Vraag me niet de weg...
HomaE
xpositie's En Live Optreden
Voor info, exposities, live optredens, opdrachten etc neem contact op met:
Freeda © MANAGEMENT Henk Veen
Tel 06-28135247
Mail: kunstschilderhenkveen@chello.nl
 


HENK VEEN & OPEN ATELIER AMSTERDAM NOORD


Open Ateliers Amsterdam-Noord 2023: kunst in een stad in beweging

De 32e edi ti e van Open Ateliers Amsterdam-Noord (OAN) overtre ft alle voorgaande edi ti es, met 108 kunstenaars die hun ateliers openstellen voor het publiek, een imposante groepsexposi ti e in het Treehouse NDSM, en 12 culturele hotspots. Dit jaar staat de schijnwerper op de veerkracht van kunstenaars, die ondanks – en soms juist dankzij – alle uitdagingen een indrukwekkend

oeuvre hebben opgebouwd. Datum en tijden: 18 en 19 november, van 12:00 tot 18:00 uur en centrale expositie: Treehouse NDSM-terrein, Neveritaweg 57, Amsterdam.

In het dynamische Amsterdam-Noord blijven kunstenaars met ongekende veerkracht kunst creëren, zich steeds aanpassend aan de veranderende omstandigheden. Deze kracht vormt de rode draad in de kunstwerken en ateliers, waarbij opvalt dat een opmerkelijk groot aantal vrouwelijke kunstenaars ac ti ef is. Bezoekers kunnen een breed scala aan kunstwerken ontdekken, variërend van prak ti sche stukken, zoals lampen en gebruiksvoorwerpen, tot puur ar ti s ti eke crea ti es, waaronder installa ti es, tekeningen, foto's, schilderijen en grafiek.

Open atelier kunstenaar Henk Veen
Kunstschilder Henk Veen kennen de meeste mensen wel van zijn tekeningen voor de column Spo(r)tprent in de Nieuwsbladen van Amsterdam Noord, Oostzaan en Landsmeer van Rodi Media. Vanzelfsprekend opent ook de vaste tekenaar van de krant zijn deuren van zijn atelier en kan je even duiken in zijn wereld waarbij je hem kan horen, zien en verse werk kan ruiken en hem aan het werk ziet met zijn bekende stijl van zijn schilderijen. “Vaak vinden mensen het eng om bij een kunstenaar over de vloer te komen, maar dat is de kracht van een open atelier waarbij ik juist het hart van mijn werk kan laten zien waar alles ontstaat, aldus kunstenaar Henk Veen. Wie bij de kunstenaar langs komt, krijgt zoals altijd een gratis tekening uit de bekende inspiratie doos. Welke herken jij van de krant? Meer informatie op www.henkveen.nl en www.henkveen.com

Veel activiteiten tijdens OAN
Speciaal voor de begeleidende catalogus van OAN-2023 hee ft schrijfster Claartje Chajes het gedicht Berm geschreven. Op de culturele hotspots is er nog meer kunst te zien, en worden bovendien workshops en ac ti viteiten aangeboden die geschikt zijn voor alle lee ft ijden. Gedetailleerde informa ti e hierover is beschikbaar op onze website: openateliersnoord.nl.

Vakmanschap en innova ti e
OAN-2023 toont eveneens dat veel kunstenaars tradi ti onele ambachten in ere houden. Bezoekers van de ateliers kunnen een verscheidenheid aan handgemaakte kunstwerken ontdekken, waarbij de toewijding aan ‘oude' ambachten op een eigen ti jdse manier wordt getoond. Wij nodigen iedereen van harte uit om de ateliers te bezoeken en kennis te maken met kunstenaars en hun kunst, nieuwe ervaringen op te doen en te luisteren naar verhalen over leven en werk in Amsterdam-Noord.

Contact
Volg ons op sociale media voor de laatste updates en korte films van de deelnemers: openateliersnoord. Voor meer informa ti e, bezoek onze website www.openateliersnoord.nl

Over OAN-2023
OAN is een jaarlijks evenement waar kunstlie fh ebbers de ateliers van lokale kunstenaars kunnen verkennen en hun werk van dichtbij kunnen bewonderen. Het viert de diversiteit en crea ti viteit van de kunstgemeenschap in Amsterdam-Noord en biedt kunstenaars een pla tf orm om hun werk aan een breder publiek te presenteren.

Leuk! Iedere bezoeker mag een tekening uit de oude doos uitzoeken en meenemen. Op=Op!

Bron foto: Corrie Geurts van Kessel

 

   
   OAN Open Ateliers Noord gaat weer door! Deelname kunstenaar Henk Veen

Binnenlopen bij een groot aantal kunstenaars? Dat kan op zaterdag 2 en zondag 3 oktober tijdens de jaarlijkse Open Ateliers Noord, het jaarlijkse evenement dat tot genoegen van alle betrokkenen weer kan doorgaan. Niet minder dan 115 deelnemers, op 80 locaties tussen het NDSM-terrein in Tuindorp Oostzaan en de Zamenhofstraat in Amsterdam-Noord, tonen hun werk.

