Twitter Henk Veen
Twitter Henk Veen
Facebook Henk Veen
You Tube kanaal Henk Veen
LinkedIn Henk Veen
Instagram Henk Veen
 

Wie is Henk Veen?  
World Wide Shipping
Vraag me niet de weg...
Home
 
Klik hier voor het laatste nieuws!

Henk Veen

Henk Veen, rasechte Amsterdammer, haalt zijn inspiratie uit het leven dat hij leeft in Amsterdam. Hierdoor zijn de schilderijen van zijn hand heel herkenbaar en hij probeert de gevoelige en dagelijkse, soms komische werkelijkheid, vol liefde en passie in kleur op het doek te zetten.

De bekende kunstenaar Henk Veen woont inmiddels in het ‘rustige' Amsterdam Noord, maar zal nooit zijn fascinatie voor het ‘straatleven' kunnen en willen vergeten… Gelukkig maar, want datgene is juist de emotie en liefde dat hem drijft om zijn fantasie op hol te laten slaan, zodat wij van zijn schilderijen mogen genieten.

Inspiratie

In zijn studiejaren kwam hij in contact met het Amsterdamse ‘straatleven'. Voelde zich er thuis… en leerde er mensen kennen; zwervers, junkies etc als mens kennen, … als vriend. Hij besloot de situaties die hij meemaakte te tekenen, zijn passie. Op advies werd het tekenen omgezet in schilderen… Een goed advies bleek, want in korte tijd werd het werk van Henk Veen in verschillende galerijen en grote warenhuizen als De Bijenkorf tentoon gesteld. Zijn werken werden en worden zo zeer gewaardeerd, dat Henk werd gevraagd om de deuren van het decor bij het Tv-programma Life and Cooking te beschilderen.

 


Louvre Parijs

Wanneer je kijkt naar de schilderijen van vroeger en nu, kan je voelen en zien dat zijn stijl zich ontwikkeld heeft en hij door de jaren heen geleefd heeft in een wervelwind van ervaringen, welke hij prachtig weet te verwoorden in zijn kunst. Henk Veen tekende altijd al, maar maakte zijn allereerste schilderij in 1998 op doek. Dit doek wat hij maakte, kreeg de titel "Going To The City".

Techniek

Als materiaal gebruikt hij spuitverf, acrylverf en schildert met kwast, stokje en sjablonen, waarmee hij zonder omwegen zijn emoties vast kan leggen. Hij schildert levendige kleurrijke doeken welke zich kenmerken door de "laag over laag" techniek, welke door deze techniek en door de nevel van de spuitverf meer diepte geeft en de kleuren een warme uitstraling krijgen. Door de unieke finishing touch, SignArt (getekende kunst met verf met stokje), zal het schilderij gaan leven. Henk Veen kiest altijd voor een tastbaar beeld, waarbij de slogans de figuren op het doek kracht doen bijzetten. Het gros van zijn schilderijen laten zien waar het bij Henk Veen om draait: muziek, sport, realiteit, relaties, ontspanning en liefde!

Bekendheid en exposities

Henk Veen kent naamsbekendheid in Nederland door de exposities in meerdere galerieën o.a Louvre Parijs 2011 en 2012, Amsterdam Museum, Renaissance Amsterdam Hotel, Global Art Agency, Keukenhof, Marriott Hotel Amsterdam, Holland Casino, Bijenkorf Amsterdam, V&D, Van Der Valk, Hotel Arena, Hotel the Grand, Paradiso, Melkweg, Only Friends, Cruyff Foundation, Ajax stadion Johan Cruijff Arena, TMF Awards, Amsterdam American Hotel, ZKH Boven Y, ZKH Amstelland, restaurant de Jonge Dikkert en de Veranda, De Woude, Urban Cotton, Borchland, Amsterdam International Art Fair, Rotterdam International Art Fair, NH Collection Amsterdam Barbizon Palace, Café Johan en Champions Lounge in de Johan Cruijff Arena Amsterdam, Westcord Center Hotel, Hotel Caranse, Hotel NH Amsterdam Zuid Musica, Hotel NH Center, via BooArt en open atelier aan huis tijdens de evenementen OAN Open Ateliers Noord, Landelijke Atelier Route en Stichting Kunstweek, etc.

