Vraag me niet de weg...
HomaE
xpositie's En Live Optreden
Voor info, exposities, live optredens, opdrachten etc neem contact op met:
Freeda © MANAGEMENT Henk Veen
Tel 06-28135247
Mail: kunstschilderhenkveen@chello.nl
 


HENK VEEN & KEUKENHOF - HENK VEEN KUNSTPLEIN 2015
Kunstplein Keukenhof 2016 gaat niet door!

Helaas moeten wij de kunstenaars teleurstellen met de mededeling dat Kunstplein Keukenhof in 2016 NIET gaat plaatsvinden. Normaliter sturen wij in december de inschrijvingen er uit, maar helaas is volgend jaar Keukenhof een week korter open en daardoor de kas niet leeg voor ons unieke Kunstplein.

Wij zullen niet stilzitten en op de achtergrond zijn wij bezig met andere locaties om Kunstpleinen neer te gaan zetten.Winnende Amsterdamse tulpen op het Kunstplein Keukenhof

Afgelopen zondag 3 mei 2015 werd om 16.00 uur bekend gemaakt wie de prijswinnaars waren van de 5 dagen durende kunstwedstrijd op het Henk Veen Kunstplein in Keukenhof.Gedurende het 5-daagse evenement Henk Veen Kunstplein, was er een grootse expositie van 40 professionele kunstenaars die hun werk, maar ook hun kunst live op doek vertoonden. Onder toeziend oog van directeur Bart Siemerink, welke zichtbaar genoot, kon het publiek de kunstenaars in actie zien, de sfeer proeven rondom de kunstenaars en met ze praten over hun kunstwerken. Het contact met de kunstenaars zelf, de professionele opstelling van het plein, maakt dat het Henk Veen Kunstplein een sfeervol en uniek concept is en het publiek mee kan gaan in hun wereld. De directeur vindt het elk jaar weer een feestje om te zien, als je een bloemenpark maakt, dat het bijzonder leuk is om dit te combineren met kunst als dit jaarlijks terugkerende Kunstplein. "De combinatie van het exposeren van vele verschillende kunstenaars met even zoveel verschillende stijlen en de uitgeschreven wedstrijd, creëert een sfeer van een georganiseerd atelier, waar veel Keukenhof bezoekers speciaal deze week vanwege de aanwezigheid van het Kunstplein, hun weg richting het prachtige in bloei staande Keukenhof heeft gevonden", aldus jurylid, organisator en kunstenaar Henk Veen.

Zondag 3 mei 2015 was het om 16.00 uur zover dat de prijswinnaars bekend werden gemaakt. Overdonderd en blij verrast was de prijswinnaar, toen deze werd bekend gemaakt. "Een eerste prijs en ook de publieksprijs winnen is echt ongelofelijk fantastisch!”, aldus de winnende kunstenaar Ingrid Jansen, die haarprijs mocht ontvangen van organisator Henk Veen.

Nicky Markslag, arrangeur Keukenhof, welke ook de Bloemencorso organiseert en medejurylid van deze kunstwedstrijd, vertelde dat zij met de andere juryleden Greet Locquet van Keukenhof en de bekende kunstschilder Henk Veen, tevens organisator van het kunstevenement Kunstplein, heeft genoten van het jureren van de wedstrijd met het thema “Tulips from Amsterdam". “De link tussen mijn werk als arrangeur van Keukenhof is zo duidelijk. Het heeft ritme en kleur. Gemeenschappelijk delen is het zoeken naar vormen en kleuren en vernieuwingen. Erg leuk om te jureren en leuke kunstwerken gezien”, aldus Nicky Markslag.

Bijzonder om te zien hoe het thema door iedere kunstenaar wordt uitgeschilderd en een kijkje geeft door de ogen van een schilder artiest. Door ongekende hoogstaande klasse van alle 40 kunstwerken waren de juryleden al snel over eens welke vijf kunstenaars de prijzen verdienen.

