Vraag me niet de weg...
Homa


Expositie's En Live Optreden
Voor info, exposities, live optredens, opdrachten etc neem contact op met:
Freeda © MANAGEMENT Henk Veen
Tel 06-28135247
Mail: kunstschilderhenkveen@chello.nl

Exposities en live optreden:

ALLE PROJECTEN
NEW AMSTELREDAM
SAIL
SMAAK VAN HOLLAND
HENK VEEN GALLERY
HOTEL ARENA
HOTEL THE GRAND
PROJECT SMSALERT
IJAZZ
EVT
ROCKART
ART FUSION
STUDIO11
VROOM & DREESMAN
EXPO WINKELS
GALLERY DONKERSLOOT
MARRIOTT HOTEL
CRUYFF 2007
ROOR
HOLLAND CASINO A'DAM
BIBLIOTHEEK OOSTERPARK
AGOVV
CRUYFF 2009
EXPOSITIE MOLENWIJK
KUNSTPLEIN KEUKENHOF 2011
DUO-DOEKEN
LOUVRE
GAYPRIDE
KUNSTPLEIN KEUKENHOF 2012
STEIGERART
GLOBAL ART AGENCY
SMS ALERT ONZE WIJK
AMSTERDAM MUSEUM
KUNSTPLEIN KEUKENHOF 2013
HET BERLAGE HUIS
COPA AMSTERDAM
BooART
AMSTELHOECK
KUNSTPLEIN KEUKENHOF 2014
A'DAM AMERICAN HOTEL
RENAISSANCE HOTEL
A'DAM MAKER FESTIVAL
BORCHLAND
KUNSTPLEIN KEUKENHOF 2015
PRAKTIJK MOLKENBOER
DE WOUDE
SUMMERSHOW
CAFE JOHAN ARENA
NETWERKEN MET KNIPOOG
GOLFBAAN WATERLAND A'DAM
BOVEN Y ZIEKENHUIS
A'DAM EXPERIENCE
DE VERANDA/JONGE DIKKERT
KUNSTPLEIN ZAANSE SCHANS 2016
CHAMPIONS LOUNGE ARENA RED LIGHT JAZZ FESTIVAL GALLERY ON THE EDGE
POPUP SASSENHEIM
KUNSTHAAR
PLUS VREESWIJK
SANQUIN
OAN
NIEUW DAKOTA
CORONA
TULIP EXPERIENCE A'DAM
VEBAN


VEBAN Open Bedrijvendag Amsterdam Noord

Op 24 september 2021 zetten de ondernemers in Noord hun deuren wagenwijd open voor mensen uit Noord. Bewoners, geïnteresseerden, werkzoekenden, studenten, nieuwkomers, mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Iedereen is welkom. Jij komt toch ook ons atelier aan huis bezoeken? Niet om werk te zoeken of als stageplek, maar nieuwsgierigheid wat er allemaal gebeurd achter de deur van ons huis, waar je je kan laten verrassen en mee kan gaan in de wereld van de bekende kunstenaar Henk veen met zijn verhalen en zijn kunstwerken. Iedereen is van harte welkom tussen 10.00 uur en 16.00 uur En, voor iedere bezoeker een gratis tekening.

Atelier aan huis: Bergmolen 31, 1035BB Amsterdam.

Meer informatie over
Veban Open Bedrijvendag Amsterdam Noord, klik hier!

Pagina Henk Veen Veban Open Bedrijvendag


OAN Open Ateliers Noord gaat weer door! Deelname kunstenaar Henk Veen

Binnenlopen bij een groot aantal kunstenaars? Dat kan op zaterdag 2 en zondag 3 oktober tijdens de jaarlijkse Open Ateliers Noord, het jaarlijkse evenement dat tot genoegen van alle betrokkenen weer kan doorgaan. Niet minder dan 115 deelnemers, op 80 locaties tussen het NDSM-terrein in Tuindorp Oostzaan en de Zamenhofstraat in Amsterdam-Noord, tonen hun werk.

Open Ateliers Amsterdam Noord is een jaarlijks terugkerend evenement waarbij een weekend lang kunstenaars hun ateliers openen voor het publiek. Juist in deze tijden van grote veranderingen zijn kunstenaars geïnspireerd geraakt en hebben nieuw werk gemaakt. Dat zien de bezoekers terug in de ateliers. Dit jaar doet er een recordaantal van 115 kunstenaars mee uit Amsterdam-Noord die hun werk op hun werkplek laten zien, of op verrassende locaties. Van het NDSM-terrein tot aan Halte Zamenhofstraat, overal is kunst te zien.

Via een digitale kaart op de website en een programmaboekje dat overal klaarligt, weten de belangstellenden waar ze alle ateliers en expositieplekken kunnen vinden. De voormalige DRAKA-fabriek in het Hamerkwartier is dit jaar gekozen als locatie voor de overzichtsexpositie om werk van alle deelnemende kunstenaars te tonen. Een goed startpunt voor een bezoek. In de enorme loodsen kun je wegdromen en inspiratie opdoen.

'Hallo?' is het thema van deze editie. Het staat voor de ontmoeting, de voorzichtige toenadering, de wens om de ander te ontmoeten, kunst en cultuur uit te wisselen en elkaar te leren kennen. Zie ook www.openateliersnoord.nl

Een heel weekend hebben alle kunstenaars uit Amsterdam Noord hun atelier open en zo ook de bekende kunstschilder Henk Veen die zijn deuren geopend heeft van zijn atelier aan huis. Een mooie gelegenheid om grote en kleine en bijzondere kunstwerken bewonderen in zijn snoepwinkel van zijn voorraad. Mooie kunst cadeaus voor de speciale gelegenheden tot schilderijen in ieder formaat. Voor iedere portemonnee is wat te vinden, maar kom vooral vrijblijvend een kijkje nemen waar hij werkt, woont en zijn inspiratie vandaan haalt. Ben jij al eens wezen kijken bij het atelier van kunstenaar Henk Veen? Wij zien jou graag en schenken gratis koffie en thee, van 12.00 uur tot 17.00 uur. Lift aanwezig en parkeren gratis! Adres: Bergmolen 31, 4hoog, 1035BB Amsterdam Noord.

Leuk! Iedere bezoeker mag een tekening uit de oude doos uitzoeken en meenemen. Op=Op!PLUS Vreeswijk Ouderkerk aan de Amstel en Oosthuizen EK Henk Veen tassen actie!