 

Johan Cruijff


Carlo Boszhard


Projecten

Opvallende projecten zoals in 2008, 2009, 2010 en 2014 heeft Henk het aandenken mogen maken voor de businesslopers van de Dam tot Dam, waarbij in 2009 hij het Nike Zondagsshirt heeft ontworpen. En natuurlijk het project voor de Cruyff Foundation, waarbij hij 2 weken lang heeft geschilderd met diverse BN-ers in de hoeketalage van de Bijenkorf Amsterdam, waaronder met Johan Cruijff zelf en de Henk Veen Johan Cruijff tram die vier maanden lang door Amsterdam heeft gereden. Tevens heeft Henk Veen de cover van de cd-single ontworpen voor de single van rapper Rocks THC voor de Cruyff Foundation "Alleen kun je niets, je moet het samen doen", voor Ziggi "All Obstacles", rapband THC "Geef mij maar Amsterdam" en Dave Dekker “Echte vriendschap”. De kunstenaar is bekend om zijn evenementen Kunstplein op Keukenhof, Dam tot Dam en Rembrandtplein als organisator, welke genoemd wordt als “Het leukste kunstevenement van het jaar”.

Internationale bekendheid van de exposities in het Louvre – Parijs, waarbij de kunstschilder de aanmoedigingsprijs “Prix Special” heeft mogen ontvangen. Het “DNA” van de kunstenaar zal voor altijd terug te vinden zijn in het Amsterdam Museum met kunstverkeersborden uit het project wat hij opgezet heeft, waarbij hij in 2012 de winnaar is geworden van de Hein Roethofprijs 2012 en de Theo Fransman Eremedaille en Zilveren Pluim Politie heeft mogen ontvangen vanwege het succesvolle project. Tegenwoordig lopen vele toeristen - all over the World – in de tshirts uit de souvenirwinkels in Amsterdam, Volendam en de Zaanse Schans.

Media

De kunst van Henk Veen was ook te bewonderen in televisieprogramma's zoals NOS Journaal, RTL Nieuws, WNL, SBS Hart van Nederland, Gouden Kooi Talpa TV, Idols, MTV/TMF awards, Big Brother Hotel, Cash & Carlo, RTL Boulevard, SBS Shownieuws, Ajax TV, AliB op volle toeren, Eigen Huis en Tuin RTL4, AT5 o.a. Straten van Amsterdam, en Life & Cooking waar hij de deuren van het decor geschilderd heeft.


De bekende kunstschilder komt ook regelmatig in de bladen en kranten zoals o.a. in Parool, Telegraaf, NRC, Metronieuws, Gelderlander, Viva, Linda's Magazine, Lifestyle, Nieuwe Revu, El Mundo en vele Amsterdamse kranten en landelijke bladen, waaronder wekelijks met zijn eigen getekende column in het Noord Amsterdams Nieuwsblad en Kompas editie 1 & 2 van Rodi Media, waar het werk van de kunstenaar het gezicht is van de krant.

Bekende personen die een doek hebben van Henk Veen zijn o.a. Johan Cruijff, Maxi Priest, Burgemeester Amsterdam Eberhard van der Laan, Herman Bolhaar, Bernard Welten, Joan Laporta FC Barcelona, Peter Faber, Danny de Munk, Dave Dekker Ciske jr, Peter R. de Vries, Victoria Koblenko, Michael van Praag, Marko Pantelic, Najib Amhali, Nelly Frijda, Humberto Tan, Nicolette van Dam, Jules Deelder, Bart Chabot, Rob Bolland, Huntelaar, Dany Lademacher, Carlo Boszhard, Micky Hoogendijk, Marco Borsato, Dj Tiesto, Marc Owen, Frank Rijkaard, Ernst Low, Ali B, Irene Moors, Kelly, Jamai, Jim Bakkum, Kurt Nilson, Martijn Kolkman QMusic, Edwin Evers Radio 538, Ziggi, Erik van der Hoff, Arek Milik, Sjaak Swart, Piet Keizer, John Heitinga, Justin Kluivert, Joël Veltman, Dennis Gentenaar, Ronald de Boer, Frank de Boer, etc.

Duo-werken

Duo-doeken met kunstenaar Rob Opentij

Na een ontmoeting tussen beiden kunstenaars besloten Henk Veen en Rob Opentij om op een doek gezamenlijk hun totaal verschillende schildertechnieken te combineren. Tevens uniek is de combinatie van het verfmateriaal; olieverf en acryl, welke ongebruikelijk zijn om te mixen. Dit experiment tussen deze kunstenaars is zeer gewaagd en zijn van start gegaan met het thema "City 2 City". De combinatie van de technieken heeft een waanzinnige uitwerking op het doek en laat het schilderij leven.

Duo-doeken met kunstenaar Leopold

Na een toevallige ontmoeting tussen beiden kunstenaars besluiten Leopold Katerberg (www.planetleopold.nl) en Henk Veen om op een gezamenlijk doek hun totaal verschillende schildertechnieken te combineren. Dit experiment blijkt een geweldige succes en heeft geleid tot veel positieve reacties van kunstcritici en aandacht van de media.

Op deze site dus een kijkje in de wereld van de kunstschilder en up-to-date informatie over de projecten waar hij mee bezig is of exposities nog gaan aankomen.