Open Ateliers Amsterdam Noord is een jaarlijks terugkerend evenement waarbij een weekend lang kunstenaars hun ateliers openen voor het publiek. Juist in deze tijden van grote veranderingen zijn kunstenaars geïnspireerd geraakt en hebben nieuw werk gemaakt. Dat zien de bezoekers terug in de ateliers. Dit jaar doet er een recordaantal van 115 kunstenaars mee uit Amsterdam-Noord die hun werk op hun werkplek laten zien, of op verrassende locaties. Van het NDSM-terrein tot aan Halte Zamenhofstraat, overal is kunst te zien.

Via een digitale kaart op de website en een programmaboekje dat overal klaarligt, weten de belangstellenden waar ze alle ateliers en expositieplekken kunnen vinden. De voormalige DRAKA-fabriek in het Hamerkwartier is dit jaar gekozen als locatie voor de overzichtsexpositie om werk van alle deelnemende kunstenaars te tonen. Een goed startpunt voor een bezoek. In de enorme loodsen kun je wegdromen en inspiratie opdoen.

'Hallo?' is het thema van deze editie. Het staat voor de ontmoeting, de voorzichtige toenadering, de wens om de ander te ontmoeten, kunst en cultuur uit te wisselen en elkaar te leren kennen. Zie ook www.openateliersnoord.nl

Een heel weekend hebben alle kunstenaars uit Amsterdam Noord hun atelier open en zo ook de bekende kunstschilder Henk Veen die zijn deuren geopend heeft van zijn atelier aan huis. Een mooie gelegenheid om grote en kleine en bijzondere kunstwerken bewonderen in zijn snoepwinkel van zijn voorraad. Mooie kunst cadeaus voor de speciale gelegenheden tot schilderijen in ieder formaat. Voor iedere portemonnee is wat te vinden, maar kom vooral vrijblijvend een kijkje nemen waar hij werkt, woont en zijn inspiratie vandaan haalt. Ben jij al eens wezen kijken bij het atelier van kunstenaar Henk Veen? Wij zien jou graag en schenken gratis koffie en thee, van 12.00 uur tot 17.00 uur. Lift aanwezig en parkeren gratis! Adres: Bergmolen 31, 4hoog, 1035BB Amsterdam Noord.

Leuk! Iedere bezoeker mag een tekening uit de oude doos uitzoeken en meenemen. Op=Op!
OAN Open Ateliers Noord deelname kunstenaar Henk Veen

Afgelopen maanden kon het Open Ateliers Noord helaas niet plaats vinden maar is inmiddels een datum geplant op 2 en 3 oktober 2021. Een heel weekend hebben alle kunstenaars uit Amsterdam Noord hun atelier open en zo ook de bekende kunstschilder Henk Veen die zijn deuren geopend heeft van zijn atelier aan huis. Een mooie gelegenheid om grote en kleine en bijzondere kunstwerken bewonderen in zijn snoepwinkel van zijn voorraad. Mooie kunst cadeaus voor de speciale gelegenheden tot schilderijen in ieder formaat. Voor iedere portemonnee is wat te vinden, maar kom vooral vrijblijvend een kijkje nemen waar hij werkt, woont en zijn inspiratie vandaan haalt. Ben jij al eens wezen kijken bij het atelier van kunstenaar Henk Veen? Wij zien jou graag en schenken gratis koffie en thee, van 12.00 uur tot 17.00 uur. Lift aanwezig en parkeren gratis!Adres: Bergmolen 31, 4hoog, 1035BB Amsterdam Noord.

Leuk! Iedere bezoeker mag een tekening uit de oude doos uitzoeken en meenemen. Op=Op!
OAN Open Ateliers Noord deelname kunstenaar Henk Veen

In het weekend van 25 en 26 mei 2019 gaat het evenement Open Ateliers Noord van start. Een heel weekend hebben alle kunstenaars uit Amsterdam Noord hun atelier open en zo ook de bekende kunstschilder Henk Veen die zijn deuren geopend heeft van zijn atelier aan huis. Een mooie gelegenheid om grote en kleine en bijzondere kunstwerken bewonderen in zijn snoepwinkel van zijn voorraad. Mooie kunst cadeaus voor de speciale gelegenheden tot schilderijen in ieder formaat. Voor iedere portemonnee is wat te vinden, maar kom vooral vrijblijvend een kijkje nemen waar hij werkt, woont en zijn inspiratie vandaan haalt. Ben jij al eens wezen kijken bij het atelier van kunstenaar Henk Veen? Wij zien jou graag en schenken gratis koffie en thee, van 12.00 uur tot 17.00 uur. Lift aanwezig en parkeren gratis!Adres: Bergmolen 31, 4hoog, 1035BB Amsterdam Noord.

Leuk! Iedere bezoeker mag een tekening uit de oude doos uitzoeken en meenemen. Op=Op!

Van 17 mei t/m 27 mei 2019 is er een overzichtstentoonstelling van alle kunstenaars die deelnemen aan de OAN bij SBK Kunstuitleen Amsterdam Noord aan de Asterweg 1A, 1031 HL Amsterdam.

Vergeet niet ook een kijkje te nemen bij de expositie bij Hotel NH Amsterdam Noord, alwaar de unieke collectie van duo schilderijen hangen. Duo schilderijen zijn schilderijen die met een andere kunstenaar samen gemaakt zijn.


Voor info, exposities, live optredens, opdrachten etc
neem contact op met:

FREEDA @ MANAGEMENT Henk Veen
Tel +31 (0) 628135247
Mail: kunstschilderhenkveen@chello.nl