Vraag me niet de weg...
HomaE
xpositie's En Live Optreden
Voor info, exposities, live optredens, opdrachten etc neem contact op met:
Freeda © MANAGEMENT Henk Veen
Tel 06-28135247
Mail: kunstschilderhenkveen@chello.nl
 


HENK VEEN GALLERY REMBRANDTPLEIN 

Open huis Henk Veen Gallery - Rembrandtplein

Nog één keer, voor de grootste verbouwing, Henk Veen Gallery op het Rembrandtplein in Amsterdam.

Kom een kijkje nemen in onze gallery tijdens deze gezellige avond, om nog één keer over het plein te kijken en te genieten van de schilderijen van kunstenaar Henk Veen.

Nieuw: Tekening van de Dag, nieuwe styl collectie schilderijen
, project New Amstelredam. Genoeg nieuws te zien dus!

Iedereen is welkom, zien je graag!

Datum: 11 mei 2011
Tijd: vanaf 17.00 uur
Adres: Rembrandtplein 17
3de etage - boven cafe de Kroon


Gratis toegang!


reacties - foto's >>

Met grote dank aan onze grote hulp met de verhuizing van de Henk Veen gallery: Kenneth Echteld & Mark - Wesley Veen & Rijk de Boer van Staartjes & La Grouw Bouwbedrijf.

Binnenkort bekendmaking nieuwe locatie.


Foto's Freeda, Roberto Martini, Harry Blommensteijn
         Opening expositie en nieuwsjaarsfeest
Henk Veen gallery

Live muziek van Bucket
Website: www.bucketboys.nl

reacties


Filmpje 1 - Filmpje 2 - Filmpje 3 - Filmpje 4
Foto's Freeda, Alphonsnet, Jos van Zetten, Dinmedia.


<< Foto's Alphonsnet
<< Foto's Jos van Zetten
<< Foto's Dinmedia
   
<< Foto's FreedaHenk Veen opent eigen gallery op Rembrandtplein - Amsterdam

Zaterdag 24 april 2010 zullen de deuren van de Henk Veen Gallery op het Rembrandtplein in Amsterdam geopend worden vanaf 19.00 uur.

De bekende kunstschilder Henk Veen, heeft meer dan 230 schilderijen tentoongesteld in zijn nieuwe eigen gallery, gelegen in het authentieke hart van Amsterdam midden op het befaamde Rembrandtplein (boven café de Kroon), met een oppervlakte van 450m2.

Aanvang 19.00 uur. De officiële opening wordt rond de klok van 20.00 uur op zaterdag 24 april 2010 officieel geopend door de bekende Nederlander, actrice, presentatrice en columniste Victoria Koblenko.

Speciale gast o.a. is de nieuwe Ciske de Rat, welke enkele nummers ten gehore zal brengen en menigeen kippenvel doet bezorgen om zijn bijzondere stem.

Onze andere speciale gast is acteur, muzikant, schrijver, Ernst Löw. Löw zal onder begeleiding van zijn gitaar en zang uit zijn nieuwe boek voorlezen, een moment waar een ieder in de huid kruipt van het leven dat hij heeft geleefd. De kunstenaar Henk Veen heeft de cover ontworpen van het boek van Löw, "En Wie Ben Jij?, kroniek van een Rock & Roll Monkey. Tevens kan men het boek laten signeren. Appie Alberts , zanger AA & the Docters, blaast de sterren van de hemel op zijn saxofoon.

Als klap op de vuurpijl zullen Rocks, 'DTuniz, Ace van rapband THC, rapband RTS, het dak van de gallery af rappen, waarbij voorafgaand de teaser van de unieke film "Hangen of Leven" te zien zal zijn, waar deze rappers de hoofdrol in spelen. Peter Faber is de creative director, programmeur en motivator van de film, waarbij zijn zoon Jesse Faber de regie voor zijn rekening heeft genomen. Een geweldige film, het resultaat van een intensieve samenwerking tussen Faber en een groep jongens uit de straten van Amsterdam Noord, die van het scherm afspat, welke op 17 mei in première zal gaan, waar je in de gallery een voorproefje van krijgt.

Voor deze speciale gelegenheid, krijgen de eerste 50 bezoekers een unieke artprint, waarbij deze gesigneerd wordt door de kunstenaar zelf.

Tevens krijgt men bij aankoop van een schilderij op deze dag van de opening 10% korting.

 Wij nodigen u dan ook uit voor de feestelijke opening van de Henk Veen Gallery.

Adres:
Henk Veen Gallery (boven café de Kroon, 3 de etage)
Rembrandtplein 17
1017 CT Amsterdam


In principe zijn we iedere dag open van 14 tot 20 uur. Mocht je langs willen komen, bel dan even, mochten wij toevallig een afspraak buiten de deur hebben. Zo loop je ons nooit mis!

Uitzending op Amsterdam A1, programma CultTV a.s. vrijdag 30 april 2010 tu ssen 19-20 uur en zaterdag 1 mei 2010 tussen 20-21 uur. De daaropvolgende week wordt de uitzending diverse malen per dag herhaald. Opnames gemaakt door Evert Jan Vonk.