Atelier aan huis: Bergmolen 31, 1035BB Amsterdam.
Graag op afspraak! Mail naar kunstschilderhenkveen@chello.nl of bel naar +31 6 28135247

Henk Veen in een vogelvlucht.... klik hier!

Voor meer informatie of het aanmelden/afmelden van de nieuwsbrief en persberichten
.

For English or France version of the activities from artpainter Henk Veen.

KVK nr 34340435 - BTW NL001611073B73 (nieuw nummer vanaf 2020)Lid Cultuurtafel


Wij nemen geen 100-200-500 eurobiljetten aan!
Pinnen is mogelijk!


VEBAN Open Bedrijvendag Amsterdam Noord

Op 24 september 2021 zetten de ondernemers in Noord hun deuren wagenwijd open voor mensen uit Noord. Bewoners, geïnteresseerden, werkzoekenden, studenten, nieuwkomers, mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Iedereen is welkom. Jij komt toch ook ons atelier aan huis bezoeken? Niet om werk te zoeken of als stageplek, maar nieuwsgierigheid wat er allemaal gebeurd achter de deur van ons huis, waar je je kan laten verrassen en mee kan gaan in de wereld van de bekende kunstenaar Henk veen met zijn verhalen en zijn kunstwerken. Iedereen is van harte welkom tussen 10.00 uur en 16.00 uur En, voor iedere bezoeker een gratis tekening.

Atelier aan huis: Bergmolen 31, 1035BB Amsterdam.

Meer informatie over
Veban Open Bedrijvendag Amsterdam Noord, klik hier!

Pagina Henk Veen Veban Open Bedrijvendag


OAN Open Ateliers Noord gaat weer door! Deelname kunstenaar Henk Veen

Binnenlopen bij een groot aantal kunstenaars? Dat kan op zaterdag 2 en zondag 3 oktober tijdens de jaarlijkse Open Ateliers Noord, het jaarlijkse evenement dat tot genoegen van alle betrokkenen weer kan doorgaan. Niet minder dan 115 deelnemers, op 80 locaties tussen het NDSM-terrein in Tuindorp Oostzaan en de Zamenhofstraat in Amsterdam-Noord, tonen hun werk.

Open Ateliers Amsterdam Noord is een jaarlijks terugkerend evenement waarbij een weekend lang kunstenaars hun ateliers openen voor het publiek. Juist in deze tijden van grote veranderingen zijn kunstenaars geïnspireerd geraakt en hebben nieuw werk gemaakt. Dat zien de bezoekers terug in de ateliers. Dit jaar doet er een recordaantal van 115 kunstenaars mee uit Amsterdam-Noord die hun werk op hun werkplek laten zien, of op verrassende locaties. Van het NDSM-terrein tot aan Halte Zamenhofstraat, overal is kunst te zien.

Via een digitale kaart op de website en een programmaboekje dat overal klaarligt, weten de belangstellenden waar ze alle ateliers en expositieplekken kunnen vinden. De voormalige DRAKA-fabriek in het Hamerkwartier is dit jaar gekozen als locatie voor de overzichtsexpositie om werk van alle deelnemende kunstenaars te tonen. Een goed startpunt voor een bezoek. In de enorme loodsen kun je wegdromen en inspiratie opdoen.

'Hallo?' is het thema van deze editie. Het staat voor de ontmoeting, de voorzichtige toenadering, de wens om de ander te ontmoeten, kunst en cultuur uit te wisselen en elkaar te leren kennen. Zie ook www.openateliersnoord.nl

Een heel weekend hebben alle kunstenaars uit Amsterdam Noord hun atelier open en zo ook de bekende kunstschilder Henk Veen die zijn deuren geopend heeft van zijn atelier aan huis. Een mooie gelegenheid om grote en kleine en bijzondere kunstwerken bewonderen in zijn snoepwinkel van zijn voorraad. Mooie kunst cadeaus voor de speciale gelegenheden tot schilderijen in ieder formaat. Voor iedere portemonnee is wat te vinden, maar kom vooral vrijblijvend een kijkje nemen waar hij werkt, woont en zijn inspiratie vandaan haalt. Ben jij al eens wezen kijken bij het atelier van kunstenaar Henk Veen? Wij zien jou graag en schenken gratis koffie en thee, van 12.00 uur tot 17.00 uur. Lift aanwezig en parkeren gratis! Adres: Bergmolen 31, 4hoog, 1035BB Amsterdam Noord.

Leuk! Iedere bezoeker mag een tekening uit de oude doos uitzoeken en meenemen. Op=Op!PLUS Vreeswijk Ouderkerk aan de Amstel en Oosthuizen EK Henk Veen tassen actie!