Buitenom de wedstrijd, heeft het publiek ook dit jaar weer gretig gestemd op zijn of haar favoriete kunstenaar over het werk wat tentoongesteld werd door de kunstschilders, waarbij meer dan duizend stemformulieren zijn ingevuld.

Met lovende woorden van juryleden, laten zij het publiek weten dat het Kunstplein een ware traditionele aanvulling is, welke inmiddels de verrassende vaste attractie is en ieder jaar op Keukenhof zal plaatsvinden. “Wederom een zeer geslaagd Kunstplein Keukenhof deze week en een ode aan de bezielende leiding”, aldus Greet Locquet van Keukenhof.

De jury is tot de tot de volgende winnaars gekomen:
1ste prijs: Ingrid Jansen - Hotelovernachting voor 2 personen met 2 entreekaarten Keukenhof 2016 - gesponsord door Keukenhof
2de prijs: Ellen Gozeling - Van Gogh olieverf kist Expert t.w.v. € 153,28
3de prijs: George Calis - Van Gogh acrylverf kist Easel t.w.v. € 102,- met o.a. 10 tubes 40 ml acrylverf, diverse hulpmiddelen, penselen en een bespannen spieraam – gesponsord door Royal Talens
4de prijs: Marion Rijnders - Van Gogh olieverf Basiskist t.w.v. € 50,41 met o.a. 10 tubes 40 ml olieverf. diverse penselen en hulpmiddelen – gesponsord door Royal Talens
5de prijs: Nel Huurman - Zomerbollen pakket - gesponsord door Keukenhof
Publieksprijs: Ingrid Jansen - 2 lentepassen Keukenhof 2016 - gesponsord door Keukenhof

Onder luid applaus en vol enthousiasme werden de prijzen uitgereikt en ontvangen en het prachtige en bijzondere vierdaagse wedstrijd en hoogstaande evenement afgesloten.

Keukenhof
Keukenhof is het mooiste lentepark ter wereld. Vanwege de miljoenen bloeiende bloembollen in een heerlijke voorjaarsomgeving. Maar óók omdat sinds de opening in 1949 vele kunstenaars hier hun schilderijen en kunstwerken hebben geëxposeerd. Soms in tijdelijke tentoonstellingen. Maar ook permanent.
Meer informatie op www.keukenhof.nl
Amsterdamse tulpen op de kunstzinnige actractie Kunstplein op Keukenhof

Lisse, 29 april t/m 3 mei 2015 ieder dag van 8.00 uur tot 19.30 uur


Voor het zesde achtereenvolgende jaar, organiseert kunstenaar Henk Veen volgens traditie het Henk Veen – Kunstplein 2015 in Keukenhof van 29 april t/m 3 mei 2015. Zo’n 40 kunstenaars exposeren tijdens het jaarlijks terugkerende hoogstaande evenement en schilderen mee met de wedstrijd onder begeleiding van de bekende kunstenaar Henk Veen. Iedere dag zijn de deuren geopend van 08.00 uur tot 19.30 uur. Een unieke kans voor de kunstenaar om de verwachte 60.000 bezoekers, Nederlandse en buitenlandse toeristen, hun kunsten te tonen en live te schilderen.

Met de wedstrijd welke 5 dagen duurt, kan men 6 mooie prijzen winnen, waaronder de eerste prijs een Hotelovernachting voor 2 personen. Hiervoor krijgen de kunstenaars één schilderdoek van 60 x 80 cm. Het thema is: "Tulips from Amsterdam". De kunstwerken zullen live gemaakt en geëxposeerd worden tijdens het evenement. Een deskundige jury zal bestaan o.a. uit conservator hedendaagse kunst Amsterdam Museum Annemarie de Wildt, Greet Locquet Raad van Bestuur Keukenhof, Nicky Markslag, arrangeur Keukenhof, welke ook de Bloemencorso organiseert, en natuurlijk onze alom bekende kunstenaar en organisator van dit Kunstplein, Henk Veen.