Het EK is in volle gang! Speciaal voor het EK heeft PLUS Vreeswijk Ouderkerk aan de Amstel en Oosthuizen een unieke actie opgezet, i.s.m. kunstenaar Henk Veen.
Vanaf Donderdag 17 juni t/m Zondag 20 juni 2021, krijg je bij besteding van 25 euro aan boodschappen deze unieke duurzame EK tas cadeau! Maximaal 1 per klant en OP = OP.

Wil jij ook zo'n tas bemachtigen? Ga dan deze dagen boodschappen doen in één van de filialen van onderstaande locaties:

PLUS Vreeswijk Ouderkerk aan de Amstel
Dorpsstraat 23
1191 BH Ouderkerk aan de Amstel

PLUS Vreeswijk Oosthuizen
Raadhuisstraat 41
1474 HH Oosthuizen


 


Landelijk atelierweekend in atelier kunstenaar Henk Veen

Het Landelijk Atelierweekend voor dit jaar is aankomend weekend op zaterdag 26 en zondag 27 juni 2021. Ook de bekende kunstschilder Henk Veen zal zijn deuren openen van van zijn atelier aan huis en een mooie gelegenheid om grote en kleine en bijzondere kunstwerken bewonderen in zijn snoepwinkel van zijn voorraad. Mooie kunst cadeaus voor de speciale decembermaand. cVoor iedere portemonnee is wat te vinden, maar kom vooral vrijblijvend een kijkje nemen waar hij werkt, woont en zijn inspiratie vandaan haalt. Ben jij al eens wezen kijken bij het atelier van kunstenaar Henk Veen? Wij zien jou graag en schenken gratis koffie en thee, op zaterdag en zondag van 12.00 uur tot 18.00 uur. Lift aanwezig en parkeren gratis!

Adres: Bergmolen 31, 4hoog, 1035BB Amsterdam Noord.
Tulip Experience in Noordwijkerhout

In één van de bedrijfshallen van de Firma Hopman en Damen Flowerbulbs aan de Delfweg van Noordwijkerhout wordt een event georganiseerd om de toeristen in de streek bekend te maken met de Bollencultuur. Velen van hen hebben namelijk geen idee waarom er in onze streek zoveel bloemen bloeien en denken dat ze speciaal voor het toerisme zijn aangeplant. Net als de Keukenhof…. Tot grote ergernis van de kweker want de toeristen verspreiden - met hun drang naar de perfecte foto in verschillende bloemenvelden- ongewild allerlei ziektes in het gewas. Sommigen denken dat je er gewoon doorheen mag rennen.. fietsen… erin liggen…. Ze weten niet hoeveel schade ze aanrichten en wat dat allemaal kost. En zo ontstond het idee voor de Tulip Experience Amsterdam (toeristen vinden dat de Keukenhof iets buiten Amsterdam ligt)

Eén van de bedrijfshallen wordt omgebouwd tot event. Met een historisch overzicht van de bloembollencultuur, catering, een pluktuin en foto-shoot plekken. Rondleiding en uitleg en een film over het reilen en zeilen van een bollenkwekerij. Dit alles in de setting van de – jullie misschien wel bekende – setting van het Panorama Tulipland van enkele jaren geleden.

En KUNST! Want die mag natuurlijk niet ontbreken! Tulp gerelateerde kunst zal je vinden tijdens dit evenement van diverse kunstenaars die hun creativiteit op doek tonen.

Adres:
Tulip Experience Amsterdam
Delfweg 37
2211 VK Noordwijkerhout
Nederland

Openingstijden:
Donderdag 1 april t/m zondag 9 mei 2021
Maandag t/m zondag
9.00 – 18.00 uur

Website Tulip Experience

 


OAN Open Ateliers Noord deelname kunstenaar Henk Veen

Afgelopen maanden kon het Open Ateliers Noord helaas niet plaats vinden maar is inmiddels een datum geplant op 2 en 3 oktober 2021. Een heel weekend hebben alle kunstenaars uit Amsterdam Noord hun atelier open en zo ook de bekende kunstschilder Henk Veen die zijn deuren geopend heeft van zijn atelier aan huis. Een mooie gelegenheid om grote en kleine en bijzondere kunstwerken bewonderen in zijn snoepwinkel van zijn voorraad. Mooie kunst cadeaus voor de speciale gelegenheden tot schilderijen in ieder formaat. Voor iedere portemonnee is wat te vinden, maar kom vooral vrijblijvend een kijkje nemen waar hij werkt, woont en zijn inspiratie vandaan haalt. Ben jij al eens wezen kijken bij het atelier van kunstenaar Henk Veen? Wij zien jou graag en schenken gratis koffie en thee, van 12.00 uur tot 17.00 uur. Lift aanwezig en parkeren gratis!Adres: Bergmolen 31, 4hoog, 1035BB Amsterdam Noord.

Leuk! Iedere bezoeker mag een tekening uit de oude doos uitzoeken en meenemen. Op=Op!

Exposities Sanquin bloedbank locatie Zaandam, Haarlem, Purmerend, Hoorn

Twee exposities bij Sanquin Bloedbank locatie Zaandam afgelopen maanden en in Sanquin Haarlem. Leuk om tijdens het moment dat je bloed geeft of meer, je kan rondkijken naar alle schilderijen in de expositie van kunstenaar Henk Veen. De expositie van Zaandam en Haarlem zal naar Purmerend en Hoorn volgend jaar.
Foto's expo hier van Zaandam!

Tevens in de krant van Haarlem een mooi artikel om de bloeddonoren en de werknemers die het bloed afnemen een hart onder de riem te steken. Jullie zijn toppers, zeker in deze Corona tijd. Tnx voor jullie steun.

Exposities aankomende data's:
Locatie Hoorn: september en november 2023
Locatie Purmerend: december 2022 t/m februari 2023

Tentoonstelling Corona - we leven allemaal translokaal - deelname Henk Veen

Kunstenaar Henk Veen heeft al aardig wat tekeningen gemaakt voor de krant mbt het Corona virus en hoe het ons leventje in te tang heeft en wij vechten tegen de onzichtbare vijand. Na een groepsexpositie is de collectie terug bij ons en groeit verder zolang het nog steeds Coronatijd is. Het houdt een ieder nog steeds dagelijks tegen. Wie oh wie heeft een mooie locatie voor ons waar het publiek de tekeningen van deze collectie kunnen zien. En check de laatste nieuwste tekeningen. Hier alle tekeningen op een rij!
Kom alle tekeningen bekijken in ns atelier aan huis in Amsterdam Noord.

Henk Veen exposeert in ziekenhuis Amstelland

Vanaf oktober 2022 t/m december 2022 exposeert kunstenaar Henk Veen weer in het ziekenhuis Amstelland in Amstelveen., met zijn kleurrijke en sprekende schilderijen.

