Vraag me niet de weg...
HomaE
xpositie's En Live Optreden
Voor info, exposities, live optredens, opdrachten etc neem contact op met:
Freeda © MANAGEMENT Henk Veen
Tel 06-28135247
Mail: kunstschilderhenkveen@chello.nl
 


Expositie BOVEN Y ZIEKENHUIS

BovenIJ Ziekenhuis interviewt kunstschilder voor promotie project ziekenhuis

Patienten vertellen: De kunst van het Revalideren

Henk Veen (1964) is kunstenaar. Zeven jaar geleden kreeg hij voor het eerst uitvalsverschijnselen door een aandoening van de bloedvaten in zijn hersenen. Vorig jaar, tijdens de coronacrisis, gebeurde het opnieuw.


De paniek was groot. Henk zijn kunst zorgt voor brood op de plank, maar hij wist niet meer hoe hij moest schilderen. Zijn belangrijkste les: ‘Als je het niet meer weet, dan moet je terug naar de basis.' Volgens Henk heeft het revalidatieteam hem er, samen met zijn partner Freeda, doorheen geholpen. ‘Door stimulerende oefeningen merkte ik dat ik me beter voelde. En,' merkt Henk op, ‘sommige patiënten zijn heel boos als zoiets ze overkomt, maar ik heb mijn positiviteit behouden, wat scheelt in het herstel. En het is voor het revalidatieteam ook fijner.'

Oog voor de partner

Freeda is als echtgenote van Henk nauw betrokken bij zijn revalidatie. Freeda: ‘Ze hebben Henk over een gigantische berg heen geholpen. En ze hebben ons allebei onder hun vleugels genomen. De partner van mensen met een ziekte wordt vaak vergeten, maar dit revalidatieteam is mij niet vergeten.'

 

 

Het gebaar: “Ik zorg voor jou.”

Op de foto heeft revalidatiearts Maaike ten Thije haar hand op de schouder van Henk. Volgens Henk en Freeda is dat gebaar tekenend voor het zorgzame contact dat het revalidatieteam met hen heeft. Henk is nu ontslagen door de neuroloog en de internist. Het gaat namelijk steeds beter met hem. ‘De revalidatiearts wil mij over drie maanden nog een keer terugzien,' vertelt Henk. ‘Ze zei: “Kijken hoe je het na het APK'tje zelf redt.” Echt bijzonder vind ik dat.'

Revalidatiearts Maaike ten Thije-de Boer  vertelt dat patiënten die bij de revalidatie komen vaak een diagnose hebben met ingrijpende gevolgen op hun leven. ‘Onze patiënten moeten het leven opnieuw uitvinden. Net als Henk. Ik vraag de patiënt altijd: “Wat wil je echt heel graag weer kunnen doen?” Het doel van revalidatie is maximaal herstel, weer onderdeel zijn van de samenleving en een optimale kwaliteit van leven. Daarvoor moet je weten wat belangrijk is voor een patiënt. Die verbinding met patiënten vind ik mooi aan het vak.'

Bron: BovenIJ Ziekenhuis Amsterdam Noord

Deze foto zal gebruikt worden voor promotie ziekenhuis via social media, abri's kranten, folders, posters, etc en dus overal in Amsterdam Noord te zien zijn.

Nieuwsgierig naar het ziekenhuis? Ga naar de vernieuwde website en ga ook vooral een kijkje nemen naar de vaste expositie op de revalidatie afdeling waar henk inmiddels een begrip is.Patient en kunstenaar Henk Veen zet revalidatieeafdeling BovenIJ Ziekenhuis in het zonnetje

Onlangs overhandigde patiënt en kunstschilder Henk Veen een prachtige tekening en een heerlijke doos Merci aan de medewerkers van Revalidatie en Herstel.

Terug naar de basis

De tekening (links) is door Henk gemaakt na het revalideren onder begeleiding van het BovenIJ en representeert zijn motto "Terug naar de basis". "Ondanks coronatijd, hebben alle therapeuten en specialisten hun uiterste best gedaan om in een onmogelijke tijd de beste zorg te bieden" aldus Henk Veen. De manier waarop de afdeling samen met hem heeft gewerkt om hem weer op weg te helpen, maakt hem een “ontzettend blij en dankbaar mens”.

Glimlach

Tijdens de revalidatie heeft Henk Veen zijn ervaringen toegepast bij het maken van kunst. Zijn schilderijen uit deze periode hangen nu op de revalidatieafdeling in het BovenIJ. Henk wil anderen hiermee kracht geven en een glimlach bezorgen.

De speciale tekening van Henk Veen is een mooi compliment voor onze afdeling Revalidatie en Herstel!

Bron: BovenIJ Ziekenhuis Amsterdam Noord

Expositie ziekenhuis BovenY Amsterdam Noord

Kunstenaar Henk Veen exposeert in het Boven Y ziekenhuis in Amsterdam Noord voor een periode van twee maanden tot eind april 2020, met zijn kleurrijke en sprekende schilderijen.

In gedachten vliegt kunstenaar Henk Veen mee met zijn geschilderde eendje die overal zijn gulle lach laat zien in de hoop een smile terug te krijgen. Maar vooral de gewilde “Brillies” hebben de kunstenaar doen overleven in een zware tijd die hij doormaakte. De bekende kunstschilder strijkt overal met zijn vrolijke en kleurrijke collectie schilderijen, vol verhalen, neer op plekken waar men wel een lach en steun kan gebruiken, zoals deze maanden in het BovenIJ Ziekenhuis in Amsterdam Noord.

