Vraag me niet de weg...
HomaE
xpositie's En Live Optreden
Voor info, exposities, live optredens, opdrachten etc neem contact op met:
Freeda © MANAGEMENT Henk Veen
Tel 06-28135247
Mail: kunstschilderhenkveen@chello.nl
 


HENK VEEN & KEUKENHOF - HENK VEEN KUNSTPLEIN 2014


Topdrukte op Henk Veen Kunstplein Keukenhof 2014 

Afgelopen zondag 4 mei 2014 werd om 16.00 uur bekend gemaakt wie de prijswinnaars waren van de 5 dagen durende kunstwedstrijd op het Henk Veen Kunstplein in Keukenhof.

 

Gedurende het 5-daagse evenement Henk Veen Kunstplein, was er een grootse expositie van ruim 50 professionele kunstenaars die hun werk, maar ook hun kunst live op doek vertoonden. Onder toeziend oog van directeur Bart Siemerink, welke zichtbaar genoot, kon het publiek de kunstenaars in actie zien, de sfeer proeven rondom de kunstenaars en met ze praten over hun kunstwerken. Het contact met de kunstenaars zelf, de professionele opstelling van het plein, maakt dat het Henk Veen Kunstplein een sfeervol en uniek concept is en het publiek mee kan gaan in hun wereld. "De combinatie van het exposeren van vele verschillende kunstenaars met even zoveel verschillende stijlen en de uitgeschreven wedstrijd, creëert een sfeer van een georganiseerd atelier, waar veel Keukenhof bezoekers speciaal deze week vanwege de aanwezigheid van het Kunstplein, hun weg richting het prachtige in bloei staande Keukenhof heeft gevonden", aldus jurylid, organisator en kunstenaar Henk Veen.

Zondag 4 mei 2014 was het om 16.00 uur zover dat de prijswinnaars bekend werden gemaakt. Overdonderd en blij verrast was de prijswinnaar, toen deze werd bekend gemaakt. "Ik wilde het heel simpel houden. Nederlanders fietsen allemaal, op een dijk waait het altijd en natuurlijk, waar wind is, is een molen, OerHollands!”, aldus Marion Rijnders, die haarprijs mocht ontvangen van organisator Henk Veen.

Peter Faber, medejurylid, van deze kunstwedstrijd vertelde dat hij met de andere juryleden Greet Locquet Bestuurslid Keukenhof, Nicky Markslag, arrangeur Keukenhof, welke ook de Bloemencorso organiseert en de bekende kunstschilder Henk Veen, tevens organisator van het kunstevenement Henk Veen Kunstplein, na de tweede ronde jureren het eens waren welk schilderij met het thema "OerHollands", de titel van de eerste prijs verdiende. Bijzonder om te zien hoe het thema door iedere kunstenaar wordt uitgeschilderd en een kijkje geeft door de ogen van een schilder artiest. Door ongekende hoogstaande klasse van alle 50 kunstwerken had de jury het moeilijk om de prijswinnaars te selecteren, maar de eerste prijs was na de eerste ronde al direct duidelijk. Buitenom de wedstrijd, heeft het publiek ook dit jaar weer gretig gestemd op zijn of haar favoriete kunstenaar over het werk wat tentoongesteld werd door de kunstschilders, waarbij meer dan duizend stemformulieren zijn ingevuld.

Met lovende woorden van juryleden, laten zij het publiek weten dat het Kunstplein een ware traditionele aanvulling is, welke inmiddels de verrassende vaste attractie is en ieder jaar op Keukenhof zal plaatsvinden. “Een zeer geslaagd Kunstplein Keukenhof deze week en een ode aan de bezielende leiding”, aldus Greet Locquet, bestuurslid Keukenhof.