In gedachten vliegt kunstenaar Henk Veen mee met zijn geschilderde eendje die overal zijn gulle lach laat zien in de hoop een smile terug te krijgen. De bekende kunstschilder strijkt overal met zijn vrolijke en kleurrijke collectie schilderijen, vol verhalen, neer op plekken waar men wel een lach kan gebruiken, zoals deze maanden in het Ziekenhuis Amstelland in Amstelveen.

Zo’n vijf jaar geleden is hij zelf getroffen door verstoppingen in de bloedvaten in zijn hoofd waar hij hersenschade aan over heeft gehouden die lijkt op de gevolgen van een beroerte. Na een periode van revalidatie, heeft hij moeten knokken om weer te kunnen schilderen en weer de dagelijkse dingen zelf te kunnen doen en mobieler te worden. Hij weet maar al te goed hoe moeilijk het is als je lichamelijk tien stappen terug moet doen, hoe je humor en een lach nodig hebt om door te kunnen vechten.

Over een paar maandjes sieren zijn schilderijen de wanden van het ziekenhuis. In een ziekenhuis kom je niet altijd voor je plezier en daarom wil hij graag iedereen die het nodig heeft, door zijn kunst, even te laten vergeten waar ze zijn. Het mooie is dat zijn kunst zelf het werk doet, want als je de mensen langs zijn werk zien lopen, dan zie je veelal een glimlach en vaak blijven patiënten even staan. “Dat ik mijn boodschap voor steun en vrolijkheid kan overbrengen door mijn kunstwerken, dat is bijzonder. Daarom hou ik zo van mijn werk”, verteld de kunstenaar.

In totaal zullen er zo'n 30 kunstwerken Veen op de begane grond van het ziekenhuis komen te hangen. Conny van den Oever verzorgt er de exposities: "Het hele jaar door wordt er geëxposeerd, aangepast aan de coronatijd, om de twee maanden een nieuwe kunstenaar. Mooi dat kunstenaar Henk Veen bij ons is komen exposeren want zijn werk maakt zichtbaar wat los bij onze patiënten, maar ook ons personeel. Het is vrolijk en uitgesproken werk, ook ik wordt er helemaal blij van."

Adres: Laan van de Helende Meesters 8, 1186 AM Amstelveen

 


Tentoonstelling Corona - we leven allemaal translokaal - deelname Henk Veen

Vanaf het moment dat in maart de deuren gesloten werden voor exposities en tentoonstellingen, heeft Nieuw Dakota een oproep gedaan aan kunstenaars om te reflecteren op deze bijzondere periode. De reacties stromen nog steeds binnen en bouwen wij samen aan de Corona-Archives: "een collectief dagboek van deze rare tijd”. 

Alle inzendingen worden per dag verzameld in een online database, die gekoppeld wordt aan de website corona-archives.com.

Kunstenaars, filmmakers, filosofen, schrijvers, dichters, technologen, musici, beleidsmakers en historici delen hun verhaal en geven uiting aan zorg, boosheid, angst, wanhoop, dreigende ondertonen en hoe we die bedwingen met rede, maatregelen en ons persoonlijke dagelijks leven.  De translokale verbondenheid van de wereld wordt zichtbaar in de stilstand. Die stilstand creëert een nieuw domein. Hoe krijgt dit nieuwe domein vorm en hoe zal corona ons leven veranderen?

Ook kunstenaar Henk Veen is gevraagd om deel te nemen van wat Henk aan het tekenen is voor de krant met het thema Corona en over de Brillies en Hartjes om een hart onder de riem te steken voor de zorgmedewerkers, maar ook de mensen die getroffen zijn door dit virus. En het schilderij wt uiteindelijk is ontstaan uit de tekeningen. Hieronder de linken voor de overzichten.

Alle tekeningen uit de krant en in de tentoonstelling zijn hier in groter formaat te bekijken.

Hier de online overzicht via Nieuw Dakota - Corona Archieves

Van 12 juli t/m 30 augustus 2020 live te zien in een tentoonstelling, Adres: Nieuw Dakota, Ms. van Riemsdijkweg 41 a & b, 1033 RC AmsterdamSpeurtocht kunstwerken Henk Veen NDSM Amsterdam Noord

Natuurlijk is de kunt van Henk Veen ook terug te vinden op streetart welhalla NDSM in Amsterdam Noord. Velen bekenden en onbekenden vinden Henk zijn werk tussen alle prachtige artworks en wordt dan ook meteen herkend door de bekende styl en eigen handtekening van zijn werk.

Ben je in de buurt? Zoek dan ook alle kunsterken bij elkaar. Inmiddels zijn het er 8 stuks. Maar... genoeg inspiratie en altijd een plekje te vinden.
Exposities Sanquin bloedbank locaties Zaandam en Haarlem

Binnenkort twee exposities bij Sanquin Bloedbank locatie Zaandam en Haarlem. Leuk om tijdens het moment dat je bloed geeft of meer, je kan rondkijken naar alle schilderijen in de expositie. Foto's expo hier!

Data expositie:
Locatie Haarlem: 8 januari t/m maart 2021

Daarna:
Locatie Hoorn: september en november 2023
Locatie Purmerend: december 2022 t/m februari 2023
Kunstenaar Henk Veen zit in Coronatijd niet stil en exposeert in supermarkt PLUS Vreeswijk Ouderkerk aan de Amstel

In deze tijd waarin iedereen wordt overspoeld door de zorg om Carona en men belemmerd wordt in hun werk en doen en laten, heeft ook de kunstschilder al zijn exposities zien cancelen. Henk zit niet graag stil en kreeg het aanbod van PLUS Vreeswijk in Ouderkerk aan de Amstel om in de supermarkt te exposeren, unieke locatie en gegarandeerd publiek.

Al jaren kent Henk de eigenaar van PLUS Vreeswijk die ook jaren in Amsterdam Noord zijn winkel heeft gehad en een begrip is onder de noordelingen. Vreeswijk denkt graag mee en helpt graag anderen en bood zijn vriend Henk aan om bij hem te exposeren in PLUS Ouderkerk aan de Amstel. Een unieke locatie waar het winkelend publiek juist dáár oog heeft voor kunst en zich totaal laat verrassen door de expositie met vrolijke schilderijen te kunnen bekijken terwijl men de boodschappen haalt. Henk heeft al zijn oogappeltjes uit zijn kleurrijke collectie meegenomen en natuurlijk heeft hij een waar eiland met thema Ajax gemaakt. Maar ook zijn beestenboel hebben een plek in de collectie gekregen.