Het EK is in volle gang! Speciaal voor het EK heeft PLUS Vreeswijk Ouderkerk aan de Amstel en Oosthuizen een unieke actie opgezet, i.s.m. kunstenaar Henk Veen.
Vanaf Donderdag 17 juni t/m Zondag 20 juni 2021, krijg je bij besteding van 25 euro aan boodschappen deze unieke duurzame EK tas cadeau! Maximaal 1 per klant en OP = OP.

Wil jij ook zo'n tas bemachtigen? Ga dan deze dagen boodschappen doen in één van de filialen van onderstaande locaties:

PLUS Vreeswijk Ouderkerk aan de Amstel
Dorpsstraat 23
1191 BH Ouderkerk aan de Amstel

PLUS Vreeswijk Oosthuizen
Raadhuisstraat 41
1474 HH OosthuizenMinikunst als Kunstsigarenblikjes

Origineel beschilderde sigarenblikjes van kunstenaar Henk Veen . Kleine kunstwerkjes van 12,5 x 13,5 cm, maar zo mooi en leuk om te geven of zelf te hebben. Welke vind jij de leukste? Wees er als de kippen bij OP=OP!

Klein prijsje van 10 euro per stuk! Excl 4,84 euro verzendkosten.
Meer info mail kunstschilderhenkveen@chello.nl of bel 06-28135247

Hier het overzicht welke klokken beschikbaar zijn.ESPN AJAXTV Davy Klaassen Café Johan Arena schilderij Henk Veen

Interview Davy Klaassen in Café Johan in de Arena waarbij het schilderij van kunstenaar Henk Veen constant in beeld is. ESPN AJAXTV.

Het filmpje is hier op YouTube te zien. maar ook via ESPN en AJAXTV.
Exposities Sanquin bloedbank locatie Zaandam, Haarlem, Purmerend, Hoorn

Twee exposities bij Sanquin Bloedbank locatie Zaandam afgelopen maanden en in Sanquin Haarlem. Leuk om tijdens het moment dat je bloed geeft of meer, je kan rondkijken naar alle schilderijen in de expositie van kunstenaar Henk Veen. De expositie van Zaandam en Haarlem zal naar Purmerend en Hoorn volgend jaar.
Foto's expo hier van Zaandam!

Tevens in de krant van Haarlem een mooi artikel om de bloeddonoren en de werknemers die het bloed afnemen een hart onder de riem te steken. Jullie zijn toppers, zeker in deze Corona tijd. Tnx voor jullie steun.

Exposities aankomende data's:
Locatie Hoorn: september en november 2023
Locatie Purmerend: december 2022 t/m februari 2023

Nieuwe reeks klokken in de collectie

Kunstenaar Henk Veen heeft weer nieuwe klokken beschikbaar!!!

Wil je ook een klok bemachtigen zoals Henk al gemaakt heeft of een persoonlijk verzoek? Check het overzicht wat hij al gemaakt heeft en welke er nog beschikbaar zijn. Wees er dan als de kippen bij. OP=OP.
Hou de site en Social Media in de gaten, want Henk zal deze dagen verder de klokken gaan maken. Verzoeken welkom!

De kosten voor de klokken zijn 75 euro per stuk. Excl verzendkosten van 8,95 euro, maar ophalen mag ook altijd natuurlijk. Zien je graag. Meer info mail kunstschilderhenkveen@chello.nl of bel 06-28135247

Hier het overzicht welke klokken beschikbaar zijn.
Nieuwe collectie Ajax en Johan Cruijff paneeltjes

De grote liefde van de kunstenaar is nog altijd Ajax en Johan Cruijff. Deze liefde delen vele met hem en natuurlijk moet Henk Veen dit uitschilderen en op doek zetten. Ben jij ook groot fan van Ajax en Cruijff en natuurlijk Henk Veen, dan wil je toch ook zo'n mooi schilderijtje aan de muur hebben? De paneeltjes gaan hard, dus wees er razendsnel bij.

Kijk hier welke schilderijtjes met thema Ajax en/of Johan Cruijff nog beschikbaar zijn!

Formaat 24 x 30 cm.
Materiaal: Acryl op katoen.
Prijs per stuk: 50 euro.

Betaling kan via bankoverschrijving of cash bij ophalen. Prijs excl verzending van 5,58 euro.
Voor meer informatie mail naar kunstschilderhenkveen@chello.nl of bel mobiel 06-28135247.Unieke serie Brillies en hartjes kunstenaar Henk Veen

Kunstschilder Henk Veen heeft weer Brillies en Hearts geschilderd.
Brillies, het bijzonder leuke vogeltje met verschillende brilletjes. Alle kleuren vogeltjes, zelfs Ajax en Amsterdam vogeltje, met diverse brilletjes op hun snaveltje. De nestjes gaan hard, dus wees er razendsnel bij.
Kijk hier welke Brillies er nog beschikbaar zijn!