De jury is tot de tot de volgende winnaars gekomen:
1ste prijs: Marion Rijnders - Hotelovernachting voor 2 personen in NH Leeuwenhorst met 2 entreekaarten Keukenhof 2014 - gesponsord door Keukenhof
2de prijs: Ada van Werkhoven - Set Cobra verf van Royal Talens t.w.v. €120 - gesponsord door Royal Talens
3de prijs: Cees Schenk - Set Cobra verf van Royal Talens t.w.v. €105 - gesponsord door Royal Talens
4de prijs: Anita Ammerlaan - Set Cobra verf van Royal Talens t.w.v. €80 - gesponsord door Royal Talens
5de prijs: Nel Huurman - Zomerbollen pakket - gesponsord door Keukenhof
Publieksprijs: Petra Moesker - 2 lentepassen Keukenhof 2015 - gesponsord door Keukenhof

Organisator van het Kunstplein Keukenhof en kunstenaar Henk Veen zet zich d.m.v. zijn werk graag creatief in voor goede doelen. Hierin heeft hij een partner gevonden in acteur Peter Faber die meegejureerd heeft en als traktatie een bijzondere performance heeft neergezet en vertelde over zijn werk voor de jeugd voor zijn Peter Faber Stichting. Daarbij heeft hij “zijn jongens”, stadsdichter van Amsterdam Noord en coach, Lamyn Belgaroui en poëet en performer Vincent Heeren, meegenomen die een staaltje kunst hebben laten zien in de vorm van dicht, rap, zang en meer.

Onder luid applaus en vol enthousiasme werden de prijzen uitgereikt en ontvangen en het prachtige en bijzondere vierdaagse wedstrijd en hoogstaande evenement afgesloten.

Over Peter Faber Stichting
De Peter Faber Stichting heeft als doel: Iedereen ongeacht achterstand of beperking de switch laten maken van passief naar actief in het leven staan. Destructieve energie omzetten in Creatieve energie. Dit gebeurt door middel van theaterprojecten, trainingen en workshops, onder het motto: Ik kan het, ik wil het en ik doe het. Nu!'
Meer informatie op www.peterfaberstichting.nl

Keukenhof
Keukenhof is het mooiste lentepark ter wereld. Vanwege de miljoenen bloeiende bloembollen in een heerlijke voorjaarsomgeving. Maar óók omdat sinds de opening in 1949 vele kunstenaars hier hun schilderijen en kunstwerken hebben geëxposeerd. Soms in tijdelijke tentoonstellingen. Maar ook permanent.
Meer informatie op www.keukenhof.nl

Promotiefilm, producent Peter Mader www.petermader.nl - Zie het filmpje hier!
Kunstplein Keukenhof 2014 compilatie - Peter Mader
Kunstplein Keukenhof 2014 - optreden Peter Faber
Kunstplein Keukenhof 2014 - optreden Lamyn Belgaroui
Kunstplein Keukenhof 2014 - optreden Vincent Heeren


Deelnemende kunstenaars 2014: Henk Veen, Cornel Pepers, Anita Ammerlaan, Hans Mader, Ronald Pessel, Reinout Brandt, Erik Loman, Patricia Clendening Buzzerio, Wim Tielemans, Ellen Gozeling, Ineke de Vries, Cindy Root, Wim Pieters, Marilyn van Raaij, Jos Debije, Janine Lamers, Jeanette Hartgerink, Tilly Wils, Liesbeth Oudshoorn, Jaap Zwaan, Nel Huurman, Trudie Aanen, Marjolein Innemee, Aletta van Leeuwen, Ivo Winnubst, Ellen van Randeraat, Jacqueline Thomassen, Janneke Breedijk, Bert Wouters, Ada van Werkhoven, Marion Rijnders, Ada van Werkhoven, Rian Verbeek, Sjanie Bon, Nico Duivenvoorde, Cees Schenk, Marijke Bannink, Jan van Well, Rachel Stuart, Clare van Stolk, Thea Deerenberg, Bianca van Empel, Leonard Linden, Irene Kurpershoek, Evert Schellens, Mary Admiraal, Petra Moesker, Kitty van der Meer, Ernst Norbert, Mirthe Kolkman, Hilda Hendriksen, Iet Langeveld, Wout Ruigrok, Gerda Rijntjes.


       


Uitnodiging Henk Veen Kunstplein weekend 2014

INSCHRIJFFORMULIER DOCX / PDF


Lisse, 17 en 18 mei 2014

 


Inschrijven Weekend Henk Veen Kunstplein is nog mogelijk!!

Op verzoek vele kunstenaars losgekoppeld van Kunstplein week.