Iedereen is welkom om onder het shoppen te kijken naar de schilderijen van de bekende kunstenaar Henk Veen met zijn herkenbare stijl van zijn hand. Van de Magere Brug en Ajax tot een grote smile van vrolijke dieren en meer…. laat je verrassen!

Locatie: PLUS Vreeswijk, Dorpstraat 23, 1191 BH Ouderkerk aan de Amstel

Website PLUS VREESWIJK Ouderkerk aan de Amstel - foto's

Bij succes, binnenkort ook te zien in PLUS VREESWIJK Oosthuizen


 
OAN Open Ateliers Noord deelname kunstenaar Henk Veen

In de lente gaat door het Corona virus helaas de Open Ateliers Noord niet door en is verplaatst naar voorjaar 2021. Een heel weekend hebben alle kunstenaars uit Amsterdam Noord hun atelier open en zo ook de bekende kunstschilder Henk Veen die zijn deuren geopend heeft van zijn atelier aan huis. Een mooie gelegenheid om grote en kleine en bijzondere kunstwerken bewonderen in zijn snoepwinkel van zijn voorraad. Mooie kunst cadeaus voor de speciale gelegenheden tot schilderijen in ieder formaat. Voor iedere portemonnee is wat te vinden, maar kom vooral vrijblijvend een kijkje nemen waar hij werkt, woont en zijn inspiratie vandaan haalt. Ben jij al eens wezen kijken bij het atelier van kunstenaar Henk Veen? Wij zien jou graag en schenken gratis koffie en thee, van 12.00 uur tot 17.00 uur. Lift aanwezig en parkeren gratis!Adres: Bergmolen 31, 4hoog, 1035BB Amsterdam Noord.

Leuk! Iedere bezoeker mag een tekening uit de oude doos uitzoeken en meenemen. Op=Op!


 

Henk Veen exposeert in ziekenhuis Amstelland

Kunstenaar Henk Veen exposeert wederom weer in het ziekenhuis Amstelland in Amstelveen voor een periode van twee maanden van september tot en met


eind oktober 2020, met zijn kleurrijke en sprekende schilderijen.

In gedachten vliegt kunstenaar Henk Veen mee met zijn geschilderde eendje die overal zijn gulle lach laat zien in de hoop een smile terug te krijgen. De bekende kunstschilder strijkt overal met zijn vrolijke en kleurrijke collectie schilderijen, vol verhalen, neer op plekken waar men wel een lach kan gebruiken, zoals deze maanden in het Ziekenhuis Amstelland in Amstelveen.

Zo’n vijf jaar geleden is hij zelf getroffen door verstoppingen in de bloedvaten in zijn hoofd waar hij hersenschade aan over heeft gehouden die lijkt op de gevolgen van een beroerte. Na een periode van revalidatie, heeft hij moeten knokken om weer te kunnen schilderen en weer de dagelijkse dingen zelf te kunnen doen en mobieler te worden. Hij weet maar al te goed hoe moeilijk het is als je lichamelijk tien stappen terug moet doen, hoe je humor en een lach nodig hebt om door te kunnen vechten.

Over een paar maandjes sieren zijn schilderijen de wanden van het ziekenhuis. In een ziekenhuis kom je niet altijd voor je plezier en daarom wil hij graag iedereen die het nodig heeft, door zijn kunst, even te laten vergeten waar ze zijn. Het mooie is dat zijn kunst zelf het werk doet, want als je de mensen langs zijn werk zien lopen, dan zie je veelal een glimlach en vaak blijven patiënten even staan. “Dat ik mijn boodschap voor steun en vrolijkheid kan overbrengen door mijn kunstwerken, dat is bijzonder. Daarom hou ik zo van mijn werk”, verteld de kunstenaar.

In totaal zullen er zo'n 30 kunstwerken Veen op de begane grond van het ziekenhuis komen te hangen. Conny van den Oever verzorgt er de exposities: "Het hele jaar door wordt er geëxposeerd, aangepast aan de coronatijd, om de twee maanden een nieuwe kunstenaar. Mooi dat kunstenaar Henk Veen bij ons is komen exposeren want zijn werk maakt zichtbaar wat los bij onze patiënten, maar ook ons personeel. Het is vrolijk en uitgesproken werk, ook ik wordt er helemaal blij van."

Vanaf september 2020 tot eind oktober 2020 exposeert kunstenaar Henk Veen in het ziekenhuis Amstelland in Amstelveen.

Adres: Laan van de Helende Meesters 8, 1186 AM Amstelveen

 Expositie ziekenhuis BovenY Amsterdam Noord

Kunstenaar Henk Veen exposeert in het Boven Y ziekenhuis in Amsterdam Noord voor een periode van twee maanden tot eind april 2020, met zijn kleurrijke en sprekende schilderijen.

In gedachten vliegt kunstenaar Henk Veen mee met zijn geschilderde eendje die overal zijn gulle lach laat zien in de hoop een smile terug te krijgen. Maar vooral de gewilde “Brillies” hebben de kunstenaar doen overleven in een zware tijd die hij doormaakte. De bekende kunstschilder strijkt overal met zijn vrolijke en kleurrijke collectie schilderijen, vol verhalen, neer op plekken waar men wel een lach en steun kan gebruiken, zoals deze maanden in het BovenIJ Ziekenhuis in Amsterdam Noord.

Zo'n vijf jaar geleden is hij zelf getroffen door verstoppingen in de bloedvaten in zijn hoofd waar hij hersenschade aan over heeft gehouden die lijkt op de gevolgen van een beroerte. Met een pot verf en kwast stond hij vertwijfeld boven zijn lege doek, waar hij de confrontatie kreeg dat hij niet meer wist hoe hij moest schilderen. Met een leeg hoofd zonder fantasie en ongecontroleerde bewegingen, ging hij terug naar de basis, waar de “Brillies” zijn ontstaan. Met zo min mogelijk prikkels en vertrouwde herhalingen leerde hij zijn hersenen de uit elkaar gevallen verbindingen weer terug te laten connecten en hebben hem in die periode doen overleven. Na een periode van revalidatie, heeft hij door moeten knokken om weer te kunnen schilderen en weer de dagelijkse dingen zelf te kunnen doen en mobieler te worden. Hij weet maar al te goed hoe moeilijk het is als je lichamelijk tien stappen terug moet doen, hoe je humor en een lach nodig hebt om door te kunnen vechten. “Door het vertellen van het verhaal van de bekende “Brillies”, hoop ik een ieder te doen helpen met als men het even niet meer weet, terug te gaan naar de basis, waar je jezelf weer terug vindt en verder weer vooruit kan”, aldus de kunstschilder.