Formaat 20 x 20 cm.
Materiaal: Acryl op katoen.
Prijs per stuk: 25 euro.

Betaling kan via bankoverschrijving of cash bij ophalen. Prijs excl verzending van 4,95 euro.
Leuk per stuk, maar nog leuker als je een combi of meer bij elkaar hebt. Kom vrijblijvend een kijkje nemen! Verzamel Brillies!! Welke vindt jij de leukste?
Voor meer informatie mail naar kunstschilderhenkveen@chello.nl of bel mobiel 06-28135247.Nieuwe klompen in de collectie

YES!! Er zijn weer nieuwe kunstklompen bij!! Bestel de kunstklompen (35 euro per stuk, 70 euro per paar) beschilderd door kunstenaar Henk Veen voor ze weg zijn.

Thema's zijn Max Verstappen, Amsterdam, Tulpen en Ajax, etc. Wees er snel bij want weg=weg!
Kijk hier welke Klompen er nog beschikbaar zijn!

Mail naar kunstschilderhenkveen@chello.nl of mobiel 06-28135247 of laat een bericht hier achter.Unieke kunstflessen als kado

Ze zijn er weer, de unieke kunstflessen origineel beschilderd door kunstenaar Henk Veen. De favoriete gadgets zijn zeer gewild en Henk heeft een hele reeks beschilderd en zo iedere wijnfles een unieke uitstraling te geven. Wil je ook graag voor een feestje deze kunstfles cadeau geven of één voor jezelf hebben, wees er dan razendsnel bij. De flessen zijn gevuld met rode en witte wijn. Kosten per fles 30 euro. Graag ophalen. Verzenden kan ook, maar dan komen er de verzendkosten van 8,95 euro bij.

Mail naar kunstschilderhenkveen@chello.nl of bel mobiel 06-28135247.

Speurtocht kunstwerken Henk Veen NDSM Amsterdam Noord

Natuurlijk is de kunst van Henk Veen ook terug te vinden op streetart welhalla NDSM in Amsterdam Noord. Velen bekenden en onbekenden vinden Henk zijn werk tussen alle prachtige artworks en wordt dan ook meteen herkend door de bekende styl en eigen handtekening van zijn werk.

Ben je in de buurt? Zoek dan ook alle kunstwerken bij elkaar. Inmiddels zijn het er 8 stuks. Maar... genoeg inspiratie en altijd een plekje te vinden.

Deelname Buurtatalas Molenwijk Amsterdam Noord

Kunstenaar Henk Veen woont en werkt in de wijk Molenwijk in Amsterdam Noord.
Hij heeft in de wijk zijn projecten SMS ALERT Onze Molenwijk en de Praatpalen.
De kunstenaar is gevraagd of zij zijn kunstwerken mogen plaatsen op de Buurtatlas die speciaal gemaakt is door de gemeente
Amsterdam.

Molenwijk ligt in het gebied Noord-West binnen stadsdeel Noord. Het is een groene autoluwe hoogbouwwijk uit de jaren zestig en bestaat inmiddels meer dan 50 jaar. Molenwijk wordt gekenmerkt door de galerijflats die opgesteld zijn als molenwieken. De wijk is in dezelfde stijl gebouwd als bijvoorbeeld de Bijlmermeer.Public Art Amsterdam - Potcast Kunstroute Molenwijk - Kunstverkeersborden Henk Veen

Er zijn weer een stuk of tien verkeersborden verdwenen in de buurt Molenwijk. Het zijn de kunstverkeersborden van straatkunstenaar Henk Veen, waar er in totaal 68 van te vinden zijn in Molenwijk. Zijn stijl van schilderen heeft veel weg van die van kunstenaar en rockster Herman Brood. Alleen gaat Veens kunst ook gepaard met een flinke dosis droge humor. Zo heb je bijvoorbeeld bij plekken waar veel vuilnis op straat ligt een kunstverkeersbord met een varkentje erop, met daaronder het woord ‘Beestenboel'. Op een ander bord dat bij het winkelcentrum hangt, zie je iemand met lange haren en tatoeages met de tekst ‘Ik ben zat. Wie ben jy'. “Dat is leuker dan ‘verboden te drinken', toch?” zegt Veen.

Henk Veen en zijn echtgenote en manager Freeda Verburg zijn rasechte Amsterdammers, die al jaren in Molenwijk wonen. Verburg is er zelfs geboren en getogen. Ze leggen uit dat ze een kunstverkeersbord bij het winkelcentrum hadden geplaatst, omdat daar veel overlast was van dronkenlappen. Maar het is juist ook een aansporing om een keer met iemand een gesprek aan te knopen. “Want er zitten ook mensen achter. En als je met elkaar communiceert, dan krijg je een andere sfeer dan dat je er langsloopt en denkt: kijk eens, daar heb je die dronkaards weer”, vertelt Verburg.

