Vraag me niet de weg...
HomaE
xpositie's En Live Optreden
Voor info, exposities, live optredens, opdrachten etc neem contact op met:
Freeda © MANAGEMENT Henk Veen
Tel 06-28135247
Mail: kunstschilderhenkveen@chello.nl
 
 


HENK VEEN exposeert bij THE GALLERY DONKERSLOOT  

 
Ga naar de pagina van Wikipedia Henk Veen


Henk Veen expo strijd tegen rokersverbod in horeca

Vanaf 1 juli 2008 is het verbod op het roken in de horeca.
Omdat dit een belachelijke nieuwe wet is die vanaf die tijd van kracht is, laat Henk Veen zijn reactie horen tegen deze nieuwe regels.

"Mensen betuttelen teveel en de vrijheid wordt ingedamd. In deze democratie beslissen we niet meer zelf, maar er wordt over ons beslist'. Dat is nou hetzelfde als je in de kroeg geen bier meer mag drinken. Als je niet van roken houdt, solliciteer je niet in een kroeg." aldus Henk.

Vandaar een actie hiertegen om aandacht te trekken voor de beslissing die de overheid heeft genomen.

Henk Veen zal exposeren in The Gallery Donkersloot, met doeken die de afbeelding hebben van rokende figuren. Tevens zullen schilderijen van andere kunstenaars aan de expo toegevoegd worden.

De opening van de expositie "Smokey and the Bandits", zal plaatsvinden op 1 juli 2008, om 18 uur. Wie de opening zal doen, wordt binnenkort bekend gemaakt.

Meer info volgt later....


Reacties


Opening beschilderde schaatsbaan Leidseplein door Henk Veen

Aanstaande zondag, 30 december 2007, om 12.00 uur, zal de met kunst beschilderde schaatsbaan op het Leidseplein officieel worden geopend door één van de kunstenaars die heeft meegewerkt aan het kunstwerk op het ijs, de bekende kunstschilder Henk Veen.

Op vrijdag 28 december 2007, hebben een aantal kunstenaars van The Gallery, op de ijsbaan aan het Leidseplein een schilderij van 300 vierkante meter gemaakt. Het schilderij is inmiddels gereed (zie foto's) en inmiddels is er een laagje ijs over het kunstwerk gespoten. Vanaf 12.00 uur zondagmiddag, gaat de schaatsbaan weer open voor het publiek en kan men dus schaatsen over een prachtige schaatsbaan met kunst er in verwerkt. De deelnemende kunstenaars zijn Henk Veen, Sylvester Peperkamp, Piet Linnebank, Chriz van Jaarsveld, Saskya van Jaarsveld, Adolfo Rua, Leida Blom, Jack Berting, Taco Eisma en Rick Span.

De opbrengsten van de te veilen schilderijen op 6 januari 2007, komen ten goede van de Johan Cruyff Foundation.

Wij hopen jullie te zien bij de opening van de schaatsbaan en natuurlijk met schaatsen ondergebonden om een rondje te maken over de prachtige baan!!

Telegraaf - Parool - RTV NH - AT5 - Look Around Panorama foto en andere foto's - reacties


Foto's John Melskens, Henri Smeets, www.lookaround.be, Freeda


Painting on Ice - Skating on painting ice - Leidseplein Amsterdam

Op vrijdag 28 december 2007 zal een aantal kunstenaars van The Gallery, waaronder Henk Veen, op de ijsbaan aan het Leidseplein een schilderij van 300 vierkante meter maken.
Nadat het schilderij gereed is zal er een laagje water over het kunstwerk gespoten worden.
Daarna kan men op het kunstwerk gaan schaatsen.
Het doek zal op 6 januari geveild worden. De opbrengst zal ten goede komen aan de JOHAN CRUYFF FOUNDATION. De activiteiten starten vrijdagmorgen om 06.00 uur en eindigen om ongeveer 12.00 uur.

De deelnemende kunstenaars zijn Henk Veen, Sylvester Peperkamp, Piet Linnebank, Chriz van Jaarsveld, Saskya van Jaarsveld, Adolfo Rua, Leida Blom, Jack Berting, Taco Eisma en Rick Span.

Foto's van het ijsschilderen! - reacties

Luister mee naar interview van BNR Nieuws Radio

     TRIO-DOEK HUNTELAAR MADDY & HENK VEEN

Afgelopen opening van de expo bij The Gallery Donkersloot, heeft de spits van AJAX, Klaas-Jan Huntelaar, de opening gedaan van de expositie "Geef mij maar Amsterdam".
Normaal gesproken maakt Henk Veen altijd een doek voor degene die de opening doet.
In dit geval, op speciaal verzoek van Klaas-Jan en zijn vrouw Maddy, heeft Henk Veen samen met de kunstenaars in spé een TRIO-doek gemaakt. Bijzonder leuke middag met een bijzonder stel lieve mensen, die dus meer kunnen dan de bal hoog te houden en wij ontzettend genoten hebben!

Foto's van de privé workshop met Huntelaar.