De kunstenaars kunnen tot zondag 3 mei 14.00 uur schilderen. Tussen 14.30 uur en 15.30 uur zal de jury zijn rondje maken langs de kunstwerken en een keuze maken voor de winnende schilderijen. Rond 16.00 uur die middag, zullen de winnaars bekend worden gemaakt, waaronder ook de zeer gewaardeerde Publieksprijs, waar de bezoekers bepalen wie voor hun de beste kunstenaar van het plein is. De jongste bezoekers kunnen weer in de huid kruipen van een kunstenaar, door de tekeningen van de kunstenaars beschilderen tot een waar kunstwerk.

De te winnen prijzen met de wedstrijd tijdens het evenement waarbij de prijzen gesponsord zijn:
1ste prijs: Hotelovernachting voor 2 personen met 2 entreekaarten Keukenhof 2016 - gesponsord door Keukenhof
2de prijs: Van Gogh olieverf kist Expert t.w.v. € 153,28 met o.a. 24 tubes 20 ml olieverf, diverse penselen en hulpmiddelen – gesponsord door Royal Talens
3de prijs: Van Gogh acrylverf kist Easel t.w.v. € 102,- met o.a. 10 tubes 40 ml acrylverf, diverse hulpmiddelen, penselen en een bespannen spieraam – gesponsord door Royal Talens
4de prijs: Van Gogh olieverf Basiskist t.w.v. € 50,41 met o.a. 10 tubes 40 ml olieverf. diverse penselen en hulpmiddelen – gesponsord door Royal Talens
5de prijs: Zomerbollen pakket - gesponsord door Keukenhof
Publieksprijs: 2 lentepassen Keukenhof 2016 - gesponsord door Keukenhof

Locatie:
Willem-Alexander Paviljoen
Keukenhof
Stationsweg 166-A
2161 AM Lisse

Wij nodigen u dan ook uit om de creatieve wedstrijd en expositie van ruim 50 kunstenaars bij te wonen op Keukenhof, tijdens het evenement Henk Veen Kunstplein Keukenhof 2015 te Lisse.

Keukenhof
Keukenhof is het mooiste lentepark ter wereld. Vanwege de miljoenen bloeiende bloembollen in een heerlijke voorjaarsomgeving. Maar óók omdat sinds de opening in 1949 vele kunstenaars hier hun schilderijen en kunstwerken hebben geëxposeerd. Soms in tijdelijke tentoonstellingen. Maar ook permanent.
Meer informatie op www.keukenhof.nl


Deelnemende kunstenaars 2015:
Henk Veen
Mika Stam van Vonderen
Hilda Hendriksen
Sabina van den Braak Corrie Huguenin Hans Mader
Jos Schelfhout
Ronald Pessel
Kitty van der Meer
Mieke Chantrel
Miranda Nienhuis Liesbeth Oudshoorn Aletta van Leeuwen
Carmen Milhous
Marjolein Innemee
Janneke Breedijk
Reinout Brandt
Rachel Stuart Anita Ammerlaan Marie-Josée Hamers
Wil van der Kroon
Jaap Zwaan
Jacqueline Thomassen
Rian Verbeek
Sjanie Bon Cornel Pepers Mary Admiraal
George Calis
Wim Tielemans
Ellen van Randeraat
Marion Rijnders
Nel Huurman Ellen Gozeling Jeanette Hartgerink
Ingrid Jansen
Cindy Root
Michiel Tijsterman
Sara-J
   


Kunstzinnige vaste attractie Henk Veen Kunstplein Keukenhof 2015 weer van start

Lisse, 29 april t/m 3 mei 2015 ieder dag van 8.00 uur tot 19.30 uur - Inschrijving is gesloten!