Het ophangen van de kunstverkeersborden in Molenwijk is een eigen initiatief geweest van Veen en Verburg, waarvoor ze toestemming kregen van Stadsdeel Noord. De kunstverkeersborden zijn uiteindelijk het gezicht geworden van hun SMS Alert-project. Veen en Verburg leggen uit dat veel Molenwijkers een onveilig gevoel hadden. De kunstverkeersborden waren een manier voor mensen om met elkaar in gesprek te gaan. Al snel ontstond er een groep buurtbewoners rond Veen en Verburg die zich inzetten voor dit project. Via sms'jes hielden ze contact met elkaar als ze iets zagen of hoorden dat niet helemaal in de haak was en werkten ze ook nauw samen met de wijkagent.

Het SMS Alert-project is in die zin een voorloper van de nu wijdverbreide buurt app-groepjes. Verburg legt uit dat zo'n buurtgroep vooral preventief werkt: “Er zijn heel veel dingen gebeurd in de wijk. Wij hadden 8 A4'jes met ellende. Dat is gereduceerd tot een half A4'tje en dan is het een gestolen fiets.” Maar het neemt vooral het onveilige gevoel dat mensen hebben weg, doordat ze hun buren leren kennen, met elkaar communiceren en daardoor meer controle krijgen over de situatie.

Inmiddels is het al iets rustiger rond het SMS Alert-project. Toch blijft Henk Veen doorgaan met het schilderen van grappige kunstverkeersborden voor in de buurt. Zoals het bord waar ‘Scheid(s)lijn' op staat geschreven, met daaronder een hond in een shirtje van de Amsterdamse voetbalclub Ajax met een gele en rode kaart en het duimpje omhoog van Facebook. Die hangt naast het veldje waar honden mogen poepen. Juist dit kunstverkeersbord blijkt populair, Veen moet het vaak bijmaken en herplaatsen, want Ajax.

Interview en tekst kunsthistoricus Sietske Roorda van Publick Art Amsterdam
Mede presentator Podcast: Willem Sjoerd van Vliet.

Publick Art Amsterdam - Sound Cloud - De Postcast - Kunstroute Molenwijk: Kunstverkeersborden Henk Veen - Hoor het interview hier!

Of via YouTube kanaal van kunstenaar Henk Veen

 


Henk Veen exposeert bij praktijk Molkenboer

Vanaf februari 2015 tot onbepaalde tijd, exposeert kunstenaar Henk Veen met een collectie schilderijen bij huisartsenpraktijk Molkenboer.

Adres:
Klinkerweg 71, 1033 PK Amsterdam

Kijk voor de foto's hier!

Boekje Spo(r)tprent - getekend sportcommentaar

Al jaar en dag maakt de Noord Amsterdamse kunstenaar Henk Veen tekeningen. Van spijkerbroeken welke hij onder kliederde tot fotolijstjes van de Hema, waar hij een tekening zette op de achterkant van het voorbeeldfotootje wat standaard in het lijstje zat. Waarom geen getekend verslag van sportzaken als het geschreven verslag zijn verhaal al verteld heeft. Inmiddels uitgegroeid tot de meest gelezen column van de krant.