Sinds afgelopen week sieren zijn schilderijen, tot eind april, de wanden van het ziekenhuis. In een ziekenhuis kom je niet altijd voor je plezier en daarom wil hij graag iedereen die het nodig heeft, door zijn kunst, even te laten vergeten waar ze zijn. Het mooie is dat zijn kunst zelf het werk doet, want als je de mensen langs zijn werk ziet lopen, dan zie je veelal een glimlach en vaak blijven patiënten even staan. “Dat ik mijn boodschap voor steun en vrolijkheid kan overbrengen door mijn kunstwerken, dat is bijzonder. Daarom hou ik zo van mijn werk”, verteld de kunstenaar. In totaal hangen er 50 kunstwerken van Veen op de begane grond van het ziekenhuis.

Adres:
Ziekenhuis Boven Y, Statenjachtstraat 1, 1034 CS  Amsterdam


Tulphypotheken exposeert tulp schilderijen

Het bedrijf Tulphypotheken heeft een leuke actie voor kunstenaars, waarbij zij vragen om kunstenaars hun schilderijen te promoten op hun site. En natuurlijk, grote liefhebber van het schilderen van tulpen, doet kunstschilder Henk Veen hier graag aan mee. Al een lange tijd is hij verslingerd aan de tulp, vooral omdat hij heeft ontdekt hoeveel verschillende kleuren en vormen deze mooie bloem heeft en te leuk om deze op doek te zetten. Vandaar, deze online expositie met meer kunstenaars die dezelfde liefde voor de tulp hebben.

Bekijk deze online expositie hier!


Expositie 2020-02-02 in ruimere galerie-kapsalon KunstHaar

Galerie-kapsalon KunstHaar zit sinds 2018 aan de St.Pieterspoortsteeg: hartje Amsterdam en toch buiten de centrumdrukte . Op 2-2-2020 opent op dit onverwachte plekje de expositie 2020-02-02, kortweg twintig-twintig: 20 kunstenaars met elk 2 werken. Er zijn 2 prijscategorieën: € 202/€ 2020.

Galeriehouder annex kapper Jitse de Vries is één van de middenstanders voor wie de 9 straatjes niet langer betaalbaar waren. Het lukte Jitse toch in de buurt te blijven en zijn decennia-oude concept ‘kapsalon met kunst’ in een nog mooiere galerieruimte onder te brengen.

De expo 2020-02-02 kan als Jitses artistieke herstart worden beschouwd. Het idee ontstond tijdens een borrel in de kapsalon met kunstenaar Eva van Diepen. Zij exposeert een prijswinnend schilderij (1e prijs AIAF 2017, Beurs van Berlage). Er zijn meer kunstenaars van naam te zien, zoals Henk Veen en food-fotograaf Hay Hermans, die ook de poster ontwierp. Daarnaast laat een bonte stoet schilders en een enkele beeldhouwer eigen werk zien.

Locatie: Galerie-kapsalon KunstHaar
Adres: St. Pieterpoortsteeg 3 (zijstraat Nes), Amsterdam
Opening: 2 februari (02-02-2020) om 14.00 uur Contact: Eva van Diepen, tel: 06-2417 5916 of mail: 4evadi@gmail.com

Foto's expositie klik hier!

Binnenkort meer over expositie met kunstenaar Eva van Diepen vanaf 1 april tot en met eind mei 2020. Opening 5 april 2020.
 
Kijkje in atelier kunstenaar Henk Veen

Kunstenaar Henk Veen uit Amsterdam Noord heeft open atelier van 9 t/m 17 november 2019, tijdens de Nationale Kunstweek en Landelijk Atelier Weekend. Beiden evenementen zijn nationaal en natuurlijk stelt de kunstschilder ook zijn atelier aan huis open.

Velen die het herkenbare werk van kunstenaar Henk Veen kennen of hem via krant, televisie of zijn exposities hebben gezien, vinden het soms eng om zomaar langs te gaan.

“Door mijn atelier open te stellen, de drempel hiermee omlaag te brengen, hoop ik nieuwsgierigen over de streep te trekken om eens een kijkje te nemen waar ik werk en wat ik precies doe en vooral de sfeer te proeven van mijn schilderijen waar ik mijn leven en mijn verhalen uitschilder op doek”, vertelt Veen. Maar behalve schilderijen is er veel meer te zien bij de kunstenaar en een mooie gelegenheid om grote en kleine en bijzondere kunstwerken te bewonderen in zijn “snoepwinkel”. Mooie kunst cadeaus voor de speciale decembermaand, maar ga vooral vrijblijvend een kijkje nemen waar hij werkt, woont en zijn inspiratie vandaan haalt.

Lezers van kranten in Amsterdam Noord kennen Henk Veen waarschijnlijk van zijn wekelijkse tekening. Wie de kunstenaar tussen 9 t/m 17 november bezoekt in zijn atelier aan huis op de Bergmolen 31 mag zelf een gratis tekening uitzoeken. Iedereen is welkom tussen 12.00 uur en 17.00 uur.

Adres: Bergmolen 31, 4hoog, 1035BB Amsterdam Noord.

Landelijk atelierweekend in atelier kunstenaar Henk Veen

Aanstaand weekend 16 en 17 november 2019 is het Landelijk Atelierweekend. Ook de bekende kunstschilder Henk Veen heeft zijn deuren geopend van zijn atelier aan huis en een mooie gelegenheid om grote en kleine en bijzondere kunstwerken bewonderen in zijn snoepwinkel van zijn voorraad. Mooie kunst cadeaus voor de speciale decembermaand. cVoor iedere portemonnee is wat te vinden, maar kom vooral vrijblijvend een kijkje nemen waar hij werkt, woont en zijn inspiratie vandaan haalt. Ben jij al eens wezen kijken bij het atelier van kunstenaar Henk Veen? Wij zien jou graag en schenken gratis koffie en the, aanstaande zaterdag en zondag van 12.00 uur tot 20.00 uur. Lift aanwezig en parkeren gratis!

Adres: Bergmolen 31, 4hoog, 1035BB Amsterdam Noord.Henk Veen exposeert in ziekenhuis Amstelland

Kunstenaar Henk Veen exposeert in het ziekenhuis Amstelland in Amstelveen voor een periode van drie maanden tot eind september 2019, met zijn kleurrijke en sprekende schilderijen.