Zo'n vijf jaar geleden is hij zelf getroffen door verstoppingen in de bloedvaten in zijn hoofd waar hij hersenschade aan over heeft gehouden die lijkt op de gevolgen van een beroerte. Met een pot verf en kwast stond hij vertwijfeld boven zijn lege doek, waar hij de confrontatie kreeg dat hij niet meer wist hoe hij moest schilderen. Met een leeg hoofd zonder fantasie en ongecontroleerde bewegingen, ging hij terug naar de basis, waar de “Brillies” zijn ontstaan. Met zo min mogelijk prikkels en vertrouwde herhalingen leerde hij zijn hersenen de uit elkaar gevallen verbindingen weer terug te laten connecten en hebben hem in die periode doen overleven. Na een periode van revalidatie, heeft hij door moeten knokken om weer te kunnen schilderen en weer de dagelijkse dingen zelf te kunnen doen en mobieler te worden. Hij weet maar al te goed hoe moeilijk het is als je lichamelijk tien stappen terug moet doen, hoe je humor en een lach nodig hebt om door te kunnen vechten. “Door het vertellen van het verhaal van de bekende “Brillies”, hoop ik een ieder te doen helpen met als men het even niet meer weet, terug te gaan naar de basis, waar je jezelf weer terug vindt en verder weer vooruit kan”, aldus de kunstschilder.

Sinds afgelopen week sieren zijn schilderijen, tot eind april, de wanden van het ziekenhuis. In een ziekenhuis kom je niet altijd voor je plezier en daarom wil hij graag iedereen die het nodig heeft, door zijn kunst, even te laten vergeten waar ze zijn. Het mooie is dat zijn kunst zelf het werk doet, want als je de mensen langs zijn werk ziet lopen, dan zie je veelal een glimlach en vaak blijven patiënten even staan. “Dat ik mijn boodschap voor steun en vrolijkheid kan overbrengen door mijn kunstwerken, dat is bijzonder. Daarom hou ik zo van mijn werk”, verteld de kunstenaar. In totaal hangen er 50 kunstwerken van Veen op de begane grond van het ziekenhuis.

Adres:
Ziekenhuis Boven Y, Statenjachtstraat 1, 1034 CS  Amsterdam
Expositie ziekenhuis BovenY Amsterdam Noord

Vanaf 1 maart t/m 30 april 2018, vrolijkt kunstenaar Henk Veen het Boven Y ziekenhuis op de begane grond in Amsterdam Noord.
Een voorproefje is te zien in de draaideur, de entree van het ziekenhuis waar standaard Henk zijn schilderijen te zien zijn. Tevens hangen zijn schilderijen als vaste collectie op de revalidatie afdeling.

Na een CVA heeft hij in 2016 en 2017 al geexposeerd in het ziekenhuis. De band als patient en het begrijpen hoe het is als patient naar een ziekenhuis toe te moeten, heeft er voor gezorgd dat de kunstenaar graag wil bijdragen aan een smile als patienten naar een specialist moeten of het ziekenhuis verlaten. Het mooie is om een patient even te laten vergeten waar ze oorspronkelijk voor kwamen en de vrolijkheid mee te krijgen van de schilderijen van kunstenaar Henk Veen.

Neem vooral tegen die tijd een kijkje bij de vrolijke schilderijen.

Adres:
Ziekenhuis Boven Y
Statenjachtstraat 1
1034 CS  Amsterda
m
Expositie ziekenhuis BovenY Amsterdam Noord

Vanaf 1 maart t/m 30 april 2017, vrolijkt kunstenaar Henk Veen het Boven Y ziekenhuis op de begane grond in Amsterdam Noord. Na een jaar zelf patient te zijn en heeft moeten revalideren van een CVA (uitwerking gelijk aan beroerte) , heeft hij tijdens zijn ziekte, schilderijen gemaakt die hem door zijn zware tijd heen hebben getrokken en zijn emoties op doek gezet.

/ Ook het BovenIJ ziekenhuis heeft op de tweede etage zijn werk gehangen in de maanden mei en juni 2016. Zijn humor en emotie die hij heeft gehad tijdens het herstel van een beroerte, heeft hij met kwast op doek gezet om zichzelf door de tijd heen te trekken en te motiveren om door te gaan. Ondanks de teleurstellingen die je in je leven wel eens meemaakt, blijft Henk Veen te allen tijde positief.

Het schilderij met de titel "Revalidatie is topsport zonder je voor te bereiden" , geeft aan dat een ieder die moet herstellen, vaak wordt vergeten hoe heftig zwaar zo'n periode kan zijn.
Neem vooral een kijkje bij de vrolijke schilderijen en de schilderijen die hij tijdens zijn herstel heeft gemaakt.

Adres:
Ziekenhuis Boven Y
Statenjachtstraat 1
1034 CS  Amsterda
mVoor info, exposities, live optredens, opdrachten etc
neem contact op met:

FREEDA @ MANAGEMENT Henk Veen
Tel +31 (0) 628135247
Mail: kunstschilderhenkveen@chello.nl