst kunsthistoricus Sietske Roorda van Publick Art Amsterdam
Mede presentator Podcast: Willem Sjoerd van Vliet.

Publick Art Amsterdam - Sound Cloud - De Postcast - Kunstroute Molenwijk: Kunstverkeersborden Henk Veen - Hoor het interview hier!

Of via YouTube kanaal van kunstenaar Henk Veen

 


Henk Veen exposeert bij praktijk Molkenboer

Vanaf februari 2015 tot onbepaalde tijd, exposeert kunstenaar Henk Veen met een collectie schilderijen bij huisartsenpraktijk Molkenboer.

Adres:
Klinkerweg 71, 1033 PK Amsterdam

Kijk voor de foto's hier!Uniek boek kunstenaar Henk Veen

Op 11 mei 2015 zijn de interviews gestart van het boek over de bekende kunstenaar Henk Veen, uniek exemplaar met heftige verhalen, anekdotes met knipoog, zijn kunst en belevenissen! Open en eerlijk, zonder grenzen, duiken in zijn wereld. Verhalen uit zijn leven die nog nooit op tafel zijn gelegd, nu in een boek beschreven, met zijn verhalen over zijn schilderijen en belevenissen met bekend en onbekende personen. Geschreven door auteur Marcel van Stigt.

Wij zijn nog op zoek naar sponsors om de basis van dit boek neer te zetten, uitgever, vormgever en drukker. Interesse? Mail naar onderstaand emailadres!

Mocht je een boek willen reserveren? Stuur dan een mail naar kunstschilderhenkveen@chello.nl met in het onderwerp "boek Henk Veen reserveren". Je krijgt dan als eerste de kans om een boek te bemachtigen.UNIEKE BEELDEN: Henk Veen interviewt Herman Brood - Te Vrij, Dat Zeg Jij! - opnames jaar 1982

Kunstenaar Henk Veen interviewt in zijn jeugd zijn dool Herman Brood. De film heeft de titel: Te vrij dat zeg jij!
De opnames komen uit het jaar 1982, waar kunstenaar Henk Veen in zijn jeugdjaren waar hij 18 jaar is, zijn idool Herman Brood ontmoet en mag interviewen in ruil voor een fles Whiskey en de taxirit. Verlegen als Henk Veen was tegenover zijn leraar die hem heeft geleerd wat blues en Rock & Roll inhoudt, genoten ze van elkaar en het bijzondere interview.
Copyright Henk Veen © www.henkveen.nl
Alle rechten voorgehouden


Het is ten strengste verboden om zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van Henk Veen, dit beeld en geluidsmateriaal van deze opname te kopiëren, opnieuw te verspreiden, te publiceren of te wijzigen.
In die tijd schilderde Herman Brood nog niet. Henk Veen daarintegen tekende al vanaf jongs af aan overal op waar hij maar op kon tekenen. De muziek van Brood muziek is tot op de dag van vandaag nog steeds een inspiratiebron in zijn kunstuitingen. Behalve zijn inspiratie Herman Brood, laat de kunstenaar zich ook inspireren door zijn andere idolen, Rolling Stones, Low Reed, Iggy Pop, GG Gale, Muddy Whaters, Randy Newman en meer, wat je terug ziet komen in zijn schilderijen. De band die Herman en Henk in die jaren opbouwen, door beiden geinspireerd te zijn door dezelfde idolen, maakt juist deze opname bijzonder. Een mooie vriendschap, waarin Herman Brood tegen Henk zei: "Henk concurrent! Wacht even tot ik er niet meer ben!". Ieder hun eigen styl met raakvlakken in de gebruikte materialen en de inspiratie die zij delen en hun eigen verhalen die ze uitschilderde, creeerde ieder hun eigen styl en konden elkaar bijzonder waarderen en respecteren in wat zij neerzette op doek.

In het interview verteld Herman over dat hij een tattoo wil zetten, pakt een appel van tafelen, begint te eten en zegt dat hij deze gaat zetten en niet lang daarna daadwerkelijk vereeuwigd op zijn arm. Hij verteld ook over een leuk meisje dat hij net heeft leren kennen, Xandra, waar hij later mee trouwt. Verder verteld Herman Brood over inbreken, drugs en romantiek.

Unieke beelden en als bonus, live huiskameroptreden tijdens het interview, met Herman Brood aan de piano.

Kijk hier naar het interview via You Tube.


Voorspel uitslag wedstrijd van AJAX en win tekening Henk Veen

WIN een orginele AJAX tekening
, gemaakt door Henk Veen. Voorspel de uitslag van de wedstrijd met AJAX. Stuur een twitter bericht naar @henkveen met de uitslag van deze wedstijd. Vergeet niet je naam te vermelden! Via twitter wordt bekend gemaakt wie de tekening gewonnen heeft.
Let wel, stuur je bericht
v oor dat de wedstrijd begint. Elke voorspelling tijdens of na de wedstrijd wordt niet geaccepteerd.

Kijk voor schilderijen met AJAX-thema hier!

Twitter Henk Veen


Henk Veen exposeert voor tweede maal in het LOUVRE PARIJS

De Société Nationale des Beaux Arts te Parijs heeft de de Nederlandse kunstenaar Henk Veen uitgenodigd om te komen exposeren in de Salon die in CARROUSEL DU LOUVRE. Aan deze prestigieuse expositie mocht de kunstenaar deelnemen met 1 kunstwerk. De Carrousel du Louvre bevindt zich in het souterrain van het Louvre-paleis in het centrum van Parijs. De expositie heeft plaatsgevonden tussen donderdag 13 december 2012 en zondag 16 december 2012.

Het schilderij welke Henk Veen tentoongesteld heeft draagt de titel: Old Amsterdam, New Amsterdam - Memories That Everyone Had Forget . Formaat 90 x 130 cm.

In het jaar 2011, heeft Henk Veen ook deelgenomen aan deze tentoonstelling en hiervoor een Prix Special 2011 ontvangen.

Adres: Carrousel Du Louvre
Salle Le Notre
99 rue de Rivoli 75001
Paris - France

Zie hier de foto's en de belevenissen van Henk in Parijs en het Louvre.


Voor info, exposities, live optredens, opdrachten etc neem contact op met:
Freeda © MANAGEMENT Henk Veen
Adres Atelier aan huis: Bergm
olen 31, 1035BB Amsterdam
Tel +31 (0) 628135247

Mail: kunstschilderhenkveen@chello.nl


KVK nr 34340435
BTW NL001611073B73
Voor het aanmelden/afmelden van de nieuwsbrief en persberichten, gaarne mail sturen naar: kunstschilderhenkveen@chello.nl

Copyright ©