In gedachten vliegt kunstenaar Henk Veen mee met zijn geschilderde eendje die overal zijn gulle lach laat zien in de hoop een smile terug te krijgen. De bekende kunstschilder strijkt overal met zijn vrolijke en kleurrijke collectie schilderijen, vol verhalen, neer op plekken waar men wel een lach kan gebruiken, zoals deze maanden in het Ziekenhuis Amstelland in Amstelveen.

Zo’n vier jaar geleden is hij zelf getroffen door verstoppingen in de bloedvaten in zijn hoofd waar hij hersenschade aan over heeft gehouden die lijkt op de gevolgen van een beroerte. Na een periode van revalidatie, heeft hij moeten knokken om weer te kunnen schilderen en weer de dagelijkse dingen zelf te kunnen doen en mobieler te worden. Hij weet maar al te goed hoe moeilijk het is als je lichamelijk tien stappen terug moet doen, hoe je humor en een lach nodig hebt om door te kunnen vechten.

Sinds afgelopen week sieren zijn schilderijen, tot eind september, de wanden van het ziekenhuis. In een ziekenhuis kom je niet altijd voor je plezier en daarom wil hij graag iedereen die het nodig heeft, door zijn kunst, even te laten vergeten waar ze zijn. Het mooie is dat zijn kunst zelf het werk doet, want als je de mensen langs zijn werk zien lopen, dan zie je veelal een glimlach en vaak blijven patiënten even staan. “Dat ik mijn boodschap voor steun en vrolijkheid kan overbrengen door mijn kunstwerken, dat is bijzonder. Daarom hou ik zo van mijn werk”, verteld de kunstenaar.

In totaal hangen er 32 kunstwerken van Veen op de begane grond van het ziekenhuis. Conny van den Oever verzorgt er de exposities: "Het hele jaar door wordt er geëxposeerd, steeds drie maanden lang. Mooi dat kunstenaar Henk Veen bij ons is komen exposeren want zijn werk maakt zichtbaar wat los bij onze patiënten, maar ook ons personeel. Het is vrolijk en uitgesproken werk, ook ik wordt er helemaal blij van."

Vanaf 28 juni 2019 tot eind september 2019 exposeert kunstenaar Henk Veen in het ziekenhuis Amstelland in Amtelveen.

Adres: Laan van de Helende Meesters 8, 1186 AM Amstelveen

 Henk Veen exposeert bij Amsterdam International Art Fair

De derde editie van de Amsterdam Int'l Art Fair 30-31 augustus 2019. De kunstbeurs voor hedendaagse kunst wordt gehouden in de Beurs van Berlage, Damrak 243, 1012 ZJ in Amsterdam gelegen op een toplocatie.
Amsterdam Int'l Art Fair presenteert een gevarieerde line-up van circa 100 exposanten uit Nederland en van over de gehele wereld.
BEZOEK DE KUNSTBEURS:
Vrijdag 30 augustus 2019:
 VIP Private View en Vernissage € 10 euro: 18.00uur - 21.00uur 
Zaterdag 31 augustus 2019:  Gratis toegang 11:00uur - 17.00uur (Global Art Awards Ceremony om 16.00 uur) 

 

Kunstenaar Henk Veen zal behalve deelnemen aan de expositie ook zitting nemen in het jurypanel voor de AIAF PRIZE 2019 AWARDS. De winnaars worden bekend gemaakt op zaterdag 31 augustus om 16.00 uur in de Beurs van Berlage.

Meer info op website www.AmsterdamArtfair.com
OAN Open Ateliers Noord deelname kunstenaar Henk Veen

In het weekend van 25 en 26 mei 2019 gaat het evenement Open Ateliers Noord van start. Een heel weekend hebben alle kunstenaars uit Amsterdam Noord hun atelier open en zo ook de bekende kunstschilder Henk Veen die zijn deuren geopend heeft van zijn atelier aan huis. Een mooie gelegenheid om grote en kleine en bijzondere kunstwerken bewonderen in zijn snoepwinkel van zijn voorraad. Mooie kunst cadeaus voor de speciale gelegenheden tot schilderijen in ieder formaat. Voor iedere portemonnee is wat te vinden, maar kom vooral vrijblijvend een kijkje nemen waar hij werkt, woont en zijn inspiratie vandaan haalt. Ben jij al eens wezen kijken bij het atelier van kunstenaar Henk Veen? Wij zien jou graag en schenken gratis koffie en thee, van 12.00 uur tot 17.00 uur. Lift aanwezig en parkeren gratis!Adres: Bergmolen 31, 4hoog, 1035BB Amsterdam Noord.

Leuk! Iedere bezoeker mag een tekening uit de oude doos uitzoeken en meenemen. Op=Op!

Van 17 mei t/m 27 mei 2019 is er een overzichtstentoonstelling van alle kunstenaars die deelnemen aan de OAN bij SBK Kunstuitleen Amsterdam Noord aan de Asterweg 1A, 1031 HL Amsterdam.

Vergeet niet ook een kijkje te nemen bij de expositie bij Hotel NH Amsterdam Noord, alwaar de unieke collectie van duo schilderijen hangen. Duo schilderijen zijn schilderijen die met een andere kunstenaar samen gemaakt zijn.Expositie Henk Veen in Hotel NH Amsterdam Noord

Vanaf december 2018 t/m augustus 2019, heett kunstenaar Henk Veen een expositie bij Hotel NH Amsterdam Noord, grenzend aan de markt in Noord en in het oude ZAN Ziekenhuis, georganiseerd door BooArt. Adres: Distelkade 21, 1031 XP Amsterdam.
BooART is een van de grootste netwerk galerieën in Nederland met meer dan 25 Galerieën.


Expo PopUp Gallery Sassenheim

Bezoek met de Bloemencorso in Sassenheim ook gelijk deze PopUp Galerie! Hier exposeert kunsenaar Henk Veen aanstaande vrijdag 12 en zaterdag 13 april 2019 zijn werk samen met Ellen Gozeling en Anita Ammerlaan! Wij zijn er op vrijdag en zaterdag. Welkom van 9:00 tot 17:00 uur. Kom een kijkje nemen in de Hoofdstraat 211 in Sassenheim.


Landelijk atelierweekend in atelier kunstenaar Henk Veen

Aanstaand weekend 17 en 18 november is het landelijk atelierweekend. Ook de bekende kunstschilder Henk Veen heeft zijn deuren geopend van zijn atelier aan huis en een mooie gelegenheid om grote en kleine en bijzondere kunstwerken bewonderen in zijn snoepwinkel van zijn voorraad. Mooie kunst cadeaus voor de speciale decembermaand. Voor iedere portemonnee is wat te vinden, maar kom vooral vrijblijvend een kijkje nemen waar hij werkt, woont en zijn inspiratie vandaan haalt. Ben jij al eens wezen kijken bij het atelier van kunstenaar Henk Veen? Wij zien jou graag en schenken gratis koffie en the, aanstaande zaterdag en zondag van 12.00 uur tot 20.00 uur. Lift aanwezig en parkeren gratis!