Foto's van John Melskens

 

Radio WestFriesland telefonisch interview Henk Veen & Sylvia uit de Gouden Kooi

Vandaag 29 oktober 2007, zal Mike Roos via de telefoon life interview hebben met Henk Veen en Sylvia uit de Gouden Kooi.
Gezellig nababbelen over de opening van afgelopen vrijdag in The Gallery Donkersloot, rond de klok van 12.00 uur.

De uitzending is te beluisteren via Kabel 89,0 FM, Ether 103,9 FM en Ether 107,4 FM.
Tevens via internet op de live stream of Windows Media Player.

 
Foto's van John Melskens
Foto's van John Melskens
 


Henk Veen exposeert bij THE GALLERY Donkersloot

Henk Veen exposeert 4 weken lang in The Gallery Donkersloot in Amsterdam. De opening van de expositie is op 26 oktober 2007. Om 17.00 uur gaan de deuren open en zal feestelijk geopend worden rond 19.00 uur. De BN-er Klaas Jan Huntelaar zal een openingswoordje voor ons doen. De opening zal muzikaal opgeluisterd worden door THC. Tevens zal Appie Alberts weer wat noten uit zijn saxofoon laten horen. Ilona en Sylvia uit de Gouden Kooi zijn ook van de partij!

 


Iedereen is welkom, de uitnodiging hier te downloaden.
Let op!! Speciaal genodigden krijgen een gicleé en uitnodiging persoonlijk per post toegestuurd. Wanneer je tijdens de opening langskomt, neem deze dan mee, want zal Henk Veen de gicleé signeren. Zo neem je een waardevol gedrukte artprint (kleine oplage) mee als leuke herinnering aan de expositie van Henk. Ook zonder uitnodiging ben je welkom!

 
De expositie zal weer geopend worden zoals jullie van Henk Veen gewend zijn. Met live painting en natuurlijk onder genot van een band die de opening muzikaal op zal luisteren.

De expositie draagt de naam "Geef mij maar Amsterdam" (Amsterdam in de spotlight), in het teken van de cd-single die Henk ontworpen heeft voor THC, waarvan het schilderij te zien zal zijn tijdens de expositie. De THC-ers en Henk Veen komen uit Amsterdan Noord vandaan, welke de naam van deze expo eer aan doet. De bekende rapband THC zal het nummer "Geef mij maar Amsterdam" ten gehore brengen tijdens de opening. Henk heeft zelf een rol gespeelt in de clip die hoog scoort bij TMF en staat inmiddels in de Nederlandse top50 op nummer 11.
Bekijk hier de clip!

Iedereen is welkom bij de opening van de expositie van Henk Veen op 26 oktober 2007 om 17.00 uur bij:

THE GALLERY Donkersloot
Leidsegracht 76
1016 CR Amsterdam


Reacties - Alle foto's van de opening

Filmpje 1 & Filmpje 2 & Filmpje 3 & Filmpje 4 & Filmpje 5

Extra: Column Ilona uit de Gouden Kooi over Henk Veen

 


Column 3 Ilona Expositie Henk Veen (geschreven door ex-bewoner Gouden Kooi Ilona)
Ilona: ex-bewoner Gouden Kooi Met Sylvia (ex-bewoner Gouden Kooi) naar de expositie van Henk Veen

Zoals altijd heb ik (Ilona) het megadruk, maar goed …tijd om mijn column te schrijven laat ik niet door de vingers glippen.
Afgelopen vrijdag krijg ik een telefoontje van Sylvia, ze is een weekje in Nederland.
Samen gaan we dan ook ’s avonds naar de opening van de expositie van schilder Henk Veen in Gallery Donkersloot Amsterdam.

Voor De Gouden Kooi fans die zijn werk nog niet kennen …de villa hing vol met schilderijen van Henk Veen.
Op een dag in De Gouden Kooi kregen wij een cursus schilderen van Henk Veen en zijn vrouw Freeda.


De avond daarvoor was er weer ruzie geweest in de kooi, dus het was tijd voor iets leuks.
Toen Henk en Freeda binnen kwamen met verfspullen, doeken en al…kreeg iedereen al snel een glimlach om de mond . Wat een fantastische middag is dat geweest en wat een warme bijzondere mensen.

Toen we allemaal bezig waren met schilderen scheen de zon even in de villa en iedereen was enthousiast.
Even geen strijd …even geen ruzie…even gewoon genieten.
De schilderijen die wij die dag gemaakt hadden zijn verkocht via Internet.
Jammer eigenlijk dat ik het moet schrijven omdat bijna niemand dit weet… want Talpa heeft er nooit iets van uitgezonden op televisie. Oh nee, natuurlijk niet…want er was geen conflict die dag…er was geen ruzie…dus lekker belangrijk voor de uitzending, een paar “ malloten” die aan het schilderen zijn.
Petje af voor de redactie!!