Download hier Uitnodiging - Inschrijfformulier/doc - Mededelingen & Huisregels

Voor het zesde achtereenvolgende jaar, organiseert kunstenaar Henk Veen volgens traditie het Henk Veen – Kunstplein 2015 in Keukenhof. Wij nodigen je graag uit om deel te nemen aan dit grote 5 dagen durende kunstfestijn van Nederland. Je krijgt hiervoor 3 bij 2 meter wand om je eigen schilderijen te exposeren. Voorwaarde is wel dat je deze 5 dagen bij het evenement aanwezig bent, tussen 8.00 uur en 19.30 uur (voor 9.30 uur aanwezig). Er zal geen verkooppercentage aan de kunstenaar doorberekend worden, indien verkoop plaatsvindt tijdens het evenement. Een unieke kans om je kunst aan Nederlanders en buitenlandse toeristen te laten zien. Keukenhof verwacht 20.000 tot 40.000 bezoekers per dag.

Tevens kan je meedoen aan de wedstrijd tussen kunstschilders waarbij je live schildert tijdens het evenement, waarbij je leuke prijzen kan winnen. Binnenkort worden deze prijzen op de website www.henkveen.nl bekend gemaakt.

Hiervoor krijg je eenmalig voor deze 5 dagen één schildersdoek van 60 x 80 cm, welke speciaal genummerd wordt. Kwasten en verf en eventuele schildersezel dienen zelf door de kunstenaar meegenomen te worden. Voor de overige tijd/dagen van aanwezigheid, dien je zelf doeken mee te nemen, wanneer je live schildert, buiten de wedstrijd om. Voorwaarde van het meedoen met dit evenement is dat je live schildert!

Het thema zal zijn: Tulips from Amsterdam. De kunstwerken welke tijdens het evenement gemaakt worden, zullen tijdens de dagen van het evenement geexposeerd worden. Neem daarvoor zelf een ezel mee om deze tentoon te stellen.

Zoals voorgaande jaren dingen alle kunstenaars mee voor de Publieksprijs 2015, waarbij de meest gewaardeerde kunstenaar qua tentoongestelde werk wordt gekozen door het aanwezige publiek in Keukenhof.

Natuurlijk is ook weer gedacht aan de jonge bezoekers die ook kunnen meedoen met live schilderen. Het leuke is dat alle kunstenaars hier input aan kunnen geven door van je eigen kunstwerk een kleurplaat te maken welke de jonge kunstenaars kunnen inkleuren. Neem 10 kopieën van deze kleurplaat (A4 formaat) mee tijdens de Kunstplein dagen!

Een deskundige jury, die o.a. zal bestaan uit Amsterdam Museum, een lid Raad van Bestuur van Keukenhof, de arrangeur van Keukenhof, kunstenaar Henk Veen en nog een deskundig jurylid, zal bepalen welke doeken in de prijzen vallen. De winnaars worden aan het einde van de laatste dag bekend gemaakt. De winnaars komen op de website van Keukenhof en Henk Veen. Schilderijen blijven eigendom van de kunstenaar en mogen terplekke verkocht worden zonder afdracht van commissie. Wel dient het schilderij van de wedstrijd, wanneer verkocht, ter expositie te blijven tot het einde van het evenement. Zorg er voor, wanneer je een kunstwerk verkoopt, dat de lege plek direct gevuld kan worden met een ander kunstwerk. De wanden moeten ten alle tijden met meerdere kunstwerken ingehangen worden. Wanden met één enkel kunstwerk wordt niet geaccepteerd. Evenals galeries zijn niet welkom als deelnemer. Dit om de unieke sfeer van de aanwezigheid van de kunstenaar zelf, die live schildert, te behouden. De basis van de expositie blijft schilderijen, maar mag aangevuld worden met ander eigen origineel werk en een bepaalde percentage aan merchandise. Doe je niet mee met de wedstrijd, ziet de organisatie en het publiek wel graag dat je live schildert, om de sfeer van een “georganiseerd atelier” te creëren met elkaar.