Succesvol idee geboren
Vijf jaar geleden werd er door verslaggever van Rodi Media, Robbert van der Eijden en de kunstschilder het idee geboren om de tekeningen te gaan gebruiken voor de sportpagina van de Noord Amsterdams Nieuwsblad en later Kompas combinatie 1 en 2. Als een ware sportverslaggever krabbelde hij met zijn tekenmaterialen zijn visie op de wedstrijden met Ajax, het EK en WK voetbal, Darten, Tour de France, de Olympische Spelen en met als toetje de Para Olympische Spelen. Als er dan met tussenpozen geen sport te verslaan is, dan tekent Henk Veen graag de nieuwsactualiteit en typisch Amsterdam Noord uit. Een noordeling kan je uittekenen, apart slag mensen, wonend in het “Dorp van Amsterdam”, aan de “Noord-side” van het zalig stinkende Y.Zijn grote passie en idool Cruijff.
De liefde voor Johan Cruijff en zijn visie blijft leven. Iedereen op deze aardbol verwacht dat hij ieder moment om de hoek kan komen. Zo'n uniek persoon, iedereen kent hem, zelfs in uithoeken waar weinig tot geen communicatie is. De liefde die Johan had voor "zijn kinderen" die ook de kunstenaar deelt, zorgde er voor dat zij graag met elkaar samenwerkte voor het goede doel, zijn Cruyff Foundation. Het moet iedereen wel opgevallen zijn dat Cruijff als rode draad door zijn tekeningen loopt. Maar das logisch!!
Regelmatig creëerde de kunstenaar acties en vroeg Johan om samen te werken. Maar na één keer schilderen met henk voelde hij zich al heer en meester en wist al snel met zijn beruchte vingertje wijzend naar de kwast met verf op doek, zijn collega's in de sport, zoals Guus Hiddink, Marco van Basten e.a. te sturen en te leiden. Hij zou nog wat jaren nodig hebben gehad om zich te perfectioneren, maar heeft helaas niet zo mogen zijn. “Jij bent de enige kunstenaar met wie ik ooit samen zal schilderen”, zei Johan Cruijff en krabbelde op papier als aandenken aan zijn maatje: “Ik was in dit geval een goede assistent van een schilder die past zoals ik denk.” Sponsoring
Dankzij de sponsoren is het boekje mogelijk gemaakt en hebben wij het 5 jarig jubileum van tekeningen in de krant kunnen bundelen. Met grote dank aan Imago Print Sign & Display, Mediamarkt, De Waard Bouw, Technisch Buro Klomp en de kranten van Rodi Media, welke natuurlijk ook zijn uitgetekend in dit boekje, als een mooi sluitstuk voor deze unieke verzameling, welke met groot plezier door de lezers van de krant en fans zijn gelezen. Dank voor iedereen zijn steun en complimenten en de kans die de krant de kunstenaar heeft gegeven door een plek te geven in de meest gelezen krant van Rodi Media. Wij kijken uit naar de volgende vijf jaren.

Deze speciale uitgave is ter ere van het vijfjarig jubileum van de column met tekeningen van kunstenaar Henk Veen in de kranten Noord Amsterdams Nieuwsblad en Kompas.

Het unieke boekje "Spo(r)tprent, getekend sportcommentaar" van kunstenaar Henk Veen is inmiddels uit.
Het jubileumboekje van de kranten Nrd A’dams Nieuwsblad en Kompas waar de 100 beste tekeningen van de afgelopen 5 jaar gebundeld zijn.

Stort het bedrag van 15,62 euro (12,50 euro en verzendkosten van 3,12 euro) op rekening NL40INGB0001980428 ten name van H. Veen te Amsterdam. Mail naar het mailadres kunstschilderhenkveen@chello.nl je naam en adres waar het boekje naar toe opgestuurd mag worden.

Zodra het bedrag is binnengekomen wordt het boekje direct op de post gedaan en verwacht ik dat je deze de volgende dag al in de brievenbus hebt. Je mag ook altijd het boekje komen ophalen in Amsterdam.Heel veel leesplezier!Tulphypotheken exposeert tulp schilderijen

Het bedrijf Tulphypotheken heeft een leuke actie voor kunstenaars, waarbij zij vragen om kunstenaars hun schilderijen te promoten op hun site. En natuurlijk, grote liefhebber van het schilderen van tulpen, doet kunstschilder Henk Veen hier graag aan mee. Al een lange tijd is hij verslingerd aan de tulp, vooral omdat hij heeft ontdekt hoeveel verschillende kleuren en vormen deze mooie bloem heeft en te leuk om deze op doek te zetten. Vandaar, deze online expositie met meer kunstenaars die dezelfde liefde voor de tulp hebben.

Bekijk deze online expositie hier!


Uniek boek kunstenaar Henk Veen

Op 11 mei 2015 zijn de interviews gestart van het boek over de bekende kunstenaar Henk Veen, uniek exemplaar met heftige verhalen, anekdotes met knipoog, zijn kunst en belevenissen! Open en eerlijk, zonder grenzen, duiken in zijn wereld. Verhalen uit zijn leven die nog nooit op tafel zijn gelegd, nu in een boek beschreven, met zijn verhalen over zijn schilderijen en belevenissen met bekend en onbekende personen. Geschreven door auteur Marcel van Stigt.

Wij zijn nog op zoek naar sponsors om de basis van dit boek neer te zetten, uitgever, vormgever en drukker. Interesse? Mail naar onderstaand emailadres!