Een paar weken later toen Huub jarig was heb ik gebeld naar Freeda om te vragen of Henk
een schilderij wilde maken als cadeau voor Huub. De kleine macho was geïmponeerd door de schilderskunst van Henk Veen….dat had hij mij laten weten.
En…ja hoor, een paar dagen later kwamen Henk en Freeda op de verjaardag van Huub persoonlijk het schilderij overhandigen. Toen Huub het cadeau uitpakte toverde hij een bijna ironische lach op zijn gezicht en hij gaf mij knipoog…wat leek op...”Iloontje dat heb je goed voor elkaar!” Dat Henk en Freeda dit hadden gedaan voor Huub was werkelijk geweldig.
Dat bedoel ik met “bijzondere mensen”…want dat zijn het!

Foto's van John Melskens   Na De Gouden Kooi hebben wij contact gehouden en daarom gingen Sylvia en ik ook naar de opening van de expositie afgelopen vrijdagavond.
Met warm onthaal werden wij afgelopen vrijdag ontvangen in de gallery van Donkersloot.
Klaas Jan Huntelaar heeft de expositie geopend en de jongens van THC gaven een optreden. Iedereen was enthousiast over de nieuwe schilderijen van Henk.Onder het genot van een glas rosé werd er gezellig gebabbeld en bekeken wij de collectie van Henk.BNers zoals Johan Cruijff, Carlo Boszhard en DJ Tiesto hebben al een schilderij van Henk Veen in hun bezit.
En niet te vergeten onze Huub.

Foto's van John Melskens
Na een paar uurtjes zijn Sylvia en ik vertrokken om nog even samen op het Leidseplein een Bacardi Mojito te drinken en herinneringen op te halen over onze ervaringen in De Gouden Kooi.

Het is grappig dat er nog steeds mensen op ons afkomen die alle in’s en out’s willen weten over De Kooi. En weet je hoe moeilijk het is om dan te zwijgen.
Maar goed…wij willen ook niet overkomen als een arrogante bitch….want dat ben je als je zegt dat je niets mag vertellen.
Ik zeg maar zo:”wij ex-gouden kooi bewoners hebben allemaal een gebroken relatie met John de Mol…alleen hij betaald geen alimentatie.”

Liefs, Ilona

Met dank aan twee bijzondere mensen, Henk en Freeda.


Foto's John Melskens, Maartje Pronk, Akbar Simonse, Jan Blankenstein, Monique RTV WF, Freeda & Erik Kuiper

Foto's van John Melskens
Foto's van John Melskens
Foto's van John Melskens
Foto's van John Melskens
Foto's van John Melskens
Foto's van John Melskens
Foto's van John Melskens
Foto's van John Melskens
Foto's van John Melskens
Foto's van John Melskens
Foto's van John Melskens
Foto's van John Melskens
Foto's van John Melskens
Foto's van John Melskens
Foto's van John Melskens
Foto's van John Melskens
Foto's van John Melskens
Foto's van John Melskens
Foto's van John Melskens
Foto's van John Melskens
Foto's van John Melskens
Foto's van John Melskens
Foto's van John Melskens
Foto's van John Melskens
Foto's van John Melskens
Foto's van John Melskens
Foto's van John Melskens
Foto's van John Melskens
Foto's van John Melskens
Foto's van John Melskens
Foto's van John Melskens
Foto's van John Melskens
Foto's van John Melskens
Foto's van John Melskens
Foto's van John Melskens
Foto's van John Melskens
Foto's van John Melskens
Foto's van John Melskens
Foto's van John Melskens
Foto's van John Melskens
Foto's van John Melskens
Foto's van John Melskens
Foto's van John Melskens
Foto's van John Melskens
Foto's van John Melskens
Foto's van John Melskens
Foto's van John Melskens
Foto's van John Melskens
Foto's van John Melskens
Foto's van John Melskens
Foto's van John Melskens
Foto's van John Melskens
Foto's van John Melskens
Foto's van John Melskens
Foto's van John Melskens
Foto's van John Melskens
Foto's van John Melskens
Foto's van John Melskens
Foto's van John Melskens
Foto's van John Melskens
Foto's van John Melskens
Foto's van John Melskens
Foto's van John Melskens
Foto's van John Melskens
Foto's van John Melskens
Foto's van John Melskens
Foto's van John Melskens
Foto's van John Melskens
Foto's van John Melskens
Foto's van John Melskens
Foto's van John Melskens
Foto's van John Melskens
Foto's van John Melskens
Foto's van John Melskens
Foto's van John Melskens
Foto's van John Melskens
Foto's van John Melskens
Foto's van John Melskens
Foto's van John Melskens
Foto's van John Melskens
Foto's van John Melskens
Foto's van John Melskens
Foto's van John Melskens
Foto's van John Melskens
Foto's van John Melskens
Foto's van John Melskens
Foto's van John Melskens
Foto's van John Melskens
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
     
   
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
         

Foto's inhangen expositie in The Gallery Donkersloot; The Henk Veen Gallery

   
   
   Voor info,exposities ,live optredens, opdrachten etc, etc neem contact op met:
Managent Henk Veen
tel 06-28135247
kunstschilderhenkveen@chello.nl