Adres: Bergmolen 31, 4hoog, 1035BB Amsterdam Noord.

Website: www.henkveen.nl

 Henk Veen exposeert bij de IJsboetiek in Zaandam

Vanaf April 2018 tot onbepaalde tijd, exposeert kunstenaar Henk Veen met een collectie schilderijen bij De IJsboetiek te Zaandam.

Adres:
Ijsboetiek, Zuiddijk 91, 1501 CD ZaandamHenk Veen exposeert bij Urban Cotton online

Vanaf augustus 2018 exposeert kunstenaar Henk Veen bij Urban Cotton Online. \Hier zijn 10 originele schilderijen te bezichtigen en te koop. Wie weet in de toekomst mooie evenementen en reproducties op hun uneke concept, de wandkleden. Kijk voor de pagina van Henk Veen hier.

Over Urban Cotton - het platform voor creatief talent

Urban Cotton is een platform voor creatief talent, ontstaan in de creatieve en rauwe hotspot Amsterdam Noord. Wij bieden een unieke collectie van werken: van wandkleden tot schilderijen, foto’s en multi-mediawerken. Met de designs van Urban Cotton verwelkom je een creatieve en innovatieve sfeer in ieder vertrek. Of je er nou leeft, slaapt, eet, ontspant, feest, of werkt.  

Al onze werken zijn ontworpen door creatief talent uit het netwerk van Urban Cotton. Doordat wij de creatieven de artistieke vrijheid geven, zijn wij in staat om het unieke verhaal achter ieder kunstwerk vast te leggen. Zo is elk design als het ware een handtekening van de ontwerper. Het bijdragen aan creatief talent is onze missie. Dit doen wij door de kunstenaars een podium te bieden en door een vast percentage van de verkochte werken direct uit te keren aan de maker.

Onze collectie is divers en varieert in vorm van samenwerking met de artiest, maar ook in materiaalgebruik en oplage. Hierdoor kunnen wij unieke kunstwerken bereikbaar en betaalbaar maken voor een uiteenlopend publiek.

100% biologisch katoenen wandkleden

Urban Cotton biedt een unieke collectie van 100% biologisch katoenen wandkleden. Breng je interieur tot leven en maak het écht persoonlijk met een van deze originele eyecatchers. Met een goede mix van uiteenlopende stijlen, is er een passend wandkleed voor ieder interieur. Van bohemian tot industrieel en van landelijk tot modern. Onze wandkleden zijn te koop in één van de honderden fysieke verkooppunten.

de Urban Cotton Atelier shop

Het Urban Cotton Atelier is onze online shop waar kunstwerken en foto’s in gelimiteerde oplage worden aangeboden. Alle werken uit de Urban Cotton Atelier collectie zijn zorgvuldig gecreëerd en geselecteerd door onze creatief talenten. Alle kunstwerken gaan dan ook gepaard met een Certificaat van Echtheid. Dit certificaat staat voor kwaliteit en garandeert dat er niet meer edities zijn ontwikkeld dan aangegeven.Opening expositie Gallery On the Edge - 1 daagse expositie "40 voor 10"

Hierbij nodig ik u uit voor de bijzondere en gevarieerde 1 daagse expositie "40 voor 100".
Dit houdt in dat er 40 kunstenaars ieder 1 of meerdere werken verkopen voor de prijs van 100 euro.
De kans bij uitstek om een mooi kunstwerk voor een schappelijke prijs uw eigendom te maken, heb bewust voor een gevarieerd gezelschap gekozen, zodat er een grote keuze op verschillend gebied is.
Het exposerend gezelschap bestaat uit minder bekende en bekende kunstenaars. Geopend door Ellen Bergsma.

Verheugd ben ik, u voor te kunnen stellen aan de bekende  Amsterdamse kunstenaar Henk Veen: met zijn trefzekere verfstreken neemt hij je mee in de sfeer van de stad Amsterdam en 'zijn' club Ajax. Door zijn onnavolgbare verfwijze word je als vanzelf ook toegetrokken naar zijn andere doeken met uiteenlopende thema's.  Niet voor niets was hij zeer geliefd bij Cruijff en wijlen onze Amsterdamse burgervader. 

Ook is er werk te zien van Fabrice, dé persoon die daadwerkelijk onze mooie stad Amsterdam op wat voor een manier ook opfleurt, letterlijk en figuurlijk, men kan al fietsend of lopend door Amsterdam genieten van zijn werk, o.a. Nijntje, een juweel in mozaïek, stralend in de tuin van Coster Diamonds aan de Paulus Potterstraat en van zijn Megamozaïeken, o.a. op het Marie Heinekenplein, bij de Cornelis Schuytstraat en op de Da Costakade. Zijn geschilderd en getekend werk is in levende lijve nog sprankelender dan de foto's doen vermoeden.

Verdere kunstenaars: O.a. Hans Mader, Jan van Well, Monica Michalski doen mee, verder mensen van de Nieuwenmeer en vriendenkunstenaars.

De expositie is georganiseerd door gallery "On the Edge", gelegen in het kunstenaarscomplex "Nieuwenmeer", (zie www.nieuwenmeer.nl) een mooi kunstenaarsdorp aan het randje van Amsterdam, liggend op een landtong in de Nieuwe meer.
De expositie zal plaatsvinden in de glazen koepel, een prachtig groot gebouw gelegen op het grote grasveld op ons voorterrein, een mooie groene plek, met moestuin, bankjes en speelplek voor kinderen.

Het zal een mooie en leuke dag worden!

Programma:
15.00 uur: Opening door onze special guest: Stella Bergsma, schrijfster, poet, zangeres van de band EinsteinBarbie, zij zal de expositie op feestelijk wijze openen.
16.00 uur: Onthulling schilderij door de mystery guest, een Nederlander die echt iedereen kent en zijn/haar door mij geschilderd portret zal onthullen.
Dit alles onder begeleiding van opperspreekstalmeester Rene Wielings.
Last but not least! D.J. 3D-Robbie voor de muzikale omlijsting, altijd goed voor de juiste sfeer! en...…..natuurlijk hapjes en drankjes aan de Sing&Smile bar.

Het wordt een topdag, die doorgaat tot in de late uurtjes, met muziek en kampvuur.