Mocht je een boek willen reserveren? Stuur dan een mail naar kunstschilderhenkveen@chello.nl met in het onderwerp "boek Henk Veen reserveren". Je krijgt dan als eerste de kans om een boek te bemachtigen.UNIEKE BEELDEN: Henk Veen interviewt Herman Brood - Te Vrij, Dat Zeg Jij! - opnames jaar 1982

Kunstenaar Henk Veen interviewt in zijn jeugd zijn dool Herman Brood. De film heeft de titel: Te vrij dat zeg jij!
De opnames komen uit het jaar 1982, waar kunstenaar Henk Veen in zijn jeugdjaren waar hij 18 jaar is, zijn idool Herman Brood ontmoet en mag interviewen in ruil voor een fles Whiskey en de taxirit. Verlegen als Henk Veen was tegenover zijn leraar die hem heeft geleerd wat blues en Rock & Roll inhoudt, genoten ze van elkaar en het bijzondere interview.
Copyright Henk Veen © www.henkveen.nl
Alle rechten voorgehouden


Het is ten strengste verboden om zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van Henk Veen, dit beeld en geluidsmateriaal van deze opname te kopiëren, opnieuw te verspreiden, te publiceren of te wijzigen.
In die tijd schilderde Herman Brood nog niet. Henk Veen daarintegen tekende al vanaf jongs af aan overal op waar hij maar op kon tekenen. De muziek van Brood muziek is tot op de dag van vandaag nog steeds een inspiratiebron in zijn kunstuitingen. Behalve zijn inspiratie Herman Brood, laat de kunstenaar zich ook inspireren door zijn andere idolen, Rolling Stones, Low Reed, Iggy Pop, GG Gale, Muddy Whaters, Randy Newman en meer, wat je terug ziet komen in zijn schilderijen. De band die Herman en Henk in die jaren opbouwen, door beiden geinspireerd te zijn door dezelfde idolen, maakt juist deze opname bijzonder. Een mooie vriendschap, waarin Herman Brood tegen Henk zei: "Henk concurrent! Wacht even tot ik er niet meer ben!". Ieder hun eigen styl met raakvlakken in de gebruikte materialen en de inspiratie die zij delen en hun eigen verhalen die ze uitschilderde, creeerde ieder hun eigen styl en konden elkaar bijzonder waarderen en respecteren in wat zij neerzette op doek.

In het interview verteld Herman over dat hij een tattoo wil zetten, pakt een appel van tafelen, begint te eten en zegt dat hij deze gaat zetten en niet lang daarna daadwerkelijk vereeuwigd op zijn arm. Hij verteld ook over een leuk meisje dat hij net heeft leren kennen, Xandra, waar hij later mee trouwt. Verder verteld Herman Brood over inbreken, drugs en romantiek.

Unieke beelden en als bonus, live huiskameroptreden tijdens het interview, met Herman Brood aan de piano.

Kijk hier naar het interview via You Tube.


Voorspel uitslag wedstrijd van AJAX en win tekening Henk Veen

WIN een orginele AJAX tekening
, gemaakt door Henk Veen. Voorspel de uitslag van de wedstrijd met AJAX. Stuur een twitter bericht naar @henkveen met de uitslag van deze wedstijd. Vergeet niet je naam te vermelden! Via twitter wordt bekend gemaakt wie de tekening gewonnen heeft.
Let wel, stuur je bericht
v oor dat de wedstrijd begint. Elke voorspelling tijdens of na de wedstrijd wordt niet geaccepteerd.

Kijk voor schilderijen met AJAX-thema hier!

Twitter Henk Veen


Henk Veen exposeert voor tweede maal in het LOUVRE PARIJS

De Société Nationale des Beaux Arts te Parijs heeft de de Nederlandse kunstenaar Henk Veen uitgenodigd om te komen exposeren in de Salon die in CARROUSEL DU LOUVRE. Aan deze prestigieuse expositie mocht de kunstenaar deelnemen met 1 kunstwerk. De Carrousel du Louvre bevindt zich in het souterrain van het Louvre-paleis in het centrum van Parijs. De expositie heeft plaatsgevonden tussen donderdag 13 december 2012 en zondag 16 december 2012.

Het schilderij welke Henk Veen tentoongesteld heeft draagt de titel: Old Amsterdam, New Amsterdam - Memories That Everyone Had Forget . Formaat 90 x 130 cm.

In het jaar 2011, heeft Henk Veen ook deelgenomen aan deze tentoonstelling en hiervoor een Prix Special 2011 ontvangen.

Adres: Carrousel Du Louvre
Salle Le Notre
99 rue de Rivoli 75001
Paris - France

Zie hier de foto's en de belevenissen van Henk in Parijs en het Louvre.


Voor info, exposities, live optredens, opdrachten etc neem contact op met:
Freeda © MANAGEMENT Henk Veen
Adres Atelier aan huis: Bergm
olen 31, 1035BB Amsterdam
Tel +31 (0) 628135247

Mail: kunstschilderhenkveen@chello.nl


KVK nr 34340435
BTW NL001611073B73 (nieuw nummer vanaf 2020)
Voor het aanmelden/afmelden van de nieuwsbrief en persberichten, gaarne mail sturen naar: kunstschilderhenkveen@chello.nl


Copyright ©