Vraag me niet de weg...
HomaE
xpositie's En Live Optreden
Voor info, exposities, live optredens, opdrachten etc neem contact op met:
Freeda © MANAGEMENT Henk Veen
Tel 06-28135247
Mail: kunstschilderhenkveen@chello.nl
 


Expositie DIJKLANDER ZIEKENHUIS HOORN


Expositie schilderijen in Dijklander ziekenhuis Hoorn

Kunstenaar Henk Veen exposeert in het Dijklander ziekenhuis locatie Hoorn voor de van drie maanden tot eind maart 2024 met zijn kleurrijke en sprekende schilderijen.

In gedachten vliegt kunstenaar Henk Veen mee met zijn geschilderde vogeltjes en andere beestjes die overal zijn gulle lach laat zien in de hoop een smile terug te krijgen. De bekende kunstschilder strijkt overal met zijn vrolijke en kleurrijke collectie schilderijen, vol verhalen en passie, neer op plekken waar men wel een lach en steun kan gebruiken, zoals deze maanden in het Dijklander ziekenhuis locatie Hoorn.

Zo'n acht jaar geleden is hij zelf getroffen door verstoppingen in de bloedvaten in zijn hoofd waar hij hersenschade aan over heeft gehouden die lijkt op de gevolgen van een beroerte. Met een pot verf en kwast stond hij vertwijfeld boven zijn lege doek, waar hij de confrontatie kreeg dat hij niet meer wist hoe hij moest schilderen. Met een leeg hoofd zonder fantasie en ongecontroleerde bewegingen, ging hij terug naar de basis, waar de “Brillies” zijn ontstaan. Met zo min mogelijk prikkels en vertrouwde herhalingen leerde hij zijn hersenen de uit elkaar gevallen verbindingen weer terug te laten connecten en hebben hem in die periode doen overleven. Na een periode van revalidatie, heeft hij door moeten knokken om weer te kunnen schilderen en weer de dagelijkse dingen zelf te kunnen doen en mobieler te worden. Hij weet maar al te goed hoe moeilijk het is als je lichamelijk tien stappen terug moet doen, hoe je humor en een lach nodig hebt om door te kunnen vechten. De kunstenaar heeft ontdekt dat revalidatie topsport is zonder voorbereiding. “Door het vertellen van het verhaal van de bekende “Brillies”, hoop ik een ieder te doen helpen met als men het even niet meer weet, terug te gaan naar de basis, waar je jezelf weer terug vindt en verder weer vooruit kan”, aldus de kunstschilder.

Sinds deze maand sieren zijn schilderijen, tot half maart, de wanden van het ziekenhuis. In een ziekenhuis kom je niet altijd voor je plezier en daarom wil hij graag iedereen die het nodig heeft, door zijn kunst, even te laten vergeten waar ze zijn. Het mooie is dat zijn kunst zelf het werk doet, want als je de mensen langs zijn werk ziet lopen, dan zie je veelal een glimlach en vaak blijven patiënten even staan. “Dat ik mijn boodschap voor steun en vrolijkheid kan overbrengen door mijn kunstwerken, dat is bijzonder. Daarom hou ik zo van mijn werk”, verteld de kunstenaar.

In totaal hangen er 24 kunstwerken van Veen op de begane grond van het ziekenhuis. Marike van Rijn verzorgt er de exposities: "Het hele jaar door wordt er geëxposeerd, steeds drie maanden lang. Mooi dat wij dit keer kunstenaar Henk Veen bij ons hebben exposeren, want zijn werk maakt zichtbaar wat los bij onze patiënten, maar ook ons personeel. Het is vrolijk en uitgesproken werk met bijzondere verhalen, ook ik word er helemaal blij van."

Locatie: Dijklander Ziekenhuis, Maelsonstraat 3, 1624 NP te Hoorn
Voor info, exposities, live optredens, opdrachten etc
neem contact op met:

FREEDA @ MANAGEMENT Henk Veen
Tel +31 (0) 628135247
Mail: kunstschilderhenkveen@chello.nl