Het weekend 17 + 18 mei 2014, organiseert organisator Henk Veen i.s.m. Keukenhof, live action painting in Keukenhof. Dit houdt in dat je in het hele park kan live schilderen en jezelf en jou schilderij wat je live schildert, kan laten zien aan de bezoekers van het prachtige bloembollenpark. Je krijgt twee consumptiebonnen per kunstenaar aangeboden, evenals één toegangskaart en één parkeerkaart. Dit weekend is vrij live schilderen, zonder thema, dus geen wedstrijd. In tegenstelling tot de Kunstplein week, kan men niet exposeren, maar wel het publiek jou werk laten zien doordat je live schildert, op alle plekken in het park. Totaal weekend bedragen de kosten 50 euro (excl. 21% btw), in totaal 60,50 euro (incl. 21% btw). Zelf materialen, ezel en canvas etc meenemen. (eigen kosten).

Interesse? Download het bovenstaande inschrijfformulier en stuur deze ingevuld naar het volgende emailadres: kunstschilderhenkveen.@chello.nl. Je krijgt via de email reactie van ons terug, waarbij de factuur, welke na betaling tevens bevestiging is van deelname.

Locatie: Keukenhof, Stationsweg 166-A, 2161 AM Lisse

De weekend worden als geheel pakket aangeboden (2 dagen), waarin de kunstenaar flexibel is welke dagen hij/zij komt live schilderen. Het totaalbedrag is voor de organisatie en inschrijving, ongeacht hoeveel dagen de kunstenaar aanwezig is.
Grootste panoramakunstwerk in de Bollenstreek op Keukenhof in het paasweekend

Op eerste en tweede paasdag wordt er op Keukenhof een doek van 120 meter lang beschilderd door kinderen onder begeleiding van kunstenaar Henk Veen. Het is de bedoeling dat de jonge kunstenaars een mega bloemenschilderij maken. Henk Veen zal om 10.00 uur starten met de eerste tulp te beschilderen. Kom vooral langs en schilder mee aan het grootste kunstzinnige panorama in Keukenhof!

Locatie: Keukenhof, Stationsweg 166-A, 2161 AM Lisse
Kunstzinnige vaste attractie Henk Veen Kunstplein Keukenhof 2014 weer van start

Lisse, 30 april t/m 4 mei 2014 ieder dag van 8.00 uur tot 19.30 uur
(inschrijving voor kunstenaars gesloten!)

 

Voor het vijfde achtereenvolgende jaar, organiseert kunstenaar Henk Veen volgens traditie het Henk Veen – Kunstplein 2014 in Keukenhof van 30 april t/m 4 mei 2014. Meer dan 50 kunstenaars exposeren tijdens het jaarlijks terugkerende hoogstaande evenement en schilderen mee met de wedstrijd onder begeleiding van de bekende kunstenaar Henk Veen.

Iedere dag zijn de deuren geopend van 08.00 uur tot 19.30 uur. Een unieke kans voor de kunstenaar om de verwachte 60.000 bezoekers, Nederlandse en buitenlandse toeristen, hun kunsten te tonen en live te schilderen. De jongste bezoekers kunnen weer in de huid kruipen van een kunstenaar, door de tekeningen van de kunstenaars beschilderen tot een waar kunstwerk. Nieuw is het extra kunstplein weekend op 17 en 18 mei 2014, waar kunstenaars live schilderen door het hele bloembollenpark.

Met de wedstrijd welke 5 dagen duurt, kan men 6 mooie prijzen winnen, waaronder de eerste prijs een Hotelovernachting voor 2 personen. Hiervoor krijgen de kunstenaars één schilderdoek van 60 x 80 cm. Het thema is: "OerHollands". De kunstwerken zullen live gemaakt en exposeert worden tijdens het evenement. Een deskundige jury zal bestaan o.a. uit acteur Peter Faber , Greet Locquet Raad van Bestuur Keukenhof, Nicky Markslag, arrangeur Keukenhof, welke ook de Bloemencorso organiseert, en natuurlijk onze alom bekende kunstenaar en organisator van dit Kunstplein, Henk Veen.

De kunstenaars kunnen tot zondag 4 mei 14.00 uur schilderen. Tussen 14.30 uur en 15.30 uur zal de jury zijn rondje maken langs de kunstwerken en een keuze maken voor de winnende schilderijen. Rond 16.00 uur die middag, zullen de winnaars bekend worden gemaakt, waaronder ook de zeer gewaardeerde Publieksprijs, waar de bezoekers bepalen wie voor hun de beste kunstenaar van het plein is.

De te winnen prijzen met de wedstrijd tijdens het evenement waarbij de prijzen gesponsord zijn:
1ste prijs: Hotelovernachting voor 2 personen in NH Leeuwenhorst met 2 entreekaarten Keukenhof 2015 - gesponsord door Keukenhof
2de prijs: Talens Pakket - gesponsord door Royal Talens
3de prijs: Talens pakket - gesponsord door Royal Talens
4de prijs: Talens pakket - gesponsord door Royal Talens
5de prijs: Zomerbollen pakket - gesponsord door Keukenhof
Publieksprijs: 2 lentepassen Keukenhof 2015 - gesponsord door Keukenhof  

Organisator van het Kunstplein Keukenhof en kunstenaar Henk Veen zet zich d.m.v. zijn werk graag creatief in voor goede doelen. Hierin heeft hij een partner gevonden in acteur Peter Faber, die tevens in de jury zitting neemt, als traktatie een bijzondere performance zal neerzetten. Daarbij zal hij vertellen over zijn werk voor de jeugd voor zijn Peter Faber Stichting. Daarbij zullen “zijn jongens”, stadsdichter van Amsterdam Noord, Lamyn Belgaroui en poëet en performer Vincent Heeren, een staaltje kunst laten zien in de vorm van dicht, rap, zang en meer.

Locatie:
Willem-Alexander Paviljoen
Keukenhof
Stationsweg 166-A
2161 AM Lisse

Wij nodigen u dan ook uit om de creatieve wedstrijd en expositie van ruim 50 kunstenaars bij te wonen op Keukenhof, tijdens het evenement Henk Veen Kunstplein Keukenhof 2014 te Lisse.

Over Peter Faber Stichting
De Peter Faber Stichting heeft als doel: Iedereen ongeacht achterstand of beperking de switch laten maken van passief naar actief in het leven staan. Destructieve energie omzetten in Creatieve energie. Dit gebeurt door middel van theaterprojecten, trainingen en workshops, onder het motto: Ik kan het, ik wil het en ik doe het. Nu!'
Meer informatie op www.peterfaberstichting.nl

Keukenhof
Keukenhof is het mooiste lentepark ter wereld. Vanwege de miljoenen bloeiende bloembollen in een heerlijke voorjaarsomgeving. Maar óók omdat sinds de opening in 1949 vele kunstenaars hier hun schilderijen en kunstwerken hebben geëxposeerd. Soms in tijdelijke tentoonstellingen. Maar ook permanent.
Meer informatie op www.keukenhof.nl

Promotiefilm, producent Peter Mader www.petermader.nl - Zie het filmpje hier!


Deelnemende kunstenaars 2014: Henk Veen, Cornel Pepers, Anita Ammerlaan, Hans Mader, Ronald Pessel, Reinout Brandt, Erik Loman, Patricia Clendening Buzzerio, Wim Tielemans, Ellen Gozeling, Ineke de Vries, Cindy Root, Wim Pieters, Marilyn van Raaij, Jos Debije, Janine Lamers, Jeanette Hartgerink, Tilly Wils, Liesbeth Oudshoorn, Jaap Zwaan, Nel Huurman, Trudie Aanen, Marjolein Innemee, Aletta van Leeuwen, Ivo Winnubst, Ellen van Randeraat, Jacqueline Thomassen, Janneke Breedijk, Bert Wouters, Ada van Werkhoven, Marion Rijnders, Ada van Werkhoven, Rian Verbeek, Sjanie Bon, Nico Duivenvoorde, Cees Schenk, Marijke Bannink, Jan van Well, Rachel Stuart, Clare van Stolk, Thea Deerenberg, Bianca van Empel, Leonard Linden, Irene Kurpershoek, Evert Schellens, Mary Admiraal, Petra Moesker, Kitty van der Meer, Ernst Norbert, Mirthe Kolkman, Hilda Hendriksen, Iet Langeveld, Wout Ruigrok, Gerda Rijntjes.Kunstzinnige vaste attractie Henk Veen Kunstplein Keukenhof 2014 weer van start

Lisse, 30 april t/m 4 mei 2014 ieder dag van 8.00 uur tot 19.30 uur

INSCHRIJVING VOOR KUNSTENAARS IS GESLOTEN!

Download hier Uitnodiging - Inschrijfformulier/doc of pdf - Mededelingen & Huisregels - Plattegrond

Voor het vijfde achtereenvolgende jaar, organiseert kunstenaar Henk Veen volgens traditie het Henk Veen – Kunstplein 2014 in Keukenhof. Wij nodigen je graag uit om deel te nemen aan dit grote 5 dagen durende kunstfestijn van Nederland. Je krijgt hiervoor 3 bij 2 meter wand om je eigen schilderijen te exposeren. Voorwaarde is wel dat je deze 5 dagen bij het evenement aanwezig bent, tussen 8.00 uur en 19.30 uur (voor 9.30 uur aanwezig). Er zal geen verkooppercentage aan de kunstenaar doorberekend worden, indien verkoop plaatsvindt tijdens het evenement. Een unieke kans om je kunst aan Nederlanders en buitenlandse toeristen te laten zien. Keukenhof verwacht 20.000 tot 30.000 bezoekers per dag.

Tevens kan je meedoen aan de wedstrijd tussen kunstschilders waarbij je live schildert tijdens het evenement, waarbij je leuke prijzen kan winnen. Binnenkort worden deze prijzen op de website www.henkveen.nl bekend gemaakt.

Hiervoor krijg je eenmalig voor deze 5 dagen één schildersdoek van 60 x 80 cm, welke speciaal genummerd wordt. Kwasten en verf en eventuele schildersezel dienen zelf door de kunstenaar meegenomen te worden. Voor de overige tijd/dagen van aanwezigheid, dien je zelf doeken mee te nemen, wanneer je live schildert, buiten de wedstrijd om. Voorwaarde van het meedoen met dit evenement is dat je live schildert!

Het thema zal zijn: Oerhollands. De kunstwerken welke tijdens het evenement gemaakt worden, zullen tijdens de dagen van het evenement geexposeerd worden. Neem daarvoor zelf een ezel mee om deze tentoon te stellen.

Zoals voorgaande jaren dingen alle kunstenaars mee voor de Publieksprijs 2014, waarbij de meest gewaardeerde kunstenaar qua tentoongestelde werk wordt gekozen door het aanwezige publiek in Keukenhof.

Natuurlijk is ook weer gedacht aan de jonge bezoekers die ook kunnen meedoen met live schilderen. Het leuke is dat alle kunstenaars hier input aan kunnen geven door van je eigen kunstwerk een kleurplaat te maken welke de jonge kunstenaars kunnen inkleuren.

NIEUW!: Extra Henk Veen Kunstplein Weekenden van 22 + 23 maart 2014 en 17 + 18 mei 2014. Je krijgt een lunchpakket en twee consumpties per kunstenaar aangeboden, evenals één toegangskaart en één parkeerkaart. Deze twee weekenden is vrij live schilderen, zonder thema, dus geen wedstrijd. In tegenstelling tot de Kunstplein week, kan men niet exposeren, maar wel het publiek jou werk laten zien doordat je live schildert, op alle plekken in het park. Deelname aan de Kunstplein weekenden alleen mogelijk wanneer je met het Kunstplein week meedoet. Hierover in het inschrijfformulier.

Een deskundige jury, die o.a. zal bestaan uit de voorzitter Raad van Bestuur van Keukenhof, de arrangeur van Keukenhof, kunstenaar Henk Veen en nog een deskundig jurylid, zal bepalen welke doeken in de prijzen vallen. De winnaars worden aan het einde van de laatste dag bekend gemaakt. De winnaars komen op de website van Keukenhof en Henk Veen. Schilderijen blijven eigendom van de kunstenaar en mogen terplekke verkocht worden zonder afdracht van commissie. Wel dient het schilderij van de wedstrijd, wanneer verkocht, ter expositie te blijven tot het einde van het evenement. Zorg er voor, wanneer je een kunstwerk verkoopt, dat de lege plek direct gevuld kan worden met een ander kunstwerk. De wanden moeten ten alle tijden met meerdere kunstwerken ingehangen worden. Wanden met één enkel kunstwerk wordt niet geaccepteerd. Evenals galeries zijn niet welkom als deelnemer. Dit om de unieke sfeer van de aanwezigheid van de kunstenaar zelf die live schildert te behouden. De basis van de expositie blijft schilderijen, maar mag aangevuld worden met ander eigen origineel werk en een bepaalde percentage aan merchandise.

De te winnen prijzen met de wedstrijd tijdens het evenement, worden binnenkort bekend gemaakt.

  • 1ste prijs: Hotelovernachting voor 2 personen met 2 entreekaarten Keukenhof 2015 - gesponsord door Keukenhof
  • 2de prijs: nog onbekend
  • 3de prijs: nog onbekend
  • 4de prijs: nog onbekend
  • 5de prijs: Zomerbollen pakket - gesponsord door Keukenhof
  • Publieksprijs: 2 lentepassen Keukenhof 2015 - gesponsord door Keukenhof

De financiële bijdrage voor dit evenement is 187,50 euro (excl. 21% btw), in totaal 226,88 euro (incl. 21% btw).Je ontvangt een digitale factuur voor je administratie. Hiervoor heb je voor alle dagen gratis entree en gratis parkeerkaart.

De financiële bijdrage voor de extra Henk Veen Kunstplein Weekenden van 22 + 23 maart 2014 en 17 + 18 mei 2014. Totaal weekenden bedragen de kosten 50 euro (excl. 21% btw), in totaal 60,50 euro (incl. 21% btw). Totaalbedrag week plus weekenden is in totaal 287,38 euro (incl. 21% btw).

Een unieke kans om 20.000 tot 30.000 verwachte bezoekers jou werk te kunnen tonen in één van de meest bekende parken in Nederland.

Indien je wilt deelnemen kun je bijgaand formulier z.s.m. volledig ingevuld met handtekening per e-mail sturen naar kunstschilderhenkveen@chello.nl, of per post naar: Henk Veen – Kunstplein - Keukenhof, t.a.v. Henk Veen, Bergmolen 31, 1035 BB Amsterdam. Na ontvangst van je inschrijving en betaling, ontvang je een bevestiging van deelname per e-mail en ben je verzekerd van een plek.

Inhangen van de schilderijen voor de expositie zal zijn op 29 april 2014 tussen 14.00 uur en 19.00 uur. Start expositie 30 april 2014 t/m 4 mei 2014, 8.00 uur t/m 19.30 uur (voor 9.30 uur aanwezig). Einde evenement 4 mei afbouwen vanaf 17.00 uur tot 19.30 uur.

Schrijf je zo snel mogelijk in!!

Locatie:
Keukenhof
Prins Alexander Paviljoen
Stationsweg 166-A
2161 AM Lisse

Voor meer informatie kun je tijdens kantooruren contact opnemen met Freeda (management Henk Veen, organisator Henk Veen Kunstplein), telefoonnummer 06-28135247. Kijk ook op www.henkveen.nl voor meer informatie.

Promotiefilm, producent Peter Mader www.petermader.nl - Zie het filmpje hier!Kijk ook naar het voorgaande jaar 2010, 2011, 2012 en 2013:
Henk Veen Kunstplein Keukenhof 2010 - Smaak van Holland

Henk Veen Kunstplein Keukenhof 2011
Henk Veen Kunstplein Keukenhof 2012

Henk Veen Kunstplein Keukenhof 2013
Voor info, exposities, live optredens, opdrachten etc
neem contact op met:

FREEDA @ MANAGEMENT Henk Veen
Tel +31 (0) 628135247
Mail: kunstschilderhenkveen@chello.nl

Manja Jordans, Ank de Vroomen,, , , Jolanda de Winter, Marga Dubié Peter Meeuwisse, Trudie Canwood, , Ank de Groot, , Marleen Vermeulen, ,, Jacqueline Hoenselaar, , Hilda Hendriksen,, Babette Treumann, Liesbeth Kraaijpoel, , Steven Partiman.