Makkelijk bereikbaar via OV:
Met bus 397 vanaf Leidseplein bent u in 15 minuten bij busstop "Anderlechtlaan". Vandaar kunt u de rode bordjes met opschrift "nieuwenMeer, kunst en bedrijven" volgen en komt u vanzelf op ons complex.
Bus 397 rijdt ook vanaf Schiphol en is vanaf die kant ook in 15 minuten bij de Anderlechtlaan.
Bus 69, route Sloterdijk - Schiphol, halte Oude Haagseweg.
Ook makkelijk bereikbaar met auto:
Vanaf de A4 bent u in 5 minuten bij de Oude Haagseweg 123, gratis parkeren aan de linkerkant van de oprijlaan.
Met de fiets:
Mooie route langs natuurgebied de Oeverlanden en het Nieuwe meer naar hier.
Hoop u 28 juli te mogen ontmoeten, neem mee wie u wilt, hoe meer zielen hoe meer vreugd!

Hartelijke groet, Reina, galeriehoudter "On the Edge".

 


Expositie Henk Veen in Jaz in the city Hotel Amsterdam

Vanaf 7 maart 2018 tot onbepaalde tijd, heeft kunstenaar Henk Veen een expositie bij Jaz in the City Hotel Amsterdam, nabij de Johan Cruijff Arena en Ziggo Dome, georganiseerd door BooArt. Adres: De Passage 90, 1101 AX Amsterdam-Zuidoost.

BooART is een van de grootste netwerk galerieën in Nederland met meer dan 25 Galerieën.Henk Veen exposeert bij Borchland/Amstelborgh

Vanaf 12 juni 2014 heeft kunstenaar Henk Veen een expositie hangen in het restaurant van Borchland. Regelmatig vervangt hij de expositie en heeft nu weer een mooie collectie hangen in Borchland, the place to B, hét restaurant, vergader-, evenementen- en sportlocatie van Amsterdam!
Dit maal wisselen de thema's sport, Ajax, Cruijff en tulpen zich af in deze collectie van maart 2018.
Kom vooral eens een kijkje nemen en hou je van golfen, ga dan vooral even na het kijken van de expositie een balletje slaan op het prachtige golfterrein.

Adres:
Borchland
Borchlandweg 6-12
1099 CT Amsterdam/Duivendrecht


Henk Veen exposeert bij Cafe Johan Arena

Op zondag 11 februari 2018 exposeert kunstenaar en groot Ajacied Henk Veen voor de tweede maal in Cafe Johan in de Arena.
Hij zal exposteren
tijdens de wedstrijd van Ajax - Twente en heeft de kunstenaar een permanente plek in Cafe Johan.

Café Johan is een business café voor liefhebbers van Ajax, vriendschap én Amsterdamse gezelligheid. In Café Johan kunt u genieten van het adembenemende uitzicht op het heilige gras en de mooiste voetbalmomenten. Café Johan is ondergebracht in een stichting, die een verbinding creëert tussen het regionale bedrijfsleven en instituut Ajax. De opbrengsten van de stichting zullen met name ten goede komen aan de Johan Cruyff Foundation. Het bruine café, aan de oostzijde van het stadion, is gerealiseerd in 6 voormalige skyboxen en heeft daarmee tevens een langgerekt ‘skybox-balkon’ met 66 business seats beschikbaar. Arrangementen in Café Johan zijn inclusief dinner, lunch, entertainment en eventueel parkeerkaart. Café Johan combineert de luxe en uitstraling van een Skybox met het voordeel van netwerken en gastvrijheid.

Website: www.cafejohan.nl

Foto's van de expo en live action painting van de eerste keer expositie in Cafe Johan Arena.
Expositie ziekenhuis BovenY Amsterdam Noord

Vanaf 1 maart t/m 30 april 2018, vrolijkt kunstenaar Henk Veen het Boven Y ziekenhuis op de begane grond in Amsterdam Noord.
Een voorproefje is te zien in de draaideur, de entree van het ziekenhuis waar standaard H
enk zijn schilderijen te zien zijn. Tevens hangen zijn schilderijen als vaste collectie op de revalidatie afdeling.

Na een CVA heeft hij in 2016 en 2017 al geexposeerd in het ziekenhuis. De band als patient en het begrijpen hoe het is als patient naar een ziekenhuis toe te moeten, heeft er voor gezorgd dat de kunstenaar graag wil bijdragen aan een smile als patienten naar een specialist moeten of het ziekenhuis verlaten. Het mooie is om een patient even te laten vergeten waar ze oorspronkelijk voor kwamen en de vrolijkheid mee te krijgen van de schilderijen van kunstenaar Henk Veen.

Neem vooral tegen die tijd een kijkje bij de vrolijke schilderijen.

Adres:
Ziekenhuis Boven Y
Statenjachtstraat 1
1034 CS  Amsterda
m


Expositie van Henk Veen in Hotel NH Collection Amsterdam Barbizon Palace

Vanaf 2 juni 2016 heeft kunstenaar Henk Veen een expositie in het Hotel NH Collection Amsterdam Barbizon Palace. Eerst heeft de kunstenaar zijn unieke Jazz collectie getoond ivm het Red Light Jazz Festival en nu hangt er een unieke collectie met duo schilderijen. Ga vooral een kijkje nemen!

Adres:
Hotel NH Collection Amsterdam Barbizon Palace
Prins Hendrikkade 59-72
1012 AD Amsterdam
Veiling schilderijen Henk Veen Red Light Jazz Festival 2017

De vierde editie van hét jazzfestival van Amsterdam is in aantocht. Op 2, 3 en 4 juni a.s. brengt het Red Light Jazz Festival de jazz-cultuur van de oude binnenstad weer tot leven. Gasten uit binnen- en buitenland kunnen dan samen met de buurt genieten van fantastische muziek. Zij maken tijdens het festival meteen kennis met de charme van het wallengebied, haar bijzondere horeca en andere markante locaties.


Het festivalthema van dit jaar is de gitaar. Gitaristen als Jan Akkerman, Jack Broadbent (UK), Chris Beckers, Anton Goudsmit en Jerome Hol geven acte de présence tijdens Red Light Jazz 2017. Daarnaast zijn er optredens van Bruut!, De Deeldeliers, Hans Dulfer en vele anderen.

Speciaal voor het evenement Red Light Jazz Festival, is Henk Veen gevraagd om mee te werken en heeft de kunstenaar 10 schilderijen ter beschikking gesteld die geveild gaan worden, waarvan de opbrengsten naar het goede doel Het 5 jarig jubileum v