De te winnen prijzen met de wedstrijd tijdens het evenement:

- 1ste prijs: Hotelovernachting voor 2 personen met 2 entreekaarten Keukenhof 2016 - gesponsord door Keukenhof
- 2de prijs: Van Gogh olieverf kist Expert t.w.v. € 153,28 met o.a. 24 tubes 20 ml olieverf, diverse penselen en hulpmiddelen – gesponsord door Royal Talens
- 3de prijs: Van Gogh acrylverf kist Easel t.w.v. € 102,- met o.a. 10 tubes 40 ml acrylverf, diverse hulpmiddelen, penselen en een bespannen spieraam – gesponsord door Royal Talens
- 4de prijs: Van Gogh olieverf Basiskist t.w.v. € 50,41 met o.a. 10 tubes 40 ml olieverf. diverse penselen en hulpmiddelen – gesponsord door Royal Talens
- 5de prijs: Zomerbollen pakket - gesponsord door Keukenhof
- Publieksprijs: 2 lentepassen Keukenhof 2016 - gesponsord door Keukenhof

De financiële bijdrage voor dit evenement is 257,02 euro (excl. 21% btw), in totaal 311,00 euro (incl. 21% btw). Je ontvangt een digitale factuur voor je administratie. Hiervoor heb je voor alle dagen gratis entree voor jou als kunstenaar en één entreekaart voor je management en één gratis parkeerkaart.

Een unieke kans om 20.000 tot 40.000 verwachte bezoekers jou werk te kunnen tonen in één van de meest bekende parken in Nederland.

Indien je wilt deelnemen kun je bijgaand formulier z.s.m. volledig ingevuld met handtekening per e-mail sturen naar kunstschilderhenkveen@chello.nl, of per post naar: Henk Veen – Kunstplein - Keukenhof, t.a.v. Henk Veen, Bergmolen 31, 1035 BB Amsterdam. Na ontvangst van je inschrijving en betaling, ontvang je een bevestiging van deelname per e-mail en ben je verzekerd van een plek. Let wel, er zijn dit jaar 40 plekken beschikbaar en verwachten wij heel snel qua inschrijving vol te zitten. Wees er dus snel bij!

Inhangen van de schilderijen voor de expositie zal zijn op 28 april 2015 tussen 19.30 uur en 22.00 uur. Start expositie 29 april 2015 t/m 3 mei 2015, 8.00 uur t/m 19.30 uur (voor 9.30 uur aanwezig). Einde evenement 3 mei afbouwen vanaf 17.00 uur tot 19.30 uur. Let op: Entree inhangen bij de hoofdingang, dit keer mag je met auto het park in. Meer hierover in het inschrijfformulier.

Schrijf je zo snel mogelijk in!!

Locatie:
Keukenhof
Prins Alexander Paviljoen
Stationsweg 166-A
2161 AM Lisse

Voor meer informatie kun je tijdens kantooruren contact opnemen met Freeda (management Henk Veen, organisator Henk Veen Kunstplein), telefoonnummer 06-28135247 en e-mail: kunstschilderhenkveen@chello.nl. Kijk ook op www.henkveen.nl voor meer informatie.Kijk ook naar het voorgaande jaren 2010, 2011, 2012, 2013 en 2014:
Henk Veen Kunstplein Keukenhof 2010 - Smaak van Holland

Henk Veen Kunstplein Keukenhof 2011
Henk Veen Kunstplein Keukenhof 2012

Henk Veen Kunstplein Keukenhof 2013
Henk Veen Kunstplein Keukenhof 2014
Voor info, exposities, live optredens, opdrachten etc neem contact op met:

FREEDA @ MANAGEMENT Henk Veen
Tel +31 (0) 628135247
Mail: kunstschilderhenkveen@chello.nl