Filmpje You Tube Henk Veen Gallery in een vogelvlucht
Victoria Koblenko opent 1
Victoria Koblenko opent 2
Victoria Koblenko opent 3
RTS en DTuniz THC met Appie Alberts
Rocks THC met Appie Alberts
Lamyn RTS rapt met Appie Alberts
Henk Veen rapt met Appie Alberts
Ernst Low zingt speelt en leest voor
DTuniz THC met Appie Alberts
Henk Veen en Mark Van Beem met Appie Alberts
Jorgos met Appie Alberts
Salto 1 Culttv opening optreden Rocks THC
Salto 1 Culttv opening optreden Dave Dekker

Salto 1 Culttv opening optreden Ernst Low
Opening Interview door Jose Vincente Bellissima

Lees ook het artikel op Bronmagazine geschreven door Manon Wagemans !!!
Rasechte Amsterdammer tevens bekend kunstenaar Henk Veen opende gisteravond de deuren van zijn nieuwe Gallery.

Rembrandtplein, al jaren een geliefde plek voor toeristen, de kern van gemoedelijkheid en vrijheid, waar beter kan Henk Veen zich vestigen dan daar waar hij zich zo thuis voelt en hoort. En ook absoluut bij de levenstijl van hem en zijn vrouw Freeda past. De ruwe bolster zoals we Henk in eerste instantie in schatten is in werkelijkheid een lieve, teder en vooral liefdevolle kunstenaar.

Een kunstenaar die exact weet hoe hij het hart van de mens moet raken met zijn verlegenheid en bescheidenheid maar ook zeker met zijn kwaliteiten als painter. Wat een talent heeft Henk, zijn de reacties van de bezoekers van de nieuwe gallery boven café “de Kroon” aan het Rembrandtplein. Er hangen maar liefst 230 schilderijen en dan hebben we het nog niet eens over alle art gadgets die er ook direct uitspringen als je binnenkomt.

Het pand zelf heeft mijn inziens een opknapbeurt nodig maar is al geheel gestyled op een manier wat bij Henk past. Zelfs de vloer moest eraan geloven.

Saxofonist Appie Albert speelt ons tegemoet, een markante man die ooit geïnspireerd werd door Charlie Parker en John Coltrane heeft de saxofoon gepakt en is begonnen. Naast zijn wetenschappelijke studie scheikunde heeft hij zich volledig toegewijd aan de muziek. Appie heeft een nummer voor Herman Brood geschreven en speelt overal waar hij maar kan spelen. Het is zijn lust en zijn leven, ook deze avond laat hij het rembrandtplein meegenieten van zijn talent.

Heel het gezin helpt deze avond mee. De jongste dame rent haar benen uit haar lijf voor de drankjes en hapjes en is aan het eind van de avond dan ook zo moe dat alle emoties eruit komen. De andere kinderen staan vader en moeder net zo goed bij door mee te werken en een vriendelijk woord te wisselen met de gasten. De warmte en liefde binnen dit kunstenaarsgezin staalt over op de bezoekers.

De avond wordt geopend door niemand minder dan Victoria Koblenko, de zeer getalenteerde actrice steekt af in haar prachtige galajurk bij de rest van het gezelschap in spijkerbroek maar geeft een prachtige kleur aan het schilderij van de avond. En laten we wel zijn, ze is al prachtig van zichzelf, eigenlijk net zo warm en hartelijk als de familie zelf.

Daarna volgt de close vriend van de familie met een aantal rapnummers, de rapper Rocks beet de spits af en het nummer “de straat is mijn vader” past bij iedere straatschoffie van Amsterdam dus ook op het lijf geschreven van Henk Veen die als jongen echt op straat leefde.

De dynamiek wat deze jongen in zich heeft als rapper is verfrissend in de rapwereld van tegenwoordig. Al is Rocks, ‘D Tuniz en Ace als band al jaren bezig en omlijsten keer op keer de exposities die Henk in het land heeft, ze zijn fris en vernieuwend. Ik persoonlijk heb niet veel met rap maar deze jongens raken je met teksten die voor iedereen herkenbaar maar ook positief is, In tegenstelling tot de meeste rapnummers die ik ken. Geen sombere gezichten maar het sprankelt en is dynamisch. Daar houd ik wel van.

Dan de jongste artiest van deze avond, is de special gast, dave Dekker. Dave speelde onder andere in oktober 2007 de rol van Ciske de Rat in aanwezigheid van Hare Majesteit Koningin Beatrix. Hij trad regelmatig op in de musical Ciske de Rat en sindsdien is het een graag geziene gast. Zo ook deze avond. Hij zingt de voegen uit het pand, ongelooflijk wat een stem heeft deze jongen.

Inmiddels hebben we niet meer het idee dat het deze avond om een opening van de gallery gaat maar een compleet avondje uit is geworden.

Worden we ook nog eens voorgelezen uit het boek van Ernst Low, acteur, musikant, schrijver, Ernst zet het eerste stukje in met lezen en Henk Veen maakt het af onder begeleiding van Ernst met gitaar.

Deze avond wordt afgewerkt met een aantal nummers van deze song-writer, Ernst weet de sfeer er goed in te houden. De emotie stijgt en ligt als een warme deken over deze avond.

Zo’n goed begin moet voor Henk en zijn gezin een geweldige toekomst bieden.


Geschreven door Manon Wagemans Bronmagazine.

reacties - foto's van de gallery en de opening

Foto's Jos van Zetten , Maarten Brante, Roberto Martini,
Manon Bronmagazine, Cees van Veelen, Maartje Pronk en Freeda


Krantenknisels

Foto's Jos van Zetten

Foto's Roberto Martini


Foto's Maarten Brante


Foto's Manon Bronmagezine
   

Foto's Maartje Pronk

   

Foto's Cees van Veelen

Foto's Gosia Stepien
 

Foto's Freeda

Voor info, exposities, live optredens, opdrachten etc
neem contact op met:

FREEDA @ MANAGEMENT Henk Veen
Tel +31 (0) 628135247
Mail: kunstschilderhenkveen